Ompeluvinkit / Sewing tips

Jouluiset kotiompelut / Christmassy home sewing

Please find the English version below ↓

Tänä vuonna oli vihdoin aika ommella uudet jouluiset tyynynpäälliset. Täydellisen kankaan löytäminen tuotti kuitenkin vaikeuksia. En halunnut perinteisiä jouluvärejä tai -kuoseja. Vihdoin löysin kuitenkin kauniin ja persoonallisen kuusikankaan, jonka tiesin sopivan täydellisesti olohuoneeni jouluilmeeseen.

Tyynynpäälliset ovat helppo ja nopea tapa uudistaa huoneen ilme. Ompelen tyynynpäällisiin aina vetoketjut, jolloin niiden vaihtaminen on sekin helppoa ja nopeaa.

Tyynynpäällisten lisäksi halusin ommella neuleprojekteilleni pienen jouluilmeeseen sopivan projektipussukan. Nämä pienet pussukat ovat mitä mainioin käyttökohde söpöille kankaille, jotka eivät kuitenkaan suurissa määrässä sovi sisustukseen. Käytin pussukan vuoriksi tyynynpäällisistä ylijäänyttä kangasta, mikä saa nämä ompelukset sopimaan hyvin yhteen.

Joskus ihan pienetkin kotiompelukset piristävät huoneen ilmettä todella paljon.

Tästä löydät ohjeen vetoketjullisen tyynynpällisen ompeluun.

****************************

This year it was finally time to sew new cushion covers for Christmas. It took me some time to find the perfect fabric. I didn’t want any traditional Christmas colors or prints. At last I found this beautiful fabric with cute little Christmas trees. I knew at once that it would look lovely in my living room.

Cushion covers are a quick and easy way to bring something new to a room. I sew my cushion covers always with zippers, which makes them also easy and quick to change.

In addition to new cushion covers I wanted to sew a small project bag for my Christmas sewing projects. These small project bags are the best projects for cute fabrics that would be too much if used for larger projects. I had some fabric left over from the cushion covers. And I used it for the project bag lining. This made these two small projects look really nice together.

Sometimes even the smallest sewing projects can make all the difference!

4 comments on “Jouluiset kotiompelut / Christmassy home sewing

 1. Melody Srygley

  Very pretty! I especially like the project bag with its sturdy base and cord tie closing. Do you have directions for making it?
  Merry Christmas!

  Tykkää

  • Thank you! The project bag is based on Laura Cunningham’s Weebrawbag pattern which is available for purchase at Craftsy. It is such a good basic pattern for making small project bags. Merry Christmas to you too!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: