Kaava / Pattern: Colette Moneta

Kangas / Fabric: puuvillatrikoo / cotton jersey

 

Please find the English version below ↓

 

Viime vuonna ompelin Coletten Moneta-mekon kaavalla kaksi mekkoa. Koska syksyn ompelusuunnitelmissani oli ommella uusi vapaa-ajanmekko, otin tämän kaavan jälleen esiin. Tällä kertaa käytin mekkoon Nuppuprint Companyn kaunista puuvillatrikoota.

IMG_1292

Moneta on klassinen trikoomekko, joka on melko yksinkertainen ommeltava. Mekon pääntie käännetään, samoin hihansuut. Tosin, itse tykkään lisätä hihansuihin erilliset kalvosimet. Viime vuonna viimeistelin toisen Monetani pääntien kaitaleella. Tällä kertaa pitäydyin ohjeiden mukaisessa pääntien kääntämisessä.

IMG_1293

Monetan helma rypytetään vyötäröltä kuminauhan avulla. Tällä kertaa käytin joustavampaa kuminauhaa kuin aikaisemmilla kerroilla. Näin ollen mekko on hieman mukavampi päällä. Mekon sivusaumoissa on taskut, mikä lisää sen käyttömukavuutta.

Kokonaisuutena tykkään tästä mekosta todella paljon. Monetan malli sopii hyvin tyyliini.  Se on melko nopea ommella, mutta kuitenkin palkitseva ompeluprojekti. Mekko on monikäyttöinen, mukava ja lämmin.

Pienoisen pettymyksen aiheutti Nupun kaunis trikoo, joka ei kuitenkaan kestä hyvin esimerkiksi kuminauhalla rypyttämistä. Kangas työntää valkoista pohjaväriä kurjasti läpi. Sama tapahtuu sivusaumoissa, vaikka ompelin mekon aivan samalla tavalla saumurilla – ja terävillä neuloilla – kuin aikaisemmatkin Monetani. Tämä pettymys pitää minut luultavasti jatkossa kaukana Nupun tummista printeistä. Tämän hintaluokan kankaan kun odottaisi käyttäytyvän paremmin.

IMG_1295

Mikäli kangaspettymystä ei oteta huomioon, olen kuitenkin todella tyytyväinen uuteen syysmekkooni.

****************************

Last year I made two Colette Monetas and fell in love with this pattern. Since my autumn sewing plans included a new casual dress for this autumn, it was time to take this pattern back to my sewing table. This time I made it using lovely cotton jersey from Nuppuprint Company.

IMG_1292

Moneta is a classic jersey dress that is quite a simple sew. The neckline is finished simply by turning it and the same goes with sleeves. Although, I like to add cuffs to the sleeves. Last year I also used binding to finish neckline of one of my Monetas. However, this year I just turned it under and topstitched.

IMG_1293

The skirt of Moneta is gathered with clear elastic. This time I chose to use elastic with a little bit more stretch than the one used in my previous versions. This makes this dress little bit more comfortable to wear. Moneta has in seam pockets, which makes it even more wearable.

Overall I like this dress a lot. Moneta is a perfect fit for my style. It is rather a quick make but still a rewarding one. I like how versatile, comfortable and warm this dress is.

The only disappointment was this pretty jersey by Nuppuprint Company. Sadly it did not behave too well when gathered with elastics. It started to show the which base of the fabric. The same happens in the side seams. I used the same serger and sharp needles as with my other Monetas but this fabric was the first one I had these problems with. This is sadly a disappointment that will probably keep me away from Nuppu’s dark jerseys in the future. This fabric was quite an expensive one so one would expect it to have better quality.

IMG_1295

But if I forget my fabric disappointment, I do like my new autumn dress very much indeed.

2 comments on “Year of Dresses: Colette Moneta

  1. Paluuviite: Syyskuussa ommeltua 2018 / September makes 2018 – Ompele Oma Onnesi

  2. Paluuviite: Loka-marraskuussa ommeltua 2018 / October-November makes 2018 – Ompele Oma Onnesi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: