Ompeluvinkit / Sewing tips

Pohdintoja ompelukirjoista / Thought about sewing books

Please find the English version below ↓

 

Selailin jälleen eräänä päivänä ompelukirjojani ja jäin pohtimaan niiden merkitystä ompeluharrastuksen kannalta katsottuna. Mikäli jätetään pois ajatus, että pidän kirjoista noin ylipäänsäkin, millaista lisäarvoa ompelukirjakokoelmani harrastukselleni tuo?

Ompelukirjat voivat kuulua eri kategorioihin.

Kaavakirjat ovat erinomainen hankinta silloin, kun kirjan jokainen kaava (tai edes lähes jokainen) tuntuu omalta ja ne kaikki inspiroivat ompelemaan. Kaavakirjoissa yksittäisen kaavan hinta muodostuu yleensä matalammaksi kuin erillisinä ostettujen kaavojen. Lisäksi kaavakirjojen vaatteet ovat yleensä samaa tyyliä keskenään, mikä auttaa kivojen asukokonaisuuksien ompelemisessa.

Tekniikkakirjat puolestaan ovat korvaamaton apu silloin, kun omia taitoja haluaa tosissaan kehittää. Näissä kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Osa kirjoista jää kovin yleiselle tasolle eivätkä ne välttämättä tarjoa riittävää apua aloittelijalle, mutta samaan aikaan ne kuitenkin keskittyvät edistyneemmän harrastajan kannalta liian yksinkertaisiin asioihin. Ompeluoppaiden kermaan kuuluu itselläni Vogue sewing, jonka pariin huomaan säännöllisesti hakeutuvani.

Kaavoituskirjat on toinen kategoria, jossa tulee olla tarkkana. Suosittelen tutustumaan eri kirjoihin huolella ennen kuin päättää minkä niistä ottaa omaan hyllyynsä seisomaan. Yksi perusteellinen kaavoituskirja riittää yleensä jo pitkälle.

Jotkin ompelukirjat toimivat puhtaasti inspiraationa. Niiden kauniit kuvat ja innostavat tekstit, kannustavat istumaan ompelukoneen ääreen luomaan jotakin uutta. Ompelukirjoissa ulkonäön ei kuitenkaan kannata antaa pettää. Oman hyllyni eniten käytetyt kirjat eivät ehkä tarjoa visuaalisesti kovin paljon ravintoa, mutta älyllisesti sitäkin enemmän.

****************************

I found myself looking at my sewing book collection the other day and I stopped to think how these books affect my sewing hobby. If we don’t count the fact that I just happen to love books, what kind of added value are my sewing books bringing to my hobby?

Sewing books can belong to different categories.

Patter books are a great purchase if you can find a book that includes only (or almost only) patterns that all fit your style and inspire you to sew. In pattern books, the prize for a single pattern is usually much lower than when buying individual patterns. Another great thing is that these patterns are usually the same style. This helps a lot when you want to create nice outfits.

Sewing technique books are great when you want to take your own skills to the next level. Like seriously to the next level… But you should pay attention when choosing the right book. Some basic books are not detailed enough for a beginner sewist. And at the same time they don’t include challenging enough instructions for more advanced sewists. My own all time favorite sewing book is Vogue sewing. I find myself regularly checking something from it.

Pattern making books is another category where you should pay attention. I recommend that you take a good look at as many pattern making books as possible before making the decision on which one you will add to your own collection. In my opinion one great pattern making book is usually enough for mosts of us.

Some sewing books are purely there just for inspiration. Pretty pictures and inspiring texts encourage you to sit down and create something new. But don’t let the looks deceive you. When it comes to my sewing book collection, the books that get most use, might not give my eyes too much food, but they for sure feed my brain.

0 comments on “Pohdintoja ompelukirjoista / Thought about sewing books

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: