Heinäkuun bonuksena on luvassa Ihanat kesämekot -sarja, jossa esittelen viisi ihanaa kaavaa, joilla voi loihtia mekon tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Ensimmäisenä ihanana kesämekkona on Sew Over It:n Rosie dress.

IMG_2276Rosie on perinteisen monipuolinen mekkokaava. Se on alunperin saanut inspiraationsa 1950-luvun kesämekoista. Kaavaan kuuluukin laskoksista ja rypytyksistä koostuva leveähelmainen hame sekä 50-lukua henkivä kaulus.

Mekko on kuitenkin tuotu nykypäivään erilaisilla vaihtoehdoilla. Kauluksen voi jättää pois. Olkaimet voi muuttaa ohuiksi naruolkaimiksi. Mekon yläosan voi muotoilla kaareutuvaksi. Tai yläosan voi korvata toisella puserolla ja tehdä mekosta vain hameen. Tähänkin on kaavassa ohjeet.

Rosie pääsee parhaiten oikeuksiinsa keskivahvasta puuvillasta ommeltuna. Kovin ohut kangas ei jaksa pitää kauniisti muotoaan yläosassa. Liian paksusta kankaasta puolestaan tulee sen verran tönkkö, että kesämekkomaisuus katoaa helposti. Kaavassa on ohjeet yläosan tukemiseen luunauhalla. Luut voi myös jättää pois, jolloin mekko saa rennomman kesäilmeen.

IMG_2248Mekon helma on melko perinteisen mittainen ulottuen noin polveen saakka. Perinteisen mittainen helma tasapainottaakin hyvin hihatonta yläosaa. Helma on kuitenkin sen muotoinen, että sitä on helppo muokata lyhyemmäksi tai pidemmäksi ihan oman maun mukaan.

Mihin tilaisuuksiin Rosie sitten sopii parhaiten? Se on mielestäni omiaan helteiseen kaupunkipäivään. Mekon ylle sopii hyvin kaunis neuletakki, mutta se on varsin kaupunkikelpoinen myös sellaisenaan. Leveä helma ja hihattomuus tekevät mekosta viileän. Puuvilla hengittää mukavasti helteessäkin, joten puuvillainen Rosie on ihanteellinen aurinkoisen sään kaupunkimekko.

1 comment on “Ihanat kesämekot 1/5: Rosie

  1. Paluuviite: Year of Dresses: Sew Over It Rosie Dress – Ompele Oma Onnesi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: