Ompeluvinkit / Sewing tips Uncategorized

Ompelijan joululahjavinkit / Christmas present tips for and from sewists

Please find the English version below ↓

Joulu lähestyy, ja on aika suunnata ajatukset joululahjoihin. Tässä omia vinkkejäni lahjaksi ompelijalle ja ompelijalta.

Ompeluharrastajalle

 • Lahjakortti kangakauppaan on ompeluharrastajalle lähes aina mieleinen lahja.
 • Verkko-ompelukurssi tarjoaa mahdollisuuden kartuttaa taitoja ilman ajan ja paikan asettamia rajoitteita. Jos verkkokurssit eivät ole tuttu juttu, voit lukea omia kokemuksiani Sew Over It:n mekkokurssista.
 • Ompelukalenteri on oivallinen apu tulevan vuoden ompelusuunnitelmien järjestämisessä. With my hands dream -blogin Katja on suunnitellut kauniin ompelukalenterin. Siitä tulossa lisää juttua tänne verkkosivulleni lähiviikkojen aikana.
 • Hyvälaatuista lankaa ei ole koskaan liikaa. Perusväristä (musta, valkoinen, tummansininen) lankaa voi siis aina ostaa lahjaksi jokaiselle ompeluharrastajalle. Kannattaa vain pitää huoli, että lanka on tosiaan hyvälaatuista. Esimerkiksi Gütermann ja Mettler ovat taatusti laadukkaita.
 • Ompelukirjat ja kaavat ovat nekin useimmiten mieleinen lahja. Näissä kannattaa tosin jo kysyä hieman vinkkejä lahjan saajalta. Ellei sitten päädy lahjakorttiin, jolla lahjan saaja voi itse valita mieleisensä kirjan tai kaavan. Tämän joulun yksi parhaista lahjavinkeistä on varmasti Namedin uusi Breaking the Pattern -kirja.

Ompeluharrastajalta

 • Tilkkupeitto on aina ykkössuosikkini mitä tulee itsetehtyihin lahjoihin. Oli peitto sitten virkattu tai ommeltu, siihen on aina laitettu paljon ajatusta ja lämpöä, jotka välittyvät varmasti lahjan saajalle. Tässä oma ohjeeni helpon tilkkupeiton ompelemiseen.
 • Pussukat ovat toinen kestosuosikkini. Ompelen niitä eri muodoissaan joka joulu, sillä ne toimivat myös kauniina paketteina muille pienille lahjoille tai makeisille. Viime vuonna julkaisinkin helpon jouluisen pussukan ohjeen.
 • Pipot valmistuvat aika lailla nopeasti ja ohjeita näiden ompelemiseen löytyy netin syövereistä useita. Talviset pipot voi helposti koristaa kivoilla heijastinkuvioilla, jolloin niihin saa entistä enemmän persoonallisuutta.
 • Kangaskorit ja -kassit ovat nekin helppoja ommella, mutta samalla käytännöllisiä lahjan saajalle. Kangaskasseja voi tehdä eri kokoisia niin kauppaan kuin käsitöillekin. Kangaskorit puolestaan ovat kiva lahja lapsille tai käsityöharrastajille. Tässä ohje kivan kangaskorin ompelemiseen.
 • Lahjakortti omaan ompelimoon on ehkä se ihanin lahja, jonka voi antaa. Jos aikaa ja intoa vain löytyy, voi läheistä ilahduttaa vapaavalintaisella ompeluksella tulevan vuoden aikana.

Ja kaikkein paras lahja mitä voi koskaan antaa on tietysti aika.

Ihanaa joulukuuta!

****************************

As Christmas gets closer it is time to think about Christmas presents. Here are some tips for and from a sewist.

For a sewist

 • Gift card to fabric shop is guaranteed to be a success.
 • Online sewing class is a great way to learn new skills no matter where one lives. Sew Over It, for example, has some great online sewing classes.
 • Sewing planner is a great help when planning next year’s sewing projects. Katja from With my hands dream blog has just released a beautiful sewing planner. I will talk more about it here on my website in the coming weeks.
 • Good quality sewing thread is something one needs all the time. Therefore it is also a safe choice for present. As long as it is quaranteed to be of good quality. My favorites are Gütermann and Mettler.
 • Sewing books and patterns are another successful present idea. However, it is good to check the preferences (and stash) of the receiver. That is, if you are not buying these as gift cards. I believe one of the most wished for sewing book this Christmas is Named patterns’ new book Breaking the Pattern.

From a sewist

 • Quilt is my all time favourite present to make and give. Whether you sew, crochet or knit it, a hand made quilt is sure to keep your loved one warm.
 • Small pouches are my other facourite thing to sew. I make some every Christmas. They are perfect gifts as their own but also handy to be filled with other small presents. I published last year a simple tutorial how you can make Christmassy pouches.
 • Beanie hats are quick to sew and there are several free online tutorials available. Winter beanie hats can be decorated with reflecting motives, which gives them more personality but also helps to keep your near ones safe during the dark winter months.
 • Fabric bags and baskets are another easy to sew present. They are also a practical present to give. Fabric bags are great for groceries shopping but if you make them smaller they are also perfect for small knitting projects. Fabric baskets on the other hand are fun presents for Children and knitters. Here is my tutorial how you can make a simple fabric basket.
 • Gift card to your own sewing studio is probably the loveliest present you can give. If you have time and love to give, let your love ones choose what they would like you to sew them.

And yet, the best present of all is to give your time.

Happy December!

0 comments on “Ompelijan joululahjavinkit / Christmas present tips for and from sewists

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: