Uncategorized

Kuukauden ompelukirja: Vogue Sewing

”The ultimate guide to fashion sewing”

Ompelutaitojen kehittyessä myös tiedonjano kasvaa jatkuvasti. Ompelumaailman tietokirja Vogue Sewing on mitä parhain teos tämän janon sammuttamiseen. Kyseisen klassikkoteoksen ensimmäinen painos ilmestyi jo 1970-luvulla. Tällä hetkellä saatavana on uudistettu painos, joka tarjoaa tietoa aina kangastyypeistä omien mittojen mukaan muokattuihin kaavoihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vogue Sewing

Vogue Sewing  sisältää yksitoista lukua ja yli 400 sivua. Kirjassa lähdetään liikkeelle kankaista ja muodin eri elementeistä. Sen jälkeen pohditaan kaavoja – myös itselle parhaiten sopivan kaavatyypin ja -koon löytämistä. Kirjan seuraavissa luvuissa käsitellään vaatteen rakennetta ja erilaisia ompelutekniikoita sekä kaavojen muokkaamista itselle sopiviksi. Ohjeita annetaan myös erityistekniikoita vaativien kankaiden käsittelemiseen ja räätälöinnin saloihin. Itse asiassa en ole törmännyt vielä yhteenkään asiaan, jota joutuisin etsimään jostakin toisesta kirjasta.

Useimmiten otan Vogue Sewing:n käteeni silloin kun olen ompelemassa jotakin erityisen hankalaa kohtaa tai kun haluan tehdä kaavaan muutoksia. Olen kirjan avulla muokannut hihansuita, tehnyt onnistuneita laskoksia, lisännyt kainaloihin liikkumavaraa, opetellut tekemään uudenlaisia napinläpiä… Lista on pitkä.

Kirjan kuvitus on yksinkertainen. Valokuvia kirjasta ei löydy, vaan kaikki kuvat on kuvittajan piirtämiä kaaviokuvia. Se on kuitenkin vain etu tämänlaisessa opaskirjassa. Ohjeita on helppo seurata ja kuvat tukevat ymmärtämistä hyvin.

Varoituksena voi sanoa, että kirja on fyysisen painonsa lisäksi myös sisällöltään painavaa tavaraa. Tekniikoissa mennään hyvin yksityiskohtaisiin asioihin, joten aivan aloittelevalle ompelijalle en kirjaa välttämättä suosittelisi. Lukuisat tekniikat ja pienet vivahteet saattavat tuntua pelottavilta ja jopa sekavilta. Kannattaa myös huomata, että kirja on saatavilla vain englanniksi – tai ainakaan itse en ole siitä vielä suomenkielistä versiota löytänyt.

Jos kielitaito kuitenkin antaa periksi, ja haluaa kehittää ompelutaitojaan uudelle tasolle, suosittelen ehdottomasti tämän perusteoksen hankkimista.

Kuukauden ompelukirja -sarjassa esittelen mielenkiintoisia ja hyödyllisiä ompelukirjoja. Jos sinulla on vinkki kirjasta, josta toivoisit kirjoitusta, voit olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia ompeleomaonnesi@gmail.com

1 comment on “Kuukauden ompelukirja: Vogue Sewing

  1. Paluuviite: Pohdintoja ompelukirjoista / Thought about sewing books – Ompele Oma Onnesi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: