Ompeluvinkit / Sewing tips

Ompelu elämäntapana, osa 2 / Sewing as a lifestyle, part 2

Please find the English version below ↓

 

Säännöllisin väliajoin minulta kysytään kuinka onnistun ompelemaan niin paljon. Konkreettisia syitä tähän voisi varmaankin luettella monia. Kaiken pohjalla on kuitenkin se, että ompelu on elämäntapani.

Aikaa löytyy yleensä sille mikä on itselle tärkeää. Joku ehtii urheilla, joku tehdä vapaaehtoistyötä. Joku laittaa ruokaa ja joku katsoo televisiota. Monet meistä tekevät näitä kaikkia kohtuudella. Mutta kun jokin asia on lähempänä elämäntapaa kuin harrastusta, ei sille enää tarvitse yrittää löytää aikaa. Aikaa löytyy automaattisesti.

Elämäntapaompelu tarkoittaa, että ompelukoneeni ovat aina esillä. Koska olen ompelutarvikkeitteni suhteen suhteellisen järjestelmällinen ihminen, ompelutilani on myös aina valmiina käyttöön. Ompeluideoita pyörii päässäni jatkuvasti, jolloin minulla on aina olemassa lista, josta voin ottaa ylimmän ompeluprojektin toteutukseen.

Tuntuisi oudolta olla ompelematta. Aina välillä joku ystäväni ihmettelee enkö koskaan rentoudu. No, minulle ompelu on rentoutumista. Rankan viikon jälkeen ompelu on parasta terapiaa. Se toimii niin iloon kuin suruun. Ommellessani tunnen luovani jotakin uutta ja kaunista. Saan myös ajatukset täysin irti arjesta toteuttaessani unelmieni mekkoa.

On siis väärä kysymys kysyä kuinka onnistun ompelemaan niin paljon. Oikeampi kysymys olisi kuinka voin joskus olla ompelematta.

****************************

I get regularly asked how I manage to sew so much. I believe there are many concrete reasons I could list as an answer. However, I think that it all comes down to the fact that sewing is my lifestyle.

One finds time to do what ever is important. Someone has time to do lots of sports, someone to be active in charity work. Someone cooks and someone watches television. Many of us do all of these in moderation. But when something is more of a lifestyle than a hobby, there is no longer need to find time. Time simply exists.

Sewing as a lifestyle means to me that my sewing machine is always there. I don’t put it away. Since I am also quite organized when it comes to my sewing supplies, my small sewing space is always ready to be used. My head is filled with sewing ideas. Therefore I have a long list filled with projects. There is always next one to be picked.

It would feel strange not to sew. Every now and then one of my friends wonders if I never relax. Well, for me sewing is relaxing. After a particularly rough week sewing is the best kind of therapy. It works well for both joy and grief. When I sew, I feel like I am creating something new and beautiful. It helps me to take my thoughts away from the everyday life. I love to create a dress of my dreams.

It is therefore a totally wrong question to ask how I manage so sew so much. The right question would be how am I able to sometimes do something else.

0 comments on “Ompelu elämäntapana, osa 2 / Sewing as a lifestyle, part 2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: