Ompeluvinkit / Sewing tips

Mikä ompelutapahtuma / Which sewing event: Ommel 2018

Please find the English version below ↓

 

IMG_1015Viime viikonloppuna Espoossa järjestettiin ensimmäinen Ommel-festivaali. Tapahtuman tarkoituksena oli tuoda Suomeen täysin uudenlainen ompeluharrastajille tarkoitettu festivaali. Ohjelmassa oli niin luentoja, työpajoja kuin ostosmahdollisuuksiakin.

Kävin itse paikanpäällä lauantaina. Suuntasin heti ovien avauduttua ompelubloggaajien tapaamiseen. Olikin mukava tavata muita ompelusta innostuneita. Tämä harrastus tuo paljon erilaisia persoonia saman pöydän äärelle. Se onkin yksi ompelun parhaista puolista. Kuka tahansa voi harrastaa sitä ja muiden ompeluharrastajien kanssa löytyy aina yhteistä puhuttavaa.

IMG_1013Tapaamisen jälkeen kiertelin festivaalin ostosalueella. Moni kuvaili tapahtumaa oikeaksi kangasparatiisiksi. Olikin ilahduttavaa nähdä paljon suomalaisia tekstiilialan yrittäjiä, jotka edustivat ylpeinä omia tuotteitaan. Itse päädyin tällä kertaa ostamaan vain yhtä todella kaunista Nuppu Print Companyn kangasta. Syy vähäisiin kangasostoksiini oli selvä. Edelleenkin suomalaisista käsityötapahtumista on vaikea löytää joustamattomia kankaita kauniissa printeissä. Jostain syystä suomalaiset ompelupiirit pyörivät trikoon ympärillä. Itse kun ompelen suhteellisen vähän trikoovaatteita, kangasostoksetkin jäivät sen myötä vähäisiksi. Mutta kangasvarastoni kiittää!

IMG_1022Kävin kuuntelemassa myös kaksi eri luentoa. Kumpikin oli aiheensa puolesta kiinnostava. Luennoille eksyi harmillisen vähän yleisöä, mutta toivottavasti sana kiirii ja ensi vuoden tapahtumassa (mikäli sellainen järjestetään) luentoja on entistä enemmän ja niihin saadaan paremmin yleisöä paikalle.

Itse en osallistunut tällä kertaa työpajoihin enkä kursseille. Tunnelma niissä näytti kuitenkin todella kivalta. Harmikseni en löytänyt kurssiohjelmasta oikein itselleni sopivaa aihetta.

Tapahtumassa oli kuitenkin koko päivän ajan ihana lämmin henki. Ompelu saattaa olla monelle melko yksinäinen harrastus. Tällaisissa tapahtumissa monet tapaavat vain sosiaalisen median kautta tuntemiaan ompeluystäviä. Nämä kohtaamiset tuovat tapahtumaan ihan oman onnellisen ilmapiirinsä.

Toivon, että Ommel-tapahtuma saa jatkoa ensi vuonna ja kehittyy entistä monipuolisemmaksi. Tällaisia ompelutapahtumia on todella kaivattu Suomeen.

****************************

 

IMG_1015Last weekend Espoo in Southern Finland saw the first Ommel festival. The purpose of this event was to bring a new kind of sewing focused festival to Finland. Ommel was meant for us sewists. Programme included lectures, workshops and shopping possibilities.

I visited Ommel festival on Saturday. When the doors opened, I took my steps towards the sewing bloggers’ meet up. It was fun to meet others who love sewing just as much as I do. I think it is so cool how sewing can bring together many different personalities. This is one of the best things about sewing. Anyone can love it and there is always something we sewists can talk about when we meet each other.

 

IMG_1013After this get together, I decided to take a look at the shopping area of the festival. I head many call this area the paradise of fabrics. It was great to see many small Finnish fabric companies representing proudly their lovely product. I bought only one fabric this time. It was the most beautiful design by Nuppu Print Company. The reason behind my modest amount of shopping was quite clear. It is difficult to find woven, non stretching fabrics in Finnish sewing events. For some reasons it is always mostly jersey fabrics And since I am not sewing that much jersey, I didn’t find that many fabrics to buy. But this is something my fabric stash is only grateful for!

IMG_1022I also found my way to listen to two different lectures. Both topics were interesting. It was too bad that these lectures didn’t have more audience. Hopefully there will be more if the event is organised again next year.

This time I didn’t attend any workshops or longer classes. What I saw, the atmosphere looked great also in these. Sadly, there wasn’t any classes that I would have found the right ones for me.

During the whole day, there was a lovely warm atmosphere. For many, sewing can be a rather lonely hobby. This kind of events are the perfect place to meet sewing friends you had previously only known in social media. And it is this what brings the special atmosphere to these events.

I hope that Ommel will see another year next year. I also hope it will develop to offer a larger variety of programme. There was room for this kind of festival here in Finland.

2 comments on “Mikä ompelutapahtuma / Which sewing event: Ommel 2018

  1. Kuulostaa kivalta tapahtumalta! Tähän saakka neulepiirit ovat tainneet olla Suomessa aktiivisempia järjestämään erilaisia retriittejä, festareita ja kursseja kuin ompelijat. Jospa tähän saataisiin jatkossa muutosta.

    Kangastarjonnan trikoovaltaisuuteen taitaa olla osasyynä se, että Suomessa ompeliharrastus tuntuu painottuvan aika voimakkaasti lastenvaatteisiin. Viime vuonna Tampereen käsityömessuilla olin etukäteen korvamerkinnyt osan messubudjetistani johonkin kivaan kotimaiseen kankaaseen. Harmikseni löysin osasto osaston jälkeen vain trikoota, yleensä 0,5 m paloina ja lastenvaatteisiin sopivissa printeissä.

    Tykkää

    • Toivotaan, että tämä tapahtuma oli askel oikeaan suuntaan. Totta myös tuo valmiiksi leikattujen palojen pienuus. Jouduin itsekin tällä kertaa ostamaan kankaan kahdessa osassa, jotta sain sitä riittävästi aikuisen mekkoa varten. Kiva kuitenkin, että tällaista tapahtumaa on lähdetty kehittämään!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: