Please find the English version below ↓

Ihana syksyinen Cozy Cardigan -haaste teki paluun tänä vuonna. Haastessa on tarkoitus ommella mukava neuletakki viilenevän sään kynnyksellä. Tänä vuonna valitsin kaavaksi Helen’s Closet:n Blackwood Cardigan -kaavan.

Tämä kaava on ollut todella suosittu eri ompeluympyröissä. Olin utelias näkemään mitä mieltä itse olisin siitä. Valitsin kankaaksi puolipaksun (mikäli sellaista termiä voi käyttää) college-kankaan. Kerrankin satuin löytämään juuri parhaan sävyistä vaaleanpunaista kangasta…

Ompeluprojektina tämä jakku oli odotusten mukaisesti yksinkertainen. Valitsin vaihtoehtoisista pituuksista sen pidemmän. Kivan kokoiset taskut ja leveä helmakaitale tuo tähän collegejakkuun persoonallisuutta. Erityismaininta on annettava hihoista, jotka ovat kerrankin riittävän pitkät.

Annan tälle kaavalle erinomaisen arvosanan. Juuri tällainen yksinkertainen tyylikkyys vetoaa itseeni hyvin.

Koska en liiemmin välitä kaksoisneulan käyttämisestä, käytin tässäkin ompeluksessa viimeistelyyn siksakia. Siksak on luotto-ompeleeni joustavien kankaiden tikkauksessa. Aiheesta on tulossa joulukuun puolella erillinen kirjoitus, joten kannattaa pysyä kuulolla.

Jos kiinnostuit kokeilemaan kaavaa omissa ompeluprojekteissasi, se on saatavilla PDF-kaavana Helen’s Closet:n sivuilta.

****************************

The lovely autumnal Cozy Cardigan challenge was arranged for the second time this autumn. The idea is to make a lovely cardigan when the weather gets colder. This year I chose to make a Helen’s Closet Blackwood Cardigan.

This has been a very popular pattern in online sewing communities. And I was curious to see how I would find it. I found this pretties pink french terry and knew at once that it was the perfect fabric for me. It is so hard to find the perfect shade of pink (not that I wouldn’t love almost all pinks…)

As a sewing project this cardigan was simple – as I expected. I chose the longer length for my version. It has nice size pockets and this lovely wide hem band that gives this cardigan some personality. I give extra points of the sleeves which for once were long enough. 

I liked this pattern a lot. It has exactly that kind of simple yet stylish look that I love so much.

Since I am not a big fan of twin needle, I used zigzag for topstitching. It is my go to stitch these days when sewing jersey. There will be a separate post about zigzag topstitching in December so stay tuned.

If you are interested in giving this pattern a try (and you should!) you can find out more on Helen’s Closet website.

1 comment on “Helen’s Closet Blackwood Cardigan

  1. Paluuviite: Loka-marraskuussa ommeltua 2018 / October-November makes 2018 – Ompele Oma Onnesi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: