Kaava-arvostelut / Pattern reviews

Jujuna naisten huppari / Jujuna women’s hoodie

Please find the English version below ↓

 

Syksyiset ompelusuunnitelmani sisälsivät hupparitakin. Huppari on ollut ompelulistallani itse asiassa melko pitkään ja sopivat kankaat ovat odottaneet vuoroaan jo useamman kuukauden ajan.

Valitsin hupparitakin kaavaksi Jujunan naisten hupparin kaavan. Tässä kaavassa on paljon erilaisia vaihtoehtoja, joista valitsin vinovetokejullisen ja tunikapituisen version.

IMG_1381

Kaavan osien jäljentäminen oli luultavasti tämän ompeluprojektin vaikein vaihe. Täytyy sanoa, ettei kaava-arkki ollut sieltä selkeimmästä päästä. Loppujen lopuksi onnistuin kuitenkin löytämään oikeat osat.

Hupparin mitoitus oli toinen mahdollinen ongelmakohta. Mittataulukon mukaan minun olisi kuulunut tehdä koko 38. Onneksi sain kuitenkin kuulla, että tässä hupparissa on erittäin väljä mitoitus. Tein siis koon 36, joka olikin valmiina hupparina aivan täydellinen. On tietenkin aivan itsestä kiinni kuinka väljistä huppareista pitää. Itse tykkään kuitenkin, ettei väljyyttä ole liikaa vaan hupparitakki saa olla melko vartalonmyötäinen.

Ompeluprosessi oli itse asiassa yksinkertaisempi kuin olin kuvitellut. Vinotetoketjullisessa versiossa täytyy vain olla erityisen tarkkana vetoketjun ompelussa. Wonder tape osoitti jälleen kerran arvonsa vetoketjun kiinnittämisessä.

IMG_1382

Toinen tarkkuutta vaativa kohta oli taskujen ompelu. Taskujen paikkoja ei ole merkitty kaavaan, joten ne pitää itse asettaa sopivaan kohtaan. Tässä kannattaa olla tarkkana, että tasku on kummallakin puolella edes suunnilleen samalla korkeudella.

img_1386.jpg

Käytin huppariini joustocollegea. Hupun vuoritin ohuemmalla trikoolla, mikä toimi hyvin. Raitaresori ja vetoketju eivät koskaan ole yksinkertaisin yhdistelmä, mutta onneksi kohdistus onnistui tällä kertaa kohtalaisesti.

Huppari on päällä todella mukava. Vinovetoketju antaa sille persoonallisen ilmeen. Pitkäselkäisenä tykkään paljon tunikapituudesta. Pelkäsin, että hupparista tulisi hieman liiankin pitkä, mutta itse asiassa ainakin itselläni tunikapituus yltää juuri sopivasti lantiolle.

Suosittelen ehdottomasti tätä hupparikaavaa jokaiselle, jonka hermot vain kestävät sekavalta kaava-arkilta jäljentämisen. Vaihtoehtoisesti Jujunalta voi ymmärtääkseni tilata myös yksittäisiä malleja erillisinä PDF-kaavoina, jolloin välttyy kaavalabyrintin selvittämiseltä.

****************************

My autumn sewing plans included a new hoodie. Hoodie has actually been on my sewing list for quite a long time now and I have even had just the right fabrics waiting in my stash for several months.

I chose to use women’s hoodie pattern by the Finnish pattern company Jujuna. This pattern includes many different options. I chose to make the one with diagonal zipper and a bit longer length.

IMG_1381

Tracing the pattern pieces was probably the most challenging step in this sewing project. I have to say that the pattern sheet was not one of the clearest ones I have seen. But in the end I managed to find the right pattern pieces.

Sizing is another possibly problematic step. According to the size chart, I would have been a size 38. However, I heard that this hoodie has rather generous sizing. Therefore I chose to make size 36. This was the right choice as the finished hoodie is just the perfect size. Of course it is up to personal preference how loose one likes hoodies to be. I like them to be little more fitted.

Sewing process was actually simpler than I had thought. One needs to pay extra attention when sewing a diagonal zipper. Wonder tape was my best friend when sewing this zipper. Can’t recommend it enough!

IMG_1382

Another tricky bit was sewing the pockets. This pattern does not include notches to guide pocket placements. One needs to decide the right placement. Pay attention here that both pockets are on the same hight.

img_1386.jpg

I used nice heavy weight stretch fabric for my hoodie. I lined the hood with lighter weight jersey, which worked well. Stripe ribbing and zipper is not the easiest combination. Luckily I managed to get them well enough matched this time.

This hoodie is one of the comfiest things to wear. Diagonal zipper gives it some personality. Since I have a long back, I like the longer version of the hoodie. I was afraid that this version might be a little bit too long. But it is just perfect.

I recommend this pattern to anyone who has enough patience to tackle pattern sheets with many different versions. But if I understood correctly, Jujuna does also sell individual versions as separate PDF patterns. In that case it might be possible to avoid all the tracing.

2 comments on “Jujuna naisten huppari / Jujuna women’s hoodie

  1. Oi ku nätti ja erilainen. !! Tosi hieno huppari!!

    Tykkää

  2. Paluuviite: Loka-marraskuussa ommeltua 2018 / October-November makes 2018 – Ompele Oma Onnesi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: