Ompeluvinkit / Sewing tips

Siksak-tikkaus / Topstitching with zigzag

Please find the English version below ↓

Uuden ompeluviikon käynnistämiseksi ajattelin jakaa kanssanne oman suosikkivinkkini.

Kaksoisneulalla saa tunnetusti siistin näköisen tikkauksen joustaviin ompeluksiin. Peitetikkikone tekee ammattimaisen jäljen sitäkin helpommin. Itse tikkaan kuitenkin joustavat kankaat useimmiten ompelukoneen siksak-ompeleella.

Normaaleissa tapauksissa säädän siksakin asetukset siten, että sekä leveys että pituus ovat 2,5. Tällöin kone tekee tasaisen siistin siksak-ompeleen. Tällä on helppo viimeistellä niin helmat kuin pääntietkin. Kun tähän käyttää vielä yläsyöttäjää, saa melko varmasti aikaan siistin lopputuloksen. Lisäksi monissa ompeluksissa siksak-tikkaus tuo kivan persoonallisen lisän vaatteeseen.

Jos kaksoisneula meinaa siis ajaa hulluuden partaalle, kannattaa antaa yksinkertaiselle siksakille mahdollisuus.

****************************

To begin a new sewing week, I thought I would share with you one of my favourite sewing tips.

Twin needle is a trusted way to give stretch fabrics a nice finish. With a cover stitch machine you can achieve this professional look even easier. But  what I use most to topstitch my stretch garments is a simple zigzag stitch.

In a normal case I use a zigzag with 2.5 width and 2.5 length, which gives a nice even stitch. This is such a simple way to finish necklines and hems. And it gets even better when you use a walking foot in combination with this stitch. I like how zigzag topstitching gives many garments that little something.

So if you are one of us, who hates twin needles, give this simple zigzag a try.

0 comments on “Siksak-tikkaus / Topstitching with zigzag

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: