Ompeluvinkit / Sewing tips

Me Made May -yhteenveto 2018 / Me Made May summary 2018

Please find the English version below ↓

 

Nyt kun kesäkuu on jo pitkällä, olen ehtinyt toipua toukokuun haastekuukaudesta ja pohtia mitä Me Made May opetti tänä vuonna.

Huhtikuussa julkaisemassani ennakoivassa kirjoituksessa, totesin olevani tänä vuonna paremmin valmistautunut itsetehtyjen takkien ja muiden pitkähihaisten vaatteiden osalta. No, kuten tiedämme, toukokuu oli poikkeuksellisen lämmin, joten jakut ja takit jäivät vaatekaappiin syksyä odottamaan.

Sen sijaan pääsin käyttämään ihastuttavan monipuolisesti itsetehtyjä mekkojani. Mekkojen määrä kaapissani alkaa olla jo sellainen, että minun on mahdollista pukeutua kuukauden ajan joka päivä eri mekkoon, mikäli niin päätän. Aika moni mekko pääsikin toukokuun kuluessa käyttöön.

MeMadeMay_1

Moni huomaa toukokuun aikana ommelleensa myös sellaisia vaatteita, joihin ei pukeudu kovin mielellään. Omalla kohdallani vuosien ompeluharrastus ja tyylini pohdinta ja määrittely on johtanut siihen, ettei tällaista tilannetta pääse syntymään. Voin avata aamulla vaatekaapin ovet ja nähdä ainoastaan lempivaatteitani. Tämä olikin itselleni toukokuun suurin oivallus. Ei kulunut yhtäkään aamua, jolloin en olisi inspiroitunut omista vaatteistani.

Haastoin itseni käyttämään toukokuun aikana enemmän myös niitä vaatteita, jotka ovat kuitenkin jostain syystä jääneet vähemmälle käytölle. Pohdinkin kuukauden kuluessa, miksi näin on käynyt vaikka tykkään kaikista vaatteistani kovasti. Luulen, että yksi syy on laiskuus. Sitä vaan helposti kierrättää neljännestä vaatekaapin sisällöstä. Kun vaatteita on paljon, päätöksenteko on aina hankalampaa. Ja kyllähän se vain niin on, että vaikka kaikki mekot olisivat suosikkeja niin joku on aina suosikkien suosikki.

MeMadeMay_2

Mitä seuraavaksi sitten tapahtuu? Tämän vuoden Me Made May vahvisti aika ajoin esittämääni unelmaa: Jonakin päivänä vaatekaapissani on ainoastaan itsetehtyjä vaatteita. Tämä unelma alkaa jo tuntua realistiselta. Rakastan itsetehtyjä vaatteitani ja vihdoin minusta tuntuu, että ei ole mitään mitä en pystyisi ompelemaan itse.

Mikäli matkani kohti täysin itsetehtyä vaatevarastoa kiinnostaa, kannattaa pysyä linjoilla. Toukokuun inspiraation jälkeen olen alkanut hioa yksityiskohtaista suunnitelmaa unelman tavoittamiseksi. Ja totta kai jaan tämän matkani myös täällä verkkosivuillani.

****************************

Not that we are already long way into June, I have had time to recover from May’s challenge and think what I learned from Me Made May this year.

In my pre Me Made May post in April, I mentioned that this year I am better prepared with me made coats and other clothes with long sleeves. Well, since May was an exceptionally warm month, my me made jackets and coats are waiting for autumn.

But this means that I had a wonderful opportunity to wear many of my me made dresses. As it happens, I have quite many me made dresses. I could wear a different me made dress for a month if I wanted. I am happy to say that I wore many of my lovely dresses during May.

MeMadeMay_1

Many sewists notice during May that they have sewn also clothes that they are not happy to wear. For me, years of sewing and defining my own style, have ensure that I don’t end up in this kind of situation any more. I can open my wardrobe in the morning and see only my favorite clothes. I believe this was the biggest learning this May. There wasn’t one morning when I would not have been inspired by my wardrobe.

I challenged myself to wear more of those clothes that I haven’t, for some reason, worn enough lately. During May I found my self wondering why this was the situation. If I love all my clothes, why am I not wearing all of them as much as possible. I think that one big reason is laziness. It is so easy to just rotate one fourth of your wardrobe. When you have this many clothes, it is all the time more difficult to make a decision in the morning. And of course – even if you would love all your dresses, you always have a favorite among favorites.

MeMadeMay_2

What happens next? This year’s Me Made May made my dream even more clear: One day I want to have only me made items in my wardrobe. Now this dream has started to feel like it could really come true. I love my me made clothes and I finally feel that there is nothing I could not sew.

If you are interesting in following my journey towards me made wardrobe, stay tuned. After all the inspiration I got during May, I have started to draft a detailed plan to reach this dream. And I will of course share this journey here on my website.

2 comments on “Me Made May -yhteenveto 2018 / Me Made May summary 2018

  1. Ihania mekkoja. Minullakin on ollut sama haave mutta en ole vielä saanut aikaiseksi, kun on niin vähän aikaa ollut ompeluun ja taitojakin täytyy vielä hioa. Jään mielenkiinnolla seuraamaan projektiasi!

    Tykkää

    • Kiitos! Onneksi näissä haaveissa on aina se hyvä puoli, että niitä voi toteuttaa omassa tahdissa. Kiva kuulla, että projektini kiinnostaa 🙂 Lisää pohdintoja siitä onkin luvassa piakkoin.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: