Katosiko kesäkuu nopeasti? Kyllä vain! Onneksi kesäkuu oli kuitenkin onnellinen ompelukuukausi. Toukokuussa jouduin taistelemaan ompeluinspiraationi kanssa, mutta kesäkuun alussa pieni erävoitto toi sen takaisin.

FullSizeRenderErävoitto oli nimeltään Carolyn-pyjama. Tämä Closet Case Patternsin kaava edustaa mielestäni perinteisten pyjamien parhaimmistoa. Mikään yksinkertainen projekti ei kuitenkaan ole kyseessä. Kaavassa on osia enemmän kuin tarpeeksi. Kauluksen rakenne ei ole sieltä yksinkertaisimmasta päästä. Lisäksi pyjamanhousuissa on taskut. Jotta projekti ei helpottuisi, voi pyjamaan tehdä tereyksityiskohdat piristämään yleisilmettä. Niin ja totta kai viimeisenä taisteluna on joukko napinläpiä. Mutta valmistuttuaan tämä hyvälaatuisesta puuvillasta ommeltu pyjama on ollut kesän suosikkini. Pyjamaa ommellessani olin pari kertaa vähällä luovuttaa. En jostain syystä meinannut millään saada kaulusta onnistumaan juuri niin kuin olin päättänyt sen onnistuvan. Mutta tämä projekti oli lopulta hyvä muistutus siitä, että kannattaa vain taistella vaikeimpien kohtien yli. Lopputulos palkitsee varmasti!

IMG_2184Kesän seuraava uusi kaavakokeilu oli Ogden cami. Tämä toppi on villinnyt Instagramin ompeluharrastajat – eikä suotta. Toppi vie vähän kangasta, se on melko yksinkertainen ommella ja se sopii sekä kesään että talveen. Kun Me Made May toi silmieni eteen joka päivä jonkun ihanan version tästä topista, päätin liittyä kerhoon ja ommella itselleni yhden – tai kolme… Päätin käyttää näitä toppeja varten kangasvarastojeni ylijäämäpaloja. Jostain syystä kangaslaatikoistani löyty yllättävän monta vajaan metrin palaa kreppiä ja viskoosia. Jouduin lyhentämään olkaimia pari senttiä ja kaventamaan toppia hieman sivusaumoista, koska osuin kahden eri koon väliin. Mutta näillä muutoksilla höystettynä kaava on jo lunastanut paikkansa suokkikaavojen joukossa.

IMG_2199Sew Over It julkaisi keäskuun PDF-kaavanaan Penny-paitamekon. Tästä tuli välitön hittituote. Itse tulostin kaavan sen ilmestymispäivänä ja ompelin välittömästi oman versioni. Kangasvarastostani löytyi keltaista kreppikangasta, jolle olin jo pitkään etsinyt sopivaa kaavaa. Koeversio onnistui niin hyvin, että suunnitelmissani on jo pari muutakin Penny-mekkoa. Koska halusin säästää itseni tällä kertaa todella tiiviisti kudotun kreppikankaan käsinompelulta (uskokaa pois, että siinä saa helposti sormensa verille), päätin tikata hihansuut ja helman koneella. Löysin pitkästä aikaa koristeompeleiden ilon kokeillessani koneeni lukuisia koristeompeleita ja löytäessä sen täydellisen, joka toi mekkoon lisää persoonallisuutta.

IMG_2220Kesäkuun seuraavana projektina oli #sewtogetherforsummer-haasteen paitamekko. Päätin ottaa Sew Over It:n vintage-henkisen paitamekkokaavan uudelleen kokeiluun. Muutamilla muokkauksilla sainkin ommeltua siitä kesän juhliin ja arkeenkin sopivan paitamekon. Vintage Shirt Dress ei ole huisin nopea ompeluprojekti, mutta täysin vaivan arvoinen. Tämäkin kangas löytyi kangasvarastoideni kätköistä. On mahtava tunne kun kauan vuoroaan odottanut kangas pääsee vihdoin oikeuksiinsa yhdistettynä oikeaan kaavaan. Tässä tapauksessa kävi juuri niin. Tämä hieman levotonkin puuvillakangas sopii erinomaisesti perinteiseen paitamekkoon.

IMG_2279Toinen kangasonnistuminen oli kaksikerroksinen laskoshame. Ostin jo pitkän aikaa sitten kaunista tummansinistä puuvillabrodyyriä haaveillen siitä tehdystä laskostetusta hameesta. Jostain syystä projekti jäi kuitenkin odottamaan vuoroaan. Nyt sain vihdoinkin hankittua kyseisen kankaan pariksi tummansinistä viskoosia. Viskoosi toimii hameen vuorina. Jotta kaunis reikäkuvio pääsisi samanvärisestä vuorista huolimatta oikeuksiinsa, tein vuorista reilut 10 cm päällimmäistä kangasta lyhyemmän. Koska päällikangas on melko paksua, tämä hame sopii hyvin tällaisen viileämmän kesän luottovaatteeksi. Ehkäpä oli juuri viileän kesäsään ansiota, että sain toteutettua tämän pitkään vuoroaan odottaneen hameprojektin.

IMG_2248Koska kesäkuu ei ole kesäkuu ilman uutta kesämekkoa, ompelin vielä suosikkikesämekkokaavallani uuden hihattoman mekon. Sew Over It:n Rosie-mekko keskipaksusta kukikkaasta puuvillasta on täydellinen kesämekko. Kunhan tulisi vielä ne täydelliset kesäsäät…

Näiden ompeluprojektien lisäksi ompelin kesäkuussa yhden epäitsekkään ompeluprojektin ja lisäksi sinivalkoisen tanssimekon tanssikurssin kesäesitystä varten. Kesäkuusta ei siis voi sanoa muuta kuin, että se oli täynnä ompelua!

2 comments on “Kesäkuussa ommeltua

  1. Aivan ihania! Varsinkin tuo Penny-mekko! Itse tein siitä vain puseroversion, mutta tuon nähtyäni mieli alkaa tehdä kokonaista mekkoa!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: