Ompeluvinkit / Sewing tips

Ompelun parhaat syyskuu 2019 / Best in sewing September 2019

Please find the English version below ↓

Ompelun parhaat -sarjassa paikan parrasvaloissa saa kunkin kuukauden parhaat uudet löydöt ja vanhat suosikit.

Ompelun parhaat -sarja tekee tässä kuussa paluun lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen. Toivottavasti viihdyt jälleen tämän vanhan suosikkisarjan parissa.

Kaava

Syyskuun kaavana nosta tällä kertaa esiin kahden vuoden takaisin kaavalöytöni. I am Patternsin Mimosa-viitta herätti huomioni eräässä lontoolaisessa ompelutapahtumassa. Kaava tarttui heti matkaani eikä se tuottanut pettymystä. Mimosa sopii yksinkertaisuudessaan aloittelevallekin ompelijalle. Haastetta viittaan saa toteuttamalla kaavaan kuuluvat taskut. Mimosa sopii monenlaiseen tyyliin ja on villakankaasta ommeltuna täydellinen vaate syksyiseen säähän. Mikäli takit ja jakut kyllästyttävät, suosittelen kääntymään tämän ihanan kaavan puoleen.

Ompelutarvike

Olen aina pitänyt silittämisestä. Tämä on tietysti mahtava asia ompelusteni kannalta katsottuna. Silitän ompeluprojektini aina huolella joka vaiheessa. Tämän vuoksi hyvät silitystarvikkeet ovat oikeastaan joka kuukausittaisia suosikkejani. Hyvä silitysrauta on tietysti kaiken perusta. Missään nimessä ei kuitenkaan kannata tässäkään asiassa kuvitella etteikö perusvälineillä pärjäisi. Suosittelen panostamaan hyvään perussilitysrautaan ja hankkimaan pari hyvää prässäysliinaa suojaamaan varsinkin niitä herkempiä kankaita. Ihanan tuoksuiset silityssuihkeet tuovat iloa, mutta ilman niitäkin pärjää toki hyvin. Aivan tavallinen suihkepullollinen vettä ajaa jotakuinkin saman asian. Mutta miksipä ompeluhetkestä ei tekisi hieman suloisempaa, jos siihen on mahdollisuus?

Ompelukirja

Syksy tuntuu aina hyvältä hetkeltä palata perusasioiden äärelle. Tämän vuoksi haluankin nostaa esiin ompeluharrastajan massiivisen perusteoksen How to start sewing. Monen monta ompelukirjaa pölyttyy hyllyssäni päästen esille vain hyvin harvoin. Tämä ei kuitenkaan lukeudu niihin. Uskon, että kokeneimmankin ompelijan on silloin tällöin hyvä kerrata perusjuttuja. Osaamisen karttuessa sitä alkaa helposti oikoa sieltä täältä, mistä on usein enemmän hyötyä kuin haittaa. Mutta aina joskus on niitä hetkiä, jolloin tajuaa ajautuneensa liian kauas siitä ”oikeasta”, toimivasta tavasta toteuttaa jokin ompeluprojektin kohta. Ainakin itse törmään ajoittain tällaiseen tunteeseen. Onko omassa kirjahyllyssäsi ompelukirjoja, joiden ääreen voisit palata pimenevinä syysiltoina? Lue myös viime vuonna kirjoittamani How to start sewing -kirja-arvostelu.

****************************

Best in sewing is a series where each month I will talk about my best new findings and old favorites.

Best in sewing series comes back this mont after nearly one and a half years. I hope you enjoy reading this old favourite series again.

Pattern

This September I want to highlight a pattern I found two years ago. It is of course I am Patterns’ Mimosa cape. This pattern draw my attention in a sewing event I visited in London. I got the pattern right away and wasn’t disappointed. Mimosa is a simple enough project even for beginner sewers. And if you are looking for more challenges, you can add nice welt pockets to it. I find Mimosa complementing many different styles. Then it is made out of a nice warm wool fabric, it is just the item to wear when the weather gets cooler. So if you are tired of wearing jackets and coats, I recommend you to take look at this pattern.

Sewing tool

I have always enjoyed ironing. This is of course a wonderful thing for my sewing projects. I spend a lot of time and effort to make sure I press my projects in every step this is needed. Therefore it is probably fair to say that good sewing tools are my favourite thing every month I sew. Having a good iron is of course the main thing. But I want to highlight that you don’t need to get the most expensive iron you can find. Just make sure you have one of those good and reliable basic irons. Lovely scented pressing mists can bring you a lot of joy, but you can manage without them. Just get a spray bottle with some water. But if you can add something extra to make your sewing day a little bit sweeter, why wouldn’t you?

Sewing book

Autumn feels like the perfect time to get back to basics. This is why I want to highlight one of the best basic books any sewer gan read. It is How to start sewing. Many of my sewing books stay on the shelf gathering dust. I don’t read them often enough… But this book is not one of those. I think even the most experienced of sewers should take some time and remind themselves of the basic techniques. When one’s skills improve, we tend to start cutting corners. This can many times be a wonderful thing (save time and effort, that is). But it can happen that one drifts too far from the ”right”, functioning way to do things. At least I have noticed this with my sewing skills. Check your own sewing book collection and see if you have any old favorites you could give some attention to when the evenings get darker. If you are interested, you can also read a book review that I wrote last year about How to start sewing.

0 comments on “Ompelun parhaat syyskuu 2019 / Best in sewing September 2019

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: