Maaliskuu oli vaihteleva ompelukuukausi. Valmistuneet projektit eivät sen sijaan olleet kovin vaihtelevia. Mekkojen määrä vaatekaapissani lisääntyi nimittäin useammalla.

Pauline Alice Cami DressYksi vuoden Make Nine 2017 -projektisteistani oli Pauline Alicen Cami Dress eli paitamekko. Muistan katselleeni kaavaa kaihoten jo vuosien ajan, minkä vuoksi päätin vihdoin tänä vuonna toteuttaa haaveeni ja kokeilla kaavaa käytännössä.  Enkä pettynyt. Valitsin mekon kankaaksi ohuen puuvillan. Yläosan vuoritin vielä ohuella valkoisella puuvillalla. Mekko oli yllättävän helppo ommella huolimatta monimutkaisesta kauluksesta ja napinlävistä. Ainoa ongelma oli valmiin mekon pituus, joka oli aivan liian lyhyt omaan makuuni. Pohdinnan jälkeen päädyin tilaamaan samaa kangasta puoli metriä lisää ja ompelemaan helmaan kaitaleen. Lopputuloksena onnistunut mekko!

Sew Over It Alex Shirt DressMaaliskuussa valmistui myös toinen Make Nine 2017 -projekti ja sekin paitamekko. Kyseessä on Sew Over It:n Alex dress. Tämä paitamekko napitetaan perinteiseen tapaan koko mekon pituudelta. Napinläpiä ja nappeja sai siis ommella kiitettävästi. Kankaaksi valitsin todella kauniin ja keväisen puuvillan. Kangas on hyvin ohutta, joten tämä mekko sopii hyvin paahtavaan hellepäivään, jolloin haluaa kuitenkin pitää olkapäät ja käsivarret peitettyinä. Täydellinen esimerkiksi kaupunkilomille! Ompelu onnistui ilman suurempia ongelmia. Itse asiassa tykkäsin kaavasta sen verran paljon, että haluan kokeilla tehdä tästä kaavasta myös puseropituisen paidan.

Colette MonetaValmistuneita ompeluprojekteja listatessani huomasin, että maaliskuun aikana toteutin vielä kolmannenkin Make Nine 2017 -projektin. Uskomatonta… Tällä kertaa kaavana on Coletten Moneta-mekko. Moneta on kovin suosittu trikoomekkokaava. Nyt ymmärrä miksi. Mekko valmistuu nopeasti. Se on yksinkertainen ja kuitenkin tyylikäs. Leveä helma rypytetään läpinäkyvän kuminauhan avulla, mikä vaatii melkoisesti kärsivällisyyttä. Lopputulos on kuitenkin täysin vaivan arvoinen. Päätin lisätä mekon hihoihin vielä kivat käänteet, mikä toi kokonaisuuteen mielestäni kivan lisän.

Colette Moneta 2Moneta oli itse asiassa niin hauska kokemus, että tein heti perään toisenkin mekon samalla kaavalla. Kaunis sinipohjainen kukkakangas muotoutui täydelliseksi kevätmekoksi. Tähänkin mekkoon lisäsin hihansuiden käänteet. Lisäksi päätin viimeistellä kaula-aukon kaitaleella. Alkuperäisessä kaavassa – ja ensimmäisessä Monetassani – kaula-aukko vain käännetään ja tikataan. Kumpikin tapa toimii mielestäni hyvin. Pienillä muutoksilla ja erilaisilla kangasvalinnoilla tällaisen perusmekonkin ilmettä voi muuttaa paljon. Kokemus läpinäkyvän kuminauhan käytöstä ei helpottanut tämänkään mekon kohdalla, mutta ainakin osasin varautua siihen mitä tuleman piti.

Jotta ompeluhaasteet eivät loppuisi tähän, maaliskuussa oli tietysti tehtävänä myös #SewMyStyle-projektin kuukauden kaava. Tällä kertaa se oli Megan Nielsenin Virginia-leggingsit. Leggingsit eivät kuulu omaan perusvaatevalikoimaani. Sen vuoksi päätin muokata kaavaa hieman ja tehdä balettitunnille sopivan vaatteen. Lisäsin leggingsien vyötärökaitaleeseen kiinteän puolikellohameen. Tällä yksinkertaisella idealla koko vaate muutti muotoaan täysin ja sopii nyt hyvin tanssimiseen. Kunhan löydän jostain lisää hyvää trikookangasta, teen ehkäpä vielä toisetkin balettitrikoot tällä samalla kaavalla. SewMyStyle on jo näiden kolmen kuukauden aikana haastanut kokeilemaan kaavoja, joita en muussa tapauksessa olisi varmasti tullut valinneeksi. Vaihtelua mekkoprojektieni keskelle…

Sew Over It - Grace DressMaaliskuun viidentenä(!) mekkona valmistui Sew Over It:n verkkokurssin tuotoksena syntynyt Grace Dress. Grace on sekä kaavana että verkkokurssikokemuksena kiinnostanut jo pitkään. Verkkokurssista kirjoitan lähiaikoina laajemminkin kokemuksistani, mutta kaavan osalta voin jo sanoa, että en pettynyt. Tässä mekossa yläosa on hieman väljemmin istuva kuin suurimmassa osassa muita mekkojani. Koko mekko on itse asiassa suunniteltu olemaan melko väljä. Se ei siis ole vyötäröltäkään tyköistuva. Kaavaan sisältyykin erillinen ohje vyön ompelemiseen. Vyöllä vyötärön voi kuroa kasaan, mutta itse asiassa mekko näyttää varsin kivalta – ja mukavalta – myös ilman vyötä. Mekon ilme muuntuu helposti eri kankaita käyttämällä. Itse päädyin tällä kertaa käyttämään keskipaksua puuvillaa.

Maaliskuun aikana aloitin myös seuraavan takkiprojektini. Sen valmistuminen venyi kuitenkin huhtikuun puolelle, joten siitä lisää myöhemmin.

1 comment on “Maaliskuussa ommeltua

  1. Paluuviite: #2017makenine – yhteenveto / summary – Ompele Oma Onnesi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: