Ompeluvinkit / Sewing tips

Kokemuksia verkkokurssista: Sew Over It, Grace Dress

Lomaviikon sateisena perjantaina pääsin vihdoin viettämään päivän ompelukurssilla omassa olohuoneessani. Pari kuukautta varastoissani on odottanut Sew Over It:n verkkokurssi, joka opastaa ompelemaan Grace-nimisen mekon. Kyseessä oli ensimmäinen käymäni ompelun verkkokussi, joten olin vähintäänkin innoissani. Odotukset olivat korkealla.

Mitä kurssi sisälsi?

Verkkokurssi sisälsi PDF-kaavat, ohjeet mekon ompelemiseen – lähtien kangasvalinnasta ja oman koon valitsemisesta aina viimeistelyyn saakka – sekä joukon ohjeita istuvuuden korjaamiseksi omaan vartaloon sopivaksi. Lähes jokaisesta kohdasta oli video, jolla näytettiin yksityiskohtaisesti mitä kussakin vaiheessa oli tarkoitus tehdä.

Kuinka kurssi eteni?

Jokaista prosessin vaihetta kohti oli oma sivunsa, jonka saattoi merkitä käydyksi kun kyseisen kohdan oli suorittanut. Sitten piti vain klikata itsensä nuolesta seuraavaan vaiheeseen. Ohjeet olivat niin selkeät ja videot ihanan valoisat, että kurssi todellakin innosti ompelemaan.

Opinko mitään uutta?

Grace on aika perusmekko, joten olin hieman epäileväinen mitä uusia taitoja kurssilla oppisin. Sain kuitenkin huomata, että kokeilin useita pieniä uusia vinkkejä. Kurssin lisämateriaalipaketti on todella kattava. Aloittelevalle ompelijalle se olisi tarjonnut kaiken mahdollisen kaavamerkintöjen selittämisestä lähtien. Materiaalia oli siis paljon. Saatuani mekon valmiiksi katsoin läpi vielä nekin videot, joita en itse ollut tarvinnut (kuten perusohjeet ja tietyt kaavamuutokset) ja olin todella vaikuttunut.

Oliko kurssi käymisen ja rahan arvoinen?

Ehdottomasti oli. Sew Over It hinnoittelee verkkokurssit mielestäni varsin kohtuullisesti. Grace dress -kurssi maksaa 40 puntaa ja oli mielestäni jokaisen punnan arvoinen.

Oliko kurssissa jotakin huonoa?

Kurssissa ei ollut mitään selkeästi huonoa puolta. Kokonaisuus oli viimeistelty ja monipuolinen. Juuri monista videoista ja yksityiskohtaisista ohjeista johtuen mekon ompelemiseen menikin itseltäni sitten koko päivä. Aikaa kului jonkin verran enemmän kuin vastaavien mekkojen ompeluun yleensä. Toisaalta huomasin tekeväni todella tarkkaa työtä ja ajattelevani eri vaiheita paljon normaalia enemmän.

Muita huomioita?

Mikäli Sew Over It:n verkkokurssit kiinnostavat, niin kannattaa huomioida, että ne ovat englanniksi eikä suomenkielistä tekstitystä ole.

1 comment on “Kokemuksia verkkokurssista: Sew Over It, Grace Dress

  1. Paluuviite: Ompelijan joululahjavinkit / Christmas present tips for and from sewists – Ompele Oma Onnesi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: