Kirja-arvostelut / Book reviews

Kuukauden ompelukirja: Home-sewn French Style

”Fill your home with the best of classic and contemporary French style”

Home-sewn French Style ilmestyi kirjakokoelmaani alkujaan puhtaasti kauniiden kuvien innoittamana. Myöhemmin totesin kuitenkin kirjan sisältämien projektien olevan enemmän kuin vain kauniit kuvansa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Amelie Morin-Fontaine: Home-sewn French Style

Amelia Morin-Fontainen kirjoittama kirja lupaa tarjota lukijalle 35 ompeluprojektia, joiden avulla kotiin saa parhaat palat ranskalaisesta tyylistä.

Kirja on jaettu viiteen osioon, joista jokainen keskittyy johonkin tiettyyn Ranskan alueeseen. Osioiden projektit on linkitetty kunkin alueen elämäntyyliin. Idea toimiikin ihan hyvin. Projektit ovat monipuolisia. Mukana on puhtaasti sisustuksellisia projekteja, kuten vaikkapa istuintyynyjä ja pyyhkeitä. Toisaalta kirja innostaa myös vaatteiden ompeluun tarjoamalla ohjeet yksinkertaiseen kylpytakkiin ja toppiin. Hauskana yksittäisenä projektina esiin voisi nostaa patonkipussin. Siinä leipä pysyy tuoreena pidempään.

Ohjeet ovat selkeät ja kirjan mukana tulee kuusi täysikokoista kaavaa sekä joukko pienempiä kaaviokuvia. Kirjan lopussa neuvotaan erikseen tiettyjä erikoistekniikoita. Esimerkiksi kääntöaukon näkymätön käsinompelu.

Suosittelen kirjaa jokaiselle, joka kaipaa pieniä piristysprojekteja kodin iloksi. Kirjan kuvitukseen on todella panostettu, joten se toimii hyvin myös päivää ilostuttavana katselukirjana. Ohjeiden selkeyden ja projektien yksinkertaisuuden vuoksi kirja sopii hyvin myös aloittelevalle ompelijalle.

Kuukauden ompelukirja -sarjassa esittelen mielenkiintoisia ja hyödyllisiä ompelukirjoja. Jos sinulla on vinkki kirjasta, josta toivoisit kirjoitusta, voit olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia ompeleomaonnesi@gmail.com

0 comments on “Kuukauden ompelukirja: Home-sewn French Style

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: