Ompeluvinkit / Sewing tips

Miksi valita piilovetoketju? / Why would you choose an invisible zipper?

Please find the English version below ↓

Mitä iloa on piilovetoketjusta ja miksi sen ompelu kannattaa ehdottomasti opetella?

 1. Piilovetoketju on näkymätön
  Nimensä mukaisesti piilovetoketju on oikein ommeltuna jos ei aivan niin ainakin lähes näkymätön. Se jää piiloon sauman sisälle. Tämän vuoksi piilovetoketju on oiva valinta esimerkiksi juhlamekkoihin ja sivusaumoihin. Se toimii hyvin myös housujen ja puseroiden sivusaumoissa.
 2. Piilovetoketju kehittää taitoja
  Minkä tahansa vetoketjun ompeleminen kehittää taitoja, mutta piilovetoketjun omepelu on jo taito sinänsä. Ensimmäiset piilovetoketjut saattavat olla kaikkea muuta kuin piilossa, mutta tässä jos missä harjoitus tekee mestarin.
 3. Piilovetoketjun voi ommella tavallisella paininjalalla
  Tämä on aivan totta! On olemassa erillisiä piilovetoketjupaininjalkoja, jotka ovat aivan mahtava apu piilovetoketjun ompelemisessa. Itse ompelin kuitenkin vuosikausia piilovetoketjuja tavallisella paininjalalla ja sain vetoketjut silti aina kauniisti piiloon. Se vaatii vain hieman enemmän kärsivällisyyttä.
 4. Piilovetoketju tuo onnistumisen tunteen
  Harvoin ommellessa tulee niin suurta onnistumisen tunnetta kuin silloin kun ompelee onnistuneen piilovetoketjun. Kun saa mekon vyötärösaumat kohtaamaan ja vetoketju jää aivan piiloon, voisin ainain itse hyppiä riemusta.

****************************

What kind of joy would an invisible zipper bring and why it is well worth it to learn this sewing technique?

 1. Invisible zipper is – well – invisible
  As the name states, this zip is invisible. As long as it is sewn correctly, it should stay hidden inside the seam. This is why an invisible zip is the perfect choice for party dresses or side seams. It works well in the side seams of blouses and trousers as well.
 2. Invisible zipper takes your skills to the next level
  Actually sewing any kind of zipper takes your skills up, but invisible zip is a skill of its own. First zips might be far from being invisible but if anywhere, here is the chance to become a master if you just practice enough.
 3. Invisible zipper can be sewn with a regular presser foot
  This is true! There are those special invisible zipper feet which are great help when sewing an invisible zipper. However, I used to sew invisible zippers with a regular presser foot for years and I managed to always sew them extremely well. It just takes a little bit more patience.
 4. Invisible zipper makes you feel successful
  There aren’t many sewing techniques that would bring such a great feeling when done correctly. That feeling when you have been able to mach the waist seams and the zip is nicely hidden in the centre back seam. At least I could jump with the joy.

2 comments on “Miksi valita piilovetoketju? / Why would you choose an invisible zipper?

 1. Kaksi ensimmäistä ompelemaani piilovetoketjua epäonnistuivat surkeasti ja jouduin lopulta purkamaan kokonaan. Sitten löysin tämän ohjeen ja ostin piilovetoketjujalan. Itsellä tämä tekniikka toiminut hyvin. Jopa niin, että mielestäni piilovetoketjun ompelu on kivampaa kuin tavallisen.

  Tykkää

  • Piilovetoketjupaininjalka todellakin helpottaa ompelua huomattavasti. Ennen kaikkea se nopeuttaa prosessia. Ompelen itse lähes kaikki vetoketjuni piilovetoketjuina juuri siksi, että se on nopeaa ja lopputulos on kaunis.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: