Ompeluvinkit / Sewing tips

Mikä ompeluhaaste: #2017makenine – välitilinpäätös

Vuodenvaihteessa päätin tarttua #2017makenine-haasteeseen, joka pyörii Instagramissa. Haasteen ideana on valita yhdeksän kaavaa, jotka aikoo tulevan vuoden aikana ommella. Ajatuksena on kannustaa ompelemaan enemmän – minua tuskin tarvitsee kannustaa – ja myöskin kokeilemaan kaavoja, jotka ovat mahdollisesti pitkään olleet ompelulistalla.

Valitsin kaavat huolellisesti tutkien mitä kaavoja kokoelmistani jo löytyy ja mitä uusia kaavatuttavuuksia halusin kokoelmaani hankkia.

Tässä valintani:

IMG_1559

Puolet vuodesta on nyt mennyt, ja on aika tarkastella missä vaiheessa olen haasteen toteuttamissa.

  1. Colette, Moneta: Tartuin vihdoin keväällä tähän suosittuun trikoomekkokaavaan ja olenkin ommellut sillä jo kolme mekkoa. Kerroin projektista enemmän maaliskuun projekteissani.
  2. The Avid Seamstress, Day dress: Tämänkin olen jo toteuttanut ja erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Oletko lukenut kaava-arvosteluni tästä kaavasta?
  3. Sew Over It, Alex Shirt dress: Ompelin ihanan paitamekon keväällä ja se on ollut yksi kesän suosikkivaatteistani. Myös tämän mekon toteutin maaliskuussa.
  4. Pauline Alice, Cami Dress: Toinen paitamekkokaavakin on jo ollut testauksessa ja totesin sen erittäin kivaksi peruspaitamekoksi. Ja tämäkin valmistui maaliskuussa.
  5. Simplicity 1254: Ompelin tällä kaavalla talvitakin, jota käytin enemmän kuin paljon kuluneen talven aikana. Mikäli kaava kiinnostaa, kannattaa lukea kaava-arvosteluni.
  6. Sew Over It, Andersson Blouse: Ihanaan vintage-henkiseen puseroon olen jo tilannut kankaan. Odotan kovasti sen – ja kesäloman – saapumista, jotta pääsen toteuttamaan tämän pitkään toivelistallani olleen kaavan.
  7. Sew Over It, Doris dress: Tämä ihana mekkokaava on suunnitelmissa toteuttaa kesän aikana.
  8. Simplicity 8047: Otan kaavan säännöllisin väliajoin esille, mutta en ole vielä päättänyt millaisen mekon sillä toteuttaisin. Uskoisin, että tämä päätyy osaksi syysvaatteitani.
  9. Simply Sewing, Audrey dress: Tämäkin kaava odottaa syksyn ompeluhetkiä. Se on mielestäni juuri omiaan monipuoliseksi työmekoksi.

Yhteenvetona voi siis todeta, että olen saanut ommeltua viisi yhdeksästä. Hyvä suoritus! Asettelin kaavojen kuvat kollaasiin talvella täysin satunnaisessa järjestyksessä. Hassua kyllä, olen toteuttanut juuri viiden ensimmäisen kuvan kaavat!

Tämä on erinomainen ompeluhaaste sellaiselle ompeluharrastajalle, joka haluaa itse päättää mitä ompelee. Haastetta ei seurata millään tavalla eikä kyseessä ole kilpailu. Mikäli kaikkia projekteja ei ehdi toteuttaa niin se ei haittaa mitään. Mutta kevyetkin tavoitteet saattavat auttaa toteuttamaan juuri sen unelmien ompeluprojektin.

1 comment on “Mikä ompeluhaaste: #2017makenine – välitilinpäätös

  1. Paluuviite: #2017makenine – yhteenveto / summary – Ompele Oma Onnesi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: