Kirja-arvostelut / Book reviews

Kuukauden ompelukirja / This month’s sewing book: How to start sewing

Please find the English version below ↓

 

Oletko koskaan kaivannut ompelukirjaa, joka kattaa kaiken mahdollisen ja on tiedonrunsaudessaan jopa hieman liikaa? Assembil books:n How to start sewing täyttää tämän toiveen jättämän aukon ompelukirjojen joukossa.

IMG_0540
Assembil Books: How to start sewing

Kyseessä on 600-sivuinen tietopaketti. Kirja on jaettu seitsemään osioon:

 • Getting Started
 • The Sewing Machine
 • Fabric, Patterns and Cutting Out
 • Vital Construction Principles
 • Sewing Techniques
 • Planning and Sewing Garments
 • Library of Sample Patterns

Kirjan alussa käydään yksityiskohtaisesti läpi ompelun perusasiat. Oletko koskaan ommellut koko vaatetta käsin? Mikäli et niin tästä kirjasta löydät ohjeet käsinompelun saloihin. Ompelukoneista kerrotaan paitsi niiden rakenne ja tarvikkeet, myös koneiden perustoimintaperiaatteet. Kirjassa käsitellään myös teollisuusompelukoneita.

Kirjan yksityiskohtaisuudesta kertoo jotakin se, että siinä kerrotaan myös hyvän ompelutuolin valitsemisesta. Istutko itse aina oikeassa asennossa ommellessasi? Tiedätkö edes mikä se oikea asento on?

Kuten jokaisessa kunnollisessa ompeluoppaassa, kirjassa käsitellään myös kankaiden ja kuitujen perusteita. Erona suppeampiin teoksiin, tässä kirjassa neuvotaan myös oikean langan ja neulan valitsemisesta kullekin kankaalle.

Entä kaavojen anatomia? Sekin tietysti kerrotaan runsaasti kuvitettuna, kuten myös ohjeet kaavoitukseen ja kaavojen jäljentämiseen.

Mikäli ompelukaavat eivät ole lainkaan tuttuja niin kirjasta löytyy neuvot kaavojen lukemiseen.

Ompelutekniikoiden osio on kuten mikä tahansa hyvä perusopas. Siinä neuvotaan esimerkiksi kuinka taskut ommellaan, kuinka vinokaitaletta tehdään ja käytetään, mitä saumurilla voi tehdä ja niin edelleen. Kirjan loppupuolella kerrotaan suunnittelun ja ompelun vaiheista.

Tietopakettina tämä kirja on vailla vertaansa. Kyseessä on ehdottomasti kattavin ompelukirja, johon olen tähän mennessä törmännyt. Mutta onko tietoa jo liikaa?

How to start sewing on erinomainen perusteos. Tekstiä on paljon ja samoin hyviä piirrettyjä kuvituskuvia. Tekstiä on kuitenkin niin paljon, että mikäli ei ole todella intohimoisesti kiinnostunut ompelusta, saattaa kirja tuntua uuvuttavalta. Sen sijaan meille ”ompelu on elämäni” -ihmisille kirja on sarjassa ”kevyttä iltalukemista”. Kuvitus ei tarjoa silmänruokaa, mutta kylläkin paljon informaatiota.

Mikäli kaipaan apua johonkin tiettyyn ompeluongelmaan, tartun edelleen Vogue Sewing -teokseen, joka on luottokirjani. How to start sewing on sen sijaan tietokirjamainen teos, jota luen ihan vain ymmärtääkseni asioita paremmin ja virkistääkseni muistiani.

 

Kuukauden ompelukirja -sarjassa esittelen mielenkiintoisia ja hyödyllisiä ompelukirjoja. Jos sinulla on vinkki kirjasta, josta toivoisit kirjoitusta, voit olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia ompeleomaonnesi@gmail.com

****************************

Have you ever hoped to find a sewing book that covers everything you could possibly imagine and includes almost too much information? Assembil Books’ How to start sewing fills in this cap in your sewing book shelf.

IMG_0540
Assembil Books: How to start sewing

This 600 pages long book has seven sections:

 • Getting Started
 • The Sewing Machine
 • Fabric, Patterns and Cutting Out
 • Vital Construction Principles
 • Sewing Techniques
 • Planning and Sewing Garments
 • Library of Sample Patterns

In the beginning of the book there are detailed information about sewing basics. Have you ever sewn a garment by hand? If not, this books gives you lots of information about hand sewing. When it comes to sewing machines, the book talks about technical things and accessories as well as how sewing machines work. Industrial sewing machines are covered as well.

Something about the level of details in this book says the fact that it even tells you how to choose the right sewing chair. Do you sit right while sewing? Do you even know what the right sitting position would be?

As all good sewing books, this book also covers basics about fabric and fibers. What differs it from more basic books, is how they tell how to choose the right thread and needle for every fabric.

And what about the anatomy of patterns? It is explained with many pictures, as well as information about pattern drafting and making.

If you are not at all familiar with sewing patterns, How to start sewing helps you to understand all those markings and other pattern details.

The sewing techniques section is just like any other good basic sewing book. It talks about sewing pockets, making bias binding, what you can do with an overlocker and many other interesting things. If you want to know about design and sewing garments as a process, you can find that information in later sections in the book.

As a source of information this book is in its own league. This is by far the most informative sewing book I have ever seen. But does it include even too much information?

How to start sewing  is a great basic sewing book. There is so much text and good illustrations. However, there is so much text that unless you are a very passionate sewing person you might find this book a little bit overwhelming. On the other hand, for us ”sewing is my life” people this book is one of those ”light evening reads”. Illustrations don’t necessarily offer any candy for your eyes, but they are most informative.

If I am looking for help to a specific sewing problem, I will turn to Vogue Sewing which is my trusted helper. How to start sewing is more of an encyclopedia type of book, that I like to read just to understand sewing in more and more detail.

 

Monthy sewing book is a series where I talk about interesting and useful sewing books. If you have in your mind a book you would like me to review, please email me ompeleomaonnesi@gmail.com. The language of the book does not matter.

0 comments on “Kuukauden ompelukirja / This month’s sewing book: How to start sewing

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: