Ompeluvinkit / Sewing tips

Pohdintoja ompeluhaasteista / Thoughts about sewing challenges

Please find the English version below ↓

Jokainen sosiaalisessa mediassa aktiivinen ompeluharrastaja lienee huomannut kuinka moninainen ompeluhaasteiden joukko nykyään on. Joka kuukausi on mahdollista tarttua uuteen ompelu- tai laajemminkin käsityöharrastajille suunnattuun some-haasteeseen. Mutta onko näissä haasteissa järkeä?

Olen itse osallistunut moneen eri tyyppiseen haasteeseen. Karkeasti haasteet voi useimpien kohdalla jakaa kahteen kategoriaan: päiväkohtaiset haasteet ja laajemmat ompeluhaasteet.

Päivähaasteissa kuukauden (ainakin useimmiten kyseessä on kuukauden mittainen haaste) jokaiselle päivälle annetaan teema, jonka mukaisia kuvia haasteeseen osallistuvat jakavat. Näissä haasteissa parasta onkin haastaa itsensä ajattelemaan omaa harrastusta hieman eri puolilta. Itse koen inspiroivana etsiä kaavakokoelmastani juuri sinä päivänä inspiroivaa kaavaa, tunnustaa kangasvarastoni todellinen tila tai kertoa mikä omassa ompelukoneessani on kaikkein parasta. Nyt syyskuussa Instagramissa on käynnissä esimerkiksi #sewsustainable ja #seweverydayseptember -haasteet.

Laajemmat ompeluhaasteet keskittyvät enemmän jonkin tietyn asian ompelemiseen. Nämä haasteet kannustavat monia ompeluharrastajia kokeilemaan uusia kaavoja, ompelemaan ennakoivasti kauden vaatteita ja haastamaan omat taitonsa. Vuodenaikahaasteista haluan tässä mainita erityisesti #sewtogetherforsummer ja #cosycardichallenge -haasteet, jotka ovat ilahduttaneet itseäni parin viime vuoden aikana.

Erilaiset ompeluhaasteet ovat kivoja, mutta tarjontaa on nykyään paljon. Sen vuoksi kannattaa nähdä hieman vaivaa ja tutkia mitä kaikki haasteita on menossa ja tulossa. Kun löytää monien haasteiden joukosta juuri sen itselle sopivimman, saa haasteesta eniten irti. Parastahan näissä haasteissa on löytää uusia samanhenkisiä ompeluharrastajia, joiden kanssa voi vaihtaa ajatuksia ja joiden ihanista ompeluksista saa inspiraatiota omiinkin tuleviin ompeluksiin.

****************************

If you are a sewer who is active in social media, you must have noticed how many different sewing related social media challenges there are these days. Every month there is a possibility to take a new sewing challenge. Or one that is more broadly targeted to all crafty people. But do these challenges make sense?

I have participated in many different kind of challenges. Roughly there are two types of challenges: daily challenges and broader sewing challenges.

Daily challenges last (at least in most cases) for one month, during which there are daily themes. Sewers then post pictures related to these themes. I think the best thing about these challenges is how they make me see my own sewing hobby from many different angles. It is inspiring to look into my pattern collection to find the pattern that inspires me the most today, share the true state of my fabric stash or write what are the best things in my sewing machine. This September there are for example #sewsustainble and #seweverydayseptember challenges running in Instagram.

Actual sewing challenges are then more about sewing a certain thing. These challenges encourage many sewers to try new patterns, sew seasonal itesms or challenge own skills. I would especially want to mention two seasonal challenges here: #sewtogetherforsummer and #cosycardichallenge. These have brought myself a lot of joy during the past couple of years.

Different sewing challenges are nice, but there is such a wide variety of these nowadays. It is worth it to take some time and effort to see what challenges are running right now and what is coming soon. To get the most out of a challenge, it has to be the right challenge just for you. After all, the best thing about all these challenges is the opportunity to find new sewers with whom you can chat and whose makes inspire you to sew.

1 comment on “Pohdintoja ompeluhaasteista / Thoughts about sewing challenges

  1. Hei, muotiompelijana en ole ajatellutkaan noita ompeluhaasteita. Hyvä kun otit esille tällaisen asian! Ja sehän on myös keino verkostoitua! Mitä kautta olet löytänyt itseäsi kiinnostavat haasteet?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: