Kaava-arvostelut / Pattern reviews

Megan Nielsen: Sudley

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sudley-pusero/mekko on ensimmäinen kokeilemani Megan Nielsen -kaava. Sudley on nerokkuudessaan yksinkertainen. Kyseessä on kääntövaate. Eikä se tässä tapauksessa tarkoita sisä- ja ulkopuolen käännettävyyttä, vaan etu- ja takapuolen käännettävyyttä. Puserossa ei siis ole selkää etuosaa ja takaosaa vaan sitä voi käyttää kummin päin tahansa. Tämän lisäksi kaavassa on vaihtoehdot lyhyelle ja pitkälle puserolle sekä mekolle. Monipuolisuuden puutteesta kaavaa ei siis voi syyttää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATartuin kaavaan alunperin, koska se näytti mainiolta sekä hameisiin että housuihin yhdistettävältä puserolta. Sellainen Sudley onkin. Puserossa (tai mekossa, jos päättää tehdä sellaisen) ei ole muotolaskoksia eli se laskeutuu väljästi. Kankaana tulee siis käyttää joko oikein ohutta puuvillaa tai vaihtoehtoisesti hyvin laskeutuvaa silkkiä, viskoosia tai muuta vastaavaa.

Kaavan ohjeet ovat selkeät ja mukavan lyhyet. Ohjeita solmittavien nauhojen, kauluksen ja vinokaitaleen tekemiseen on helppo seurata. Kirjallisia ohjeita tukevaa kuvitustakin on riittävästi.

Sudleyn kaula-aukko viimeistellään vinokaitaleella. Tekniikka sopii hyvin ohuista kankaista tehtäviin vaatteisiin. Kannattaa kuitenkin huomata, että liukkaasta ja ohuesta kankaasta ommellessa vinokaitaleviimeistely vaatii jonkin verran näppäryyttä ja kärsivällisyyttä. Varsinkin tässä kaavassa, jossa myös nauhoilla suljettava eteen tai taakse tuleva aukko viimeistellään vinokaitaleella. Suosittelen käyttämään tässä vaiheessa paljon silitysraudan höyryä ja nuppineuloja. Kaitale kannattaa muotoilla kaarevaksi jo ennen sen asettelemista puserokankaan päälle.

Kokonaisuudessaan Sudley on yksi käyttökelpoisimmista puserokaavoista, joihin olen törmännyt. Sen ilme muuttuu helposti arkisesta juhlavaksi. Se, että puseroa voi käyttää kummin päin tahansa, lisää vaatteen monipuolisuutta. Nauhat ja kaulus tuovat puseroon tyttömäisen ilmeen, mutta kauluksen voi toki jättää myös pois, jolloin Sudley toimii tavallisena t-paitana. Mekkoversiossa on korkea vyötärö ja senkin istuvuus on löysä, joten ohuesta puuvillasta ommeltuna se toimii hyvänä kesämekkona.

Megan Nielsenin kaavoihin voi tutustua esimerkiksi yrityksen omilla nettisivuilla. Valikoimista löytyy myös kaavoja lastenvaatteisiin ja äitiysvaatteisiin.

0 comments on “Megan Nielsen: Sudley

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: