Kirja-arvostelut / Book reviews

Kuukauden ompelukirja / This mont’s sewing book: Breaking the Pattern

Please find the English version below ↓

Saara ja Laura Huhdan kirja Breaking the Pattern – a modern way to sew on yksi tämän vuoden odotetuimmista – ellei odotetuin – ompelukirja. Pääsin tutustumaan kirjaan heti sen lanseerausjuhlissa ja koin iloisen yllätyksen.

Muiden ompeluharrastajien tavoin olen odottanut tämän kirjan ilmestymistä koko vuoden. Markkinoille tulee kuitenkin tällä hetkellä jatkuvasti uusia kaavoja ja kirjoja. Vaaditaan siis jotain erityistä, jotta kaavat ja kirjat nousevat esiin massasta. Ilokseni voin sanoa, että Breaking the Pattern todellakin tarjoaa jotakin erityistä.

Saara ja Laura Huhta: Breaking the Pattern

Kyseessä on kaavakirja puhtaimmillaan. Kirja sisältää kaavat ja ohjeet 20 vaatteen kokoelmaan. Näiden joukosta löytyy jokaiselle jotakin. Kirja lähtee liikkeelle yksinkertaisesta laukusta ja päätyy lopulta klassiseen takkiin. Mukaan mahtuu lisäksi niin mekkoja kuin erillisiä ylä- ja alaosiakin.

Erityisen tästä kaavojen kokoelmasta tekee sen muunneltavuus. Päästessäni katsomaan kirjaa varten ommeltuja vaatteita, huomasin nopeasti kuinka ne  ovat helposti muokattavissa eri tyyleihin sopiviksi. Kangasvalinnoilla ja pienillä yksityiskohdilla vaatteisiin saa helposti omaa ilmettä.

Namedin kaavat ovat tälläkin kertaa tyylilleen uskollisia. Pelkistettyihin linjoihin on kuitenkin tuotu tässä kirjassa kivoja yksityiskohtia.

Kirja on kuvitukseltaan kaunis ja ohjeiltaan selkeä. Ehdoton plussa on kirjan mukana tulevat kunnolliselle paperille painetut kaava-arkit. Kirja on muutenkin painettu erinomaiselle paperille, joten toivon sen kestävän hyvin käytössä.

Toivottavasti kirja ilmestyy myös suomeksi, sillä nämä kaavat ovat tervetullut lisä suomalaiseen ompelumaailmaan. Kansainvälisesti kirjan suosio lienee jo taattu. Olen kuitenkin iloinen siitä, että Namedin sisarukset tuovat meille suomalaisillekin ompelijoille jotakin uutta ja inspiroivaa – ja ennen kaikkea kotimaista.

Kirjasta voi lukea lisää Namedin sivuilta

Kuukauden ompelukirja -sarjassa esittelen mielenkiintoisia ja hyödyllisiä ompelukirjoja. Jos sinulla on vinkki kirjasta, josta toivoisit kirjoitusta, voit olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia ompeleomaonnesi@gmail.com.

****************************

Saara and Laura Huhta’s book Breaking the Pattern – a modern way to sew is one of the most – if not the most – waiting sewing book of the year. I was lucky to participate the book launch party to check out this sewing book right away.

Like many other sewists, I too had been waiting for the launch day of this book pretty much for the whole year. However, there are so many new patterns and books coming to the market at the moment that there has to be something special for a book or pattern to stand out. I am happy to say that Breaking the Pattern really does offer something special.

Saara & Laura Huhta: Breaking the Pattern

This is a pattern book at its best. It includes patterns and instructions for a collection of 20 garments. And there is something for everyone. The book begins with a simple bag project and end up with a classic coat. In between there are both dresses and tops and bottoms.

Named patterns are once again true to their style. But in this book there are fun little details added to the simple style lines.

Images in this book are simply beautiful and instructions are clear. Patterns are printed on good quality paper, which is a bonus. They seem to have used a very good quality paper for the whole book, which will hopefully make it last better when used.

I hope that they will publish this book also in Finnish. These patterns are a welcomed addition to the Finnish sewing existence. I believe that the international success is already guaranteed. But I am extremely happy that these two sisters have brought something new and inspiring – and domestic – also to us here in Finland.

Monthy sewing book is a series where I talk about interesting and useful sewing books. If you have in your mind a book you would like me to review, please email me ompeleomaonnesi@gmail.com. The language of the book does not matter.

1 comment on “Kuukauden ompelukirja / This mont’s sewing book: Breaking the Pattern

  1. Paluuviite: Ompelijan joululahjavinkit / Christmas present tips for and from sewists – Ompele Oma Onnesi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: