Ompeluprojektini / My sewing projects

#2017makenine – yhteenveto / summary

Please find the English version below ↓

 

Muistatteko vielä #2017makenine-välitilinpäätökseni heinäkuulta? Nyt on aika vetää vuosi tämän ompeluhaasteen osalta yhteen ja katsoa kuinka tammikuussa valitsemani projektit toteutuivat.

Lyhyenä muistutuksena mistä tässä haasteessa oli kysymys: Tarkoituksena oli valita yhdeksän kaavaa, jotka innostaisivat ompelemaan ainakin nuo yhdeksän projektia vuoden kuluessa. No… Itselleni valmistuneita ompeluprojekteja kertyi kymmeniä, mutta aivan kaikki yhdeksästä valitsemastani projektista eivät toteutuneet.

IMG_0494

 1. Colette, Moneta: Tartuin vihdoin keväällä tähän suosittuun trikoomekkokaavaan ja olenkin ommellut sillä jo kolme mekkoa. Kerroin projektista enemmän maaliskuun projekteissani.
 2. The Avid Seamstress, Day dress: Tämänkin taisin toteuttaa ensimmäisenä näistä projekteista heti alkuvuodesta. Oletko lukenut kaava-arvosteluni tästä kaavasta?
 3. Sew Over It, Alex Shirt dress: Ompelin ihanan paitamekon keväällä ja se olikin yksi kesän suosikkivaatteistani. Myös tämän mekon toteutin maaliskuussa.
 4. Pauline Alice, Cami Dress: Tämä paitamekkokaava oli ollut ompelulistallani pitkän aikaa. Siitä valmistui mekko maaliskuussa.
 5. Simplicity 1254: Ompelin tällä kaavalla talvitakin, jota käytin paljon viime talven aikana. Tänäkin talvena takki on jo päässyt käyttöön ja on edelleen todella mieleinen. Mikäli kaava kiinnostaa, kannattaa lukea kaava-arvosteluni.
 6. Sew Over It, Andersson Blouse: Sain toteutettua tämän pitkään odottaneen ompeluprojektin kesällä. Se oli osa heinäkuun ompeluprojektejani.
 7. Sew Over It, Doris dress: Doris oli tarkoitus toteuttaa kesällä, mutta se pääsikin vasta marraskuun ompelulistalle.
 8. Simplicity 8047: Tähän mekkoon olen yrittänyt etsiä sopivaa kangasta niin pitkään kuin muistan. Vielä täydellistä kreppikangasta tai vastaavaa laskeutuvaa unelmaa ei kuitenkaan ole tullut vastaan. Toivottavasti ensi vuoden puolella tilanne muuttuu!
 9. Simply Sewing, Audrey dress: Myös ihanan Audrey-mekon ompeleminen jää ensi vuoden puolelle. Olen muutamaan otteeseen jo luullut bonganneeni tähän sopivan kankaan, mutta muuttanut viime hetkellä mieleni.

#2017makenine-valintani osuivat kaikki aika lailla oikeaan. Yksikään kaava ei ole menettänyt loistoaan vuoden kuluessa. Ompelemani seitsemän vaatetta ovat kaikki olleet suosikkivaatteitani. Odotan innolla pääseväni ottamaan kaksi jäljelle jäänyttä projektia osaksi ensi vuoden ompelusuunnitelmiani.

****************************

It is time to take a look back and see how well I achieved the goals I set in the #2017makenine challenge.

As a short reminder what this challenge is all about: The idea is to pick nine patterns that would inspire you to sew at least these nine projects during the year. Well… As for me, I reached tens of sewing projects, but did not manage to make all nine that were on my #makenine2017 list.

IMG_0494

 1. Colette, Moneta: I made my first Moneta already in spring and can see why this is such a popular pattern. I have made three Monetas so far. I wrote more about this project in my March makes.
 2. The Avid Seamstress, Day dress: I believe this was the first of my #2017makenine projects that I made. I also posted a pattern review on this pattern.
 3. Sew Over It, Alex Shirt dress: I made this lovely shirt dress in spring and it was one of my favourite dresses during last summer. This was another of my March makes.
 4. Pauline Alice, Cami Dress: This shirt dress had been on my sewing list for ages. I managed to finally sew one in March.
 5. Simplicity 1254: I used this pattern to make a winter coat and can tell that I got so much wear out of it last winter. I have been wearing it again this winter and it is still one of my all time favourite coats. If you are interested in this pattern, you might want to look at my pattern review.
 6. Sew Over It, Andersson Blouse: Another project that had long been waiting for its turn. This blouse was part of my July makes.
 7. Sew Over It, Doris dress: My intention was to sew a Doris dress during last summer, but didn’t manage to make it until in November.
 8. Simplicity 8047: I have been trying to find the perfect fabric for this pattern for as long time as I can remember. However, I still haven’t found a lovely crepe or something else with that dreamy drape. Hopefully this will change during next year.
 9. Simply Sewing, Audrey dress: Also this lovely Audrey dress will be part of next year’s sewing project. Couple of times I have almost found the perfect fabric but have then decided it wasn’t perfect enough.

My #2017makenine choices were all really good ones. I haven’t lost interest in any of these patterns during the year. The seven items I managed to make, have all been my favourites. I am looking forward to making the two remaining patterns during next year.

4 comments on “#2017makenine – yhteenveto / summary

 1. creativelittlecwtch

  I’ve had exactly the same issue with fabric finding for the Audrey dress! Really hard to find the right two that go together but also suit my colouring AND have the right level of thickness! I ended up making an Audrey skirt because I couldn’t find a co-ordinating fabric.

  Tykkää

  • I have thought about making a skirt version as well. It might be easier to find fabric for that one. However, I am not giving up hope just yet! Perhaps I need a deadline after which I will just make an Audrey skirt and remove this one from my list 🙂

   Tykkää

 2. Oikean kankaan löytäminen on aina haaste. Itse ostan nykyään kankaat aina ensin. Huonona puolena on kangasvaraston paisuminen! Ja kiva uusi ulkoasu sun blogissa! Mutta: esitän sinulle tässä samalla haasteen, jonka tarkemmat yksityiskohdat löytyvät täältä: https://withmyhandsdream.com/2017/12/30/10-questions-challenge/

  Tykkää

  • Sehän se haaste juuri onkin: paisuttaako kangas- vai kaavavarastoa? Mutta onneksi yleensä jossain vaiheessa löytyy oikea kangas tai kaava, jolloin varastot pääsevät käyttöön. Ja kiitos, ajattelin että nyt on aika vähän uudistaa ulkoasua. Vaihtelu virkistää! Kiitos haasteesta. Katsotaan kuinka hankalaksi vastaaminen muodostuu 🙂

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: