Ompeluvinkit / Sewing tips

TOP 5 ihanat apuvälineet

Jännittävien apuvälineiden lisäksi ompelupöydältäni löytyy myös apuvälineitä, joita ei voi kuvailla kuin sanalla ihana.

IMG_2258Suloiset kaavapainot

Kaavapainot ovat käteviä silloin kun kangas ja nuppineulat eivät jostain syystä sovi yhteen. Talvella itse tekemieni värikkäiden nappikaavapainojen lisäksi ompelupöydältäni löytyy syötävän suloiset donitsikaavapainot. Ne pääsevät käyttöön pienten kaavanosien kanssa.

IMG_2259Värikkäät nuppineulat

Vaikka käytän ommellessa pääosin yksinkertaisia värittömiä metallinuppineuloja, kaavoja kiinnittäessäni käytän värikkäämpiä – silloin kun en käytä värikkäitä kaavapainoja. Nuppineuloja on olemassa monia erilaisia. Pitkät, helmipäiset nuppineulat sopivatkin mielestäni parhaiten kaavojen kiinnittämiseen.

IMG_2261Pienet sakset

Olen heikkona saksiin. En koskaan osta kaksia samanlaisia saksia ompelupöydälleni, mutta jos löydän hieman erilaiset sakset, joille näen selkeän käyttötarkoituksen, ne pääsevät kokoelmaani. Näillä pienillä lintusaksilla leikkaan ohuita langanpätkiä esimerkiksi käsinompelussa.

IMG_2260Kauniit neulatyynyt

Magneettiset neulatyynyt ovat tunnetusti käteviä, mutta mikseivät ne voisi olla myös kauniita? Tähän donitsiin ei aivan valtavaa määrää nuppineuloja mahdu, mutta annan tämän yhden esineen suhteen hienoisen epäkätevyyden anteeksi. Joskus esine täyttää tarkoituksensa silloin, kun se saa katsojan hymyilemään.

IMG_2257Lukuisat muistikirjat

Käytännölliset muistikirjat tekevät ompeluprojektien suunnittelusta ja taltioimisesta helpompaa ja hauskempaa. Itseltäni löytyy eri tarkoituksia varten neljä ompeluaiheisille asioille pyhitettyä muistikirjaa. Järjestys ennen kaikkea!

2 comments on “TOP 5 ihanat apuvälineet

  1. Voi apua miten ihanat noi nappi-kaavapainot ovat. 🤩 Miten ja mistä materiaalista olet niitä tehnyt? ❤️

    Liked by 1 henkilö

    • Hei Linda! Hiljaiselon jälkeen vihdoin pääsen vastaamaan kommentteihin. Nappi-kaavapainot on tosiaan ihan parhaat 🙂 Olen tehny ne fimo-massasta eli hyvin yksinkertaisesti. Voisin tehdä tänne sivustolle ohjeen, mikäli kiinnostusta löytyy?

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: