Ompeluprojektini / My sewing projects Year of Dresses 2018

Year of Dresses: Sew Over It Rosie Dress

IMG_2276

Kaava / Pattern: Sew Over It: Rosie dress

Kangas / Fabric: puuvilla / cotton

 

 

Please find the English version below ↓

 

Hihaton kesämekko oli yksi kohta kesän ompelulistallani. Ehdoton suosikkikaavani tällaiseen kesämekkoon on Sew Over It:n Rosie Dress.

Koska jatkuvana tavoitteenani on saada pienennettyä kangasvarastojeni kokoa, käytin tähän mekkoon jo aivan liian pitkään vuoroaan odottanutta puuvillakangasta. Tässä ihanassa vaaleansinisessä kankaassa on pieniä valkoisia pilkkuja ja kaunis pieni kiilto. Mekon yläosan vuoritin ohuella valkoisella puuvillalla, joka on ehdoton suosikkivalintani mitä tulee kesämekkojen vuorikankaisiin.

IMG_0966

Rosie ei ole kaikista nopein mekkoprojekti. Yläosan monet saumat, kaulus ja hameen laskoksen ja rypytykset vievät oman aikansa. Toukokuu on ollut omalla kohdallani myös hieman hidas ompelukuukausi. Inspiraatio on välillä kadonnut pahemman kerran. Toisaalta silloin juuri tällainen monivaiheinen ompeluprojekti sopiikin oikein hyvin. Tätä mekkoa kun voi ommella vaikka vain yhden sauman kerrallaan ilman, että ompelujärjestyksessä menee millään lailla sekaisin.

IMG_0919

Tämä on kolmas mekko, jonka olen tehnyt tällä kaavalla. Ensimmäisen mekon jälkeen pidensin mekon yläosaa muutaman senttimetrin. Pitkäselkäinen kun olen, mekon vyötärö jäi ensimmäisessä versiossa liian korkealle. Tässä kolmannessa mekossa en sitten joutunutkaan enää muokkaamaan kaavaa lainkaan.

Rosie oli yksi viime kesän Ihanat kesämekot -sarjassa esittelemistäni mekoista. Mikäli siis haluat tutustua kaavaan paremmin, kannattaakin lukea tarkempi kuvaukseni Rosie-mekon kaavasta.

Lienee tarpeetonta sanoa, että rakastan uutta kesämekkoani.

****************************

One item on my summer sewing list was a sleeveless summer dress. And for such a dress my all time favorite pattern is Sew Over It Rosie Dress.

Since I am continuously aiming at making my fabric stash smaller, I decided to use this beautiful light blue cotton for my Rosie. I have had this fabric for way too long… It has pretty sheen to it and cute small polka dots. I lined the dress bodice with white cotton batiste – my favorite kind of lining fabric for a summer dress.

IMG_0966

Rosie is not the quickest sewing project there is. Its bodice has many seams and a collar and there are pleats and gathering in the skirt. So it does take some time to finish. Also, for me May has not been the best of sewing months. Inspiration has come and gone more times than I would have liked. But on the other hand, a sewing project like this one, was just the project for this kind of month. I was able to sew this dress one seam at the time without loosing the track.

IMG_0919

This is my third Rosie dress. After making the first one, I lengthened the bodice by few centimeters. I have a long back so the waist line did not sit on the correct place in my first dress. But after making the second version, there wasn’t any adjustments needed to the pattern for this third Rosie.

Needless to say, I love my new summer dress.

 

Year of Dresses_banner__harmaa_final

0 comments on “Year of Dresses: Sew Over It Rosie Dress

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: