Ompeluprojektini / My sewing projects

Syyskuussa ommeltua 2018 / September makes 2018

Please find the English version below ↓

 

Syyskuussa valmistui muutama syksyinen ompeluprojekti.

IMG_1227Syyskuun ensimmäinen ompelus oli suloinen kissamekko pienelle veljentytölleni. Tein tämän trikoomekon hyväksi havaitsemani paitakaavan pohjalta. Yksinkertaisessa mekossa on pitkät hihat, jotta kissat pääsevät näkyviin viileämpinäkin päivinä. Valitettavasti ihanaa kissakangasta ei riittänyt koko mekkoon, joten käytin helmaan yksiväristä trikoota. Yksi karannut kissa löysi vielä applikoituna tiensä mekon helmaan. Tykkäsin itsekin tästä mekosta niin paljon, että olisin ommellut varmaan itsellenikin samanlaisen mikäli kangasta olisi riittänyt. Onneksi pieni kissojen ystävä pitää mekosta yhtä paljon kuin mekon ompelijakin.

IMG_1292Toinen syksyinen ompelukseni oli pitkähihainen trikoomekko itselleni. Tähän mekkoon käytin Coletten Moneta-mekon kaavaa, johon ihastuin viime vuonna. Moneta on mukavan yksinkertainen, mutta samalla naisellinen mekko. Ompeluprojektina tämä mekko oli mukava ja valmistui sopivan nopeasti. Sopivan nopeasti siksi, että en pidä liian nopeista ompeluprojekteista. En tykkään tuottaa mitään liukuhihnalta. Kirjoitin tästä mekosta pidemmän kuvauksen Mekkojen vuosi -osioon. Kuten siinä totesin, tämän mekon ainoa pettymys oli Nuppuprint Companyn kangas, joka ei käyttäytynyt lainkaan niin hyvin kuin siltä odotin. Käytössä mekko on kuitenkin onneksi kestänyt ainakin toistaiseksi hyvin.

IMG_1290Syksy pitää sisällään myös joitakin kotiompeluksia. Osallistun syksyn aikana erääseen Beatrix Potter -sukkakerhoon. Koska neuleprojekteillani on krooninen pula näteistä ja käytännöllisistä projektipussukoista, ompelin kangasvarastoissani olevista puuvillakankaista pienen projektipussukan. Tämä pussukka on juuri täydellisen kokoinen sukkaprojektille. Ohje on Laura Cunninghamin Weebrawbag, joka on myynnissä Craftsyssa. Tämä oli todellinen hyvänmielen ompeluprojekti. Pussukassa on vuori ja kaksi taskua ulkopuolella. Ohjeet olivat hyvät, joten ompelu oli todella hauskaa. Olen tykännyt tästä pussukassa käytössä niin paljon, että suunnittelen muutaman tällaisen ompelemista jouluakin ajatellen.

IMG_1311Syyskuun neljäs ompeluprojekti oli Sew Over It:n Edie-pusero. Tämä kaava on osa Sew Over It:n Capsule Wardrobe – Work to Weekend -e-kirjaa. Ompelin tämän yksinkertaisen puseron mukavan ohuesta neuloksesta. Ompeluprojektina Edie on todella yksinkertainen trikoopaita. Oikeastaan tässä ei ole mitään erityistä ja siten kaava sopii hyvin myös aloitteleville ompelijoille. Toisaalta hyvälle peruskaavalle on aina käyttöä. Kaunis venepääntie tuo tähän puseroon persoonallisuutta. Kangasvalintani teki omasta versiostani oikeastaan neulepuseron. Mutta hauan ehdottomasti jossain välissä kokeilla saman puseron ompelemisesta perinteisestä raidallisesta trikoosta.

Syyskuu oli monella tapaa rauhallinen kuukausi. Ompeluinnostukseni on edelleen ajoittain ollut kadoksissa. Uskon kuitenkin, että silloin on parasta vain ommella yksi ompelus kerrallaan ja lähteä liikkeelle siitä mikä todella kutsuu ompelemaan. Sen vuoksi pieniä pupupussukoita saattaa pomppia ompelukoneestani tämän syksysn aikana useampiakin.

****************************

September saw four finished sewing projects.

IMG_1227My first September sewing project was this cute kitten dress for my little niece. This jersey dress is based on a good basic jersey top pattern I have used before. It is a simple dress with long sleeves. This way it is not necessary to wear a cardigan when it gets colder, which means one can still see all the kittens. Sadly I didn’t have enough cat fabric for the entire dress. Therefore I used some solid color jersey for the skirt part. However, one runaway kitten found its way to the hem. It is an appliqué detail, which I love. I like this dress so much that I would have probably made one for myself if I had enough fabric. Luckily my little niece, who loves cats, loves this dress as much as I do.

IMG_1292My second September make was a long sleeved jersey dress for myself. I made this dress using Colette’s Moneta dress pattern which I fell in love last year. I like how simple yet feminine Moneta is. As a sewing project this dress was very nice. It was not too quick of too slow. I don’t like too quick projects… Those feel like I would be mass producing something. I wrote a more detailed post about this dress as a Year of Dresses post. As I mentioned in that post, my only disappointment with this dress was this lovely fabric by Nuppuprint Company. The quality didn’t turn out to be as good as I had expected. I am happy to say that at least so far it hasn’t at least gotten any worse while I have worn this dress.

IMG_1290This autumn will include some sewing projects for my home as well. I am attending a Beatrix Potter sock club this autumn. Since my knitting projects suffer from lack of cute and practical project bags, I used some nice cottons from my fabric stash to make a new project bag. This bag is just the perfect size for a sock knitting project. I used Laura Cunningham’s Weebrawbag pattern which is available for purchase at Craftsy. This was a true happy sewing project. This little bag is lined and has two pockets. Instructions were really good and I enjoyed sewing this one a lot. And the best part is that this project bag has been perfect for my knitting projects. Therefore I have plans to make some of these for Christmas.

IMG_1311Last but not least… My fourth September sewing project was Sew Over It Edie top. This pattern is part of Sew Over It’s Capsule Wardrobe – Work to Weekend e-book. I made this simple top using lighter knit fabric. Edie is a very simple sewing project. There isn’t anything complicated or special in it, which makes it very beginner friendly as well. On the other hand, I believe there is always room for good basic patterns. I like how the boat neckline gives this top some personality. My fabric choice made this top to fall more into the knitwear category. But I would very much like to try this pattern with some basic striped jersey as well.

September was in many ways a calm month. My sewing inspiration is still hiding somewhere. But I believe that at those times one should just take one sewing project at the time and sew whatever calls to sit by the sewing machine. That is why there might be more cute bunny project bags jumping out of my sewing machine during this autumn.

0 comments on “Syyskuussa ommeltua 2018 / September makes 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: