Ompeluprojektini / My sewing projects

Loka-marraskuussa ommeltua 2018 / October-November makes 2018

Please find the English version below ↓

Lokakuun ja marraskuun aikana valmistuneet ompeluprojektit tulevat tällä kertaa samassa kirjoituksessa.

Syksyn ompelusuunnitelmiini sisältyi lämmin kimono. Ajatuksenani oli ommella kotiasuksi kimono, joka sopii käytettäväksi mekkojen tai minkä tahansa muun vapaa-ajan asun päällä. Valitsin kaavaksi Sew Over It:n kimonojakun kaavan, jolla olen ommellut pari kimonoa jo aikaisemminkin. Päädyin kuitenkin pidentämään hihoja ja muokkaamaan helman pituuden kahden kaavan tarjoaman pituuden välimaastoon. Kankaan tähän kimonoon löysin itse asiassa jo kesällä, joten se odotti valmiina vuoroaan kangaskorissa. Tämä tummansininen sametti olikin täydellinen valinta tähän ompelukseen. Kangas joustaa hieman, mutta pitää kuitenkin ryhdikkäästi muotonsa. Siinä on kaunis kiilto. Uusi talvikimononi onkin ollut käytössä jo monta kertaa.

Lämpimien vapaa-ajanvaatteiden sarjaa jatkoi hupparitakki, joka sekin sisältyi syksyn ompelulistaani. Käytin hupparitakkiin Jujunan naisten hupparikaavaa. Kankaiksi valitsin tummansinisen joustocollegen, varastoistani löytyneen raitaresorin sekä ihanan kissakuvioisen trikoon. Tämä ompeluprojekti oli yksi syksyn palkitsevimmista. Olin alunperin hieman epäileväinen kuinka selviän vinovetoketjusta ja hauskoista taskuista. Tämän hupparitakin myötä sain jälleen muistutettua itseäni siitä kuinka monipuolisesti osaankaan ommella erilaisia vaatteita. Verkkosivuiltani löytyy myös erillinen kirjoitus tästä hupparitakista.

Syksyn kuukausiin sisältyi myös ihania pieniä lahjaompeluksia veljentytölleni.

Ompelin hänelle vuosi sitten peplumpaidan suloisesta kissatrikoosta. Kyseinen paita jäi tänä syksynä auttamattomasti liian pieneksi, joten otin ompelulistalleni uuden kissapaidan. Käytin tähän samaa Jujunan lasten paitakaavaa, jota olen käyttänyt ennenkin. Kaava kun on yksinkertainen, mutta helposti muunneltavissa. Siinä on lisäksi hyvin eri kokoja. Koska ompelen lapsille melko harvoin, koen lastenvaatteet aina jollain tapaa hankalammiksi ommella. Erityisesti pienten päänteiden viimeistely aiheuttaa välillä päänvaivaa. Kissapaita onnistui kuitenkin hyvin ja oli kovin mieleinen lahja.

Toinen lahjaompelus oli sekin pinkki. Kyseessä on pitkähihainen perusmekko, joka sopii hyvin arkena käytettäväksi. Tässä on pohjana sama Jujunan paitakaava. Olen vain muokannut kaavan pituutta siten että se sopii paremmin mekon yläosaksi. Helman olen pidentänyt patakaavaan kuuluvan peplumin pohjalta mekkopituiseksi. Tässä mekossa on kankaana Nuppu Printin kaunis lumimarjatrikoo. Tässä vaaleanpunaisessa trikoossa en ilokseni huomannut samanlaisia ongelmia kuin saman kankaan tummansinisessä versiossa.

Vaaleanpunaisten saumurilankojen ollessa jo valmiina paikallaan, ompelin itselleni vaaleanpunaisen neulejakun tuomaan hieman iloa syksyn pimeyden keskelle. Kaavana käytin tässä Helen’s Closet:n Blackwood Cardigan -kaavaa. Kangas on keskipaksua trikoota, joka pitää hyvin muotonsa. Ompeluprojektina tämä oli nopea ja hauska. Tykkään lopputuloksesta paljon. Ommeltuani tänä syksynä tämän trikoojakun lisäksi hupparitakin ja lämpimän kimonon, olen saanut loistavasti paikattua vaatevarastossani olleen kotivaatteiden aukon. Jos et ole vielä lukenut kaava-arvosteluani tästä kaavasta, löydät sen täältä

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, on vielä kaunis uusi mekkoni, joka on ilahduttanut syksyisiä työpäiviäni jo monta kertaa. Syksyllä ilmestyneestä Sew Over It:n uudesta e-kirjasta löytyi ihana Kate-mekon kaava. Koin tämän kaavan välittömästi omakseni. Rakastan paitamekkoja, ja tässä mekossa on kaikki yksityiskohdat kohdillaan. Kankaana käytin tässä melko ohutta puuvillaa. Mekossa on tyylikäs kaulus ja piilotettu nappilista. Itse päädyin laittamaan mekkoon nappien sijasta tummat nepparit. Jätin hameosasta halkiot pois, mutta muuten seurasin kaavan ohjeita tunnollisesti.

Näiden valmistuneiden ompelusten lisäksi ompelupöydälläni odottaa vielä viimeisiä yksityiskohtia vailla olevat farkut sekä helman käsin ompelua odottava uusi hame. Ne pääsevät toivottavasti maaliviivan yli joulukuun aikana.

****************************

This time my October and November makes are included in the same post.

My autumn sewing plans included a warm kimono jacket. The idea was that I wanted to sew a nice, warm kimono to be worn at home over dresses or any other casual outfits. I chose to make another Sew Over It Kimono jacket. I have used this pattern a couple of times before and knew the basic fit to be good (not that kimonos are hard to fit). However, I decided to make the sleeves longer and I also lengthened the hem. Fabric for this kimono I actually purchased already last summer so I had it waiting in my fabric stash. This navy stretch velvet was the perfect fabric choice for this sewing project. It has just the right amount of stretch but it still holds its shape. And it has this pretty sheen that makes is feel luxurious. I can tell you that I have been wearing my new winter kimono many times already.

To continue my warm casual clothes sewing series, I made my self a new hoodie. This was another project that was included in my autumn sewing plans list. I chose a women’s hoodie pattern by the Finnish company Jujuna for this project. I wanted to sew this hoodie using very basic navy French terry. I had still some of this prettiest stripe ribbing in my fabric stash. And this was also the perfect project to use some of the cute cat jersey I have had already for some time. This was one of the most rewarding sewing projects of the autumn. I was a little bit worried to sew the diagonal zipper and these fun pockets. But I think this project made me once again realize that there isn’t actually much I could not sew when I just go for it. Have you already read my previous post about this hoodie?

The past autumn months also included some lovely little sewing for my niece.

A year ago I made her this cute peplum top using some lovely pink cat jersey. Since she had grown too tall to fit into that jersey top anymore, I made her another one. I used the same Jujuna’s children’s jersey top pattern that I have used before. I like how simple this pattern is. Yet is has many alteration possibilities. It has also a good selection of sizes. Since I don’t sew for children that often, I am always a little bit nervous with these small clothes. For some reason I find it challenging to put final touches to those small necklines and sleeves. But this peplum top was a success and my niece seemed to love it a lot.

Another present for her was another pink item. This time a simple dress with long sleeves. This is the kind of dress she can well wear every day. This is based on the same Jujuna’s top pattern. I have just altered the length of the top so that it works better in a dress. And I have also lengthened the peplum pattern into skirt length. This lovely fabric is by Nuppu Pint Company. You might have noticed that this is the same pattern – but different color – that I used for my own Moneta dress earlier this autumn. I was happy to notice that the pink version didn’t have the same problems that the navy version of this fabric had.

Since my overlocker had these pink threads in it already, I made myself a pink cardigan to cheer up this extremely dark autumn. The pattern I chose for this sewing project was Helen’s Closet’s Blackwood Cardigan. This fabric is medium weight French terry. It has just the right amount of structure that helps the garment keep its shape. This was a fun and quick sewing project. And I really like how it turned out to be. After sewing this cardigan and a new hoodie and a new kimono – all during this autumn – I have been able to fix one gap that I had in my casual wardrobe. If you haven’t read my pattern review on this pattern yet, you can find it here.

Last but not least, I want to present you my beautiful new dress that has been bringing joy to my work days many time during this autumn. When Sew Over It published their latest e book earlier this autumn, I noticed their new Kate dress pattern right away. This pattern was so my style. I love shirt dresses and this dress has all the best details. For my version, I used quite a light weight cotton. This dress has a stylish collar and hidden buttons. I decided to use snaps instead of buttons. And I left out the slits on the skirt. Other than that I followed the instructions.

In addition to these finished sewing projects I have been working on my new jeans and also on a new skirt. But these are still waiting for some finishing touches. Hopefully I am able to finish them during December.

0 comments on “Loka-marraskuussa ommeltua 2018 / October-November makes 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: