Ompeluvinkit / Sewing tips

Valmiina uuteen ompeluvuoteen? / Ready for new sewing year?

Please find the English version below ↓

Vuosi lähenee loppuaan, ja on aika kääntää katse jo hieman ensi vuoden puolelle. En juurikaan koe vuoden vaihtumisen muuttavan mitään. Mutta jostain syystä se antaa usein uutta puhtia ompeluprojekteihin.

Tämän vuoden myötä myös mekkojen vuosi päättyy. Ei kuitenkaan hätää! Uusi teemavuosi käynnistyy pian, ja kerron siitä lisää heti tammikuun alussa. Ensi vuosi tulee kuitenkin sisältämään paljon erilaisia ompeluprojekteja. Niinpä olen aloittanut suunnittelun jo hyvissä ajoin.

Olen aina ollut muistikirjaihminen. Ompelujuttuja olen kirjoittanut ylös pariinkin eri muistikirjaan suunnitellen ja haaveillen. Ensi vuodelle päätin kuitenkin ottaa käyttöön ompelukalenterin.

With my hands dream -blogin Katja julkaisi jokin aika sitten kauniin ompelukalenterin. Tämän kalenterin olenkin ottanut omien suunnitelmieni pohjaksi. Lisäksi mukana kulkee myös yksi luottomuistivihoistani, jossa on paljon tyyliini ja vaateunelmiini liittyviä muistiinpanoja jo monen vuoden ajalta.

Täytyy sanoa, että olen vaikuttunut siitä kuinka kaunis Katjan kokoama kokonaisuus on. Tykkään myös tämän kalenterin yksinkertaisuudesta. Mukana ei ole liikaa erilaisia sivuja, ja itse kalenteriosa on selkeä ja tiivis.

Olen lisännyt mukaan joitakin itse tekemiäni sivuja, jotka vastaavat juuri omia tarpeitani mitä tulee tulevaan teemavuoteen ja yleisestikin tämän verkkosivun ja sosiaalisen median kanavieni kehittämiseen.

Mitä sitten olen jo ensi vuoden varalle suunnitellut? Olen listannut alkuun joitakin vaatteita, joita vaatekaappini todella kaipaa. Viimeisetkin valmisvaatteeni alkavat olla tiensä päässä, ja ne kaipaavat kipeästi itsetehtyjä korvaajia. Toisaalta olen listannut myös kaavahaaveeni eli joukon sellaisia ompelukaavoja, jotka ovat kiinnittäneet viime aikoina huomioni ja joita haluaisin ensi vuonna kokeilla. Ja kolmantena asiana olen listannut kaikki ompeluhaasteet, joihin jo nyt tiedän haluavani ensi vuonna osallistua.

Olen itse ehdottomasti suunnitteluihminen. Rakastan listoja ja suunnitelmia. Sen vuoksi odotankin innolla kuinka ompelukalenteri tulee itselläni toimimaan. Kerron ehdottomasti kokemuksistani vaikkapa kesän kynnyksellä.

Suunnitteletteko te muut ompeluharrastajat etukäteen tulevan vuoden ompeluprojekteja vai menettekö enemmän tunnepohjalta vuoden kuluessa?

****************************

As this year nears the end, it is already time to take a little look at next year. I am not a huge new year celebration person as I don’t feel that new year changes really anything. But for some reason it does usually bring some new energy to my sewing projects.

Together with this year, also my year of dresses will end soon. But no worries! A new theme year will begin soon and I will tell you more about it in the beginning of January. One thing is sure: next year will include many different sewing projects. This is why I have started my planning well ahead of time.

I have always loved note books. I have had several pretty note books for my sewing projects. But for the next year, I have decided to give a real sewing planner a try.

Katja from With my hands dream blog published a beautiful sewing planner a little while ago. This is the planner I will use to write down my sewing plans during the coming year. In addition to the planner I will also continue to use my trusted pink note book that includes many style and dream wardrobe related notes that I have written during the past few years.

I have to say that I am impressed with the prettiness of Katja’s sewing planner. I also like how simple the calendar part of this planner is. There aren’t too many pages but it still includes everything one needs.

I have also added this planner some me made pages which cover my special projects, the coming theme year and development of my website and social media channels.

So what have I already planned for the next year? I have listed some clothes that I really need in my wardrobe. My last ready to wear items are pretty much worn off and they need to be replaced with pretty me made items. I have also listed some new patterns that have caught my eye during the past months. They are now waiting on my sewing list. And the third thing I have already listed, is all the sewing related challenges I know already now that I will want to participate next year.

As you can see, I am definitely a planning person. I love lists and plans. For this reason I am excited to see if this sewing planner works on my every day life. I will share my experiences with you during next year.

Do you plan your sewing projects or are you more spontaneous when it comes do deciding what to sew next? I would love to hear your thought on this.

2 comments on “Valmiina uuteen ompeluvuoteen? / Ready for new sewing year?

  1. Mukava kuulla, että kalenteri tuli käyttöön! Toivottavasti siitä on hyötyä ensi vuoden suunnittelussa!

    Tykkää

  2. Aivan loistava idea! En ole itse käsitöitäni koskaan järjestelmällisesti suunnitellut ja ompelun puolella olen aloittelija vielä, mutta kaikki muut asiat on tullut suunniteltua. Bullet Journal on täynnä listoja ja muita suunnitelmia. Mutta yhtä hyvin voisin käsityöt ottaa mukaan suunniteltaviin asioihin. Kiitos ideasta. Kas kun en itse ole tajunnut tätä. Ihanat nuo kalenterisivut!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: