Ompeluprojektini / My sewing projects Year of Dresses 2018

Year of Dresses: Nina Lee London Mayfair dress

Kaava / Pattern: Nina Lee London: Mayfair

Kangas / Fabric: viskoositrikoo / viscose jersey

 

Please find the English version below ↓

 

Nina Lee julkaisi uusimman kaavansa eilen. Pääsin testaamaan kaavaa ennen sen julkaisua, joten oma ihana Mayfair-mekkoni on jo päässyt tuomaan kesään rentoa luksusta.

Mayfair on trikoomekko minun makuuni. Olen melko nirso trikoomekkojen kaavojen suhteen. Tässä mekossa on kuitenkin sellaista yksinkertaista tyyliä, johon ihastuin välittömästi. Mayfair-mekon voi tehdä joko maksimittaisena tai polvipituisena. Hihoista löytyy niinikään eri vaihtoehtoja. Päätin astua tällä kertaa pienen askelen epämukavuusalueelleni ja tehdä mekkoni niin pitkänä kuin mahdollista.

IMG_1006

Kankaaksi kaavassa suositellaan laskeutuvaa viskoositrikoota. Kyseessä ei ole helpoin mahdollinen kangas mitä tulee leikkaamiseen ja kankaan käsittelyyn noin yleensäkin. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen. Viskoositrikoo on juuri omiaan kaavan kauniisiin rypytyksiin. Mekon etuosa laskeutuu kauluksesta lähtien kauniina laskoksina, jotka kootaan vyötärölle kuminauharypytyksen avulla. Yksinkertainen vyönauha peittää rypytyskohdan.

Luultavasti parasta tämän mekon ompelemisessa on se kuinka yksinkertaisilla asioilla siinä saa aikaan näyttävänkin lopputuloksen. Ainakin tämä pitkähelmainen versio on yksinkertaisuudessaan näyttävä. Ompeluprosessi ei ole turhan monimutkainen ja mekko valmistui ainakin itselläni melko nopeasti.

Ohut viskoositrikoo on omiaan lämpimiin kesäpäiviin. Pääsin käyttämään mekkoani hellepäivinä ja tätä mukavampaa hellepäivän asua on vaikea kuvitella.

Suosittelen kaavaa lämpimästi! Kannattaakin kurkistaa lisää kuvia joko Instagramista (#mayfairdress) tai Nina Leen verkkosivuilta.

****************************

Nina Lee launched her latest patter yesterday. I was lucky to be one of the pattern testers so my lovely version of the Mayfair dress has already brought some relaxed luxury to my summer days.

Mayfair is just the right jersey dress for me. I am quite picky when it comes to jersey dress patterns. But this dress has exactly that kind of simple style that made me fall in love the moment I first saw it. Mayfair dress can be made with two different skirt lengths (maxi version or knee length). It also has two different sleeve lengths. I decided to take a small step outside of my comfort zone and made the maxi dress version.

IMG_1006

The pattern suggest to make this dress with viscose jersey with some drape. This fabric is not the easiest one to cut or sew. However, the end result is well worth the effort. Viscose jersey is just the right choice for these lovely gathers. Dress front is beautifully pleated at the collar and also gathered at the waist using clear elastic. A simple belt piece covers the gathering.

Probably the best thing about sewing this dress is how all those simple details together make quite a stunning dress. At least this version with the long skirt has a little bit of showstopper feeling to it. The sewing process is not too complicated and at least I was able to finish my dress quickly enough.

Light weight viscose jersey it just the right fabric for warm summer days. I have been able to wear my dress on a very hot day and I can honestly say that there aren’t many better things to wear.

I warmly recommend that you check this pattern out! You can see other lovely versions on Instagram (#mayfairdress) or on Nina Lee’s website.

6 comments on “Year of Dresses: Nina Lee London Mayfair dress

 1. Sinulla on kiinnostava tyyli! Kaunis mekko ❤️

  Tykkää

 2. UPEA! Mistä olet ostanut tämän viskoositrikoon? Laskeutuu kauniisti.

  Tykkää

  • Hei Satu! Vihdoin hiljaiselon jälkeen pääsen vastaamaan kommentteihin. Toivottavasti on edelleen hyötyä, vaikka aikaa onkin kulunut… Viskoositrikoo on ostettu ihan Eurokankaasta. Todella hyvin laskeutuvaa ja kestänyt ihanan hyvin käytössä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: