Ompeluvinkit / Sewing tips

Ihanat kesämekot 2/5: Bettine

Heinäkuun bonuksena on Ihanat kesämekot -sarja, jossa esittelen viisi ihanaa kaavaa, joilla voi loihtia mekon tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Toisena ihanana kesämekkona on Tilly and the Buttonsin Bettine-mekko.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABettine ilmestyi kaavamarkkinoille kaksi vuotta sitten ja saavutti välittömästi suuren suosion. Suosion takana saattaa hyvinkin olla mekon ajattomuus. Se ei ole vintagea eikä modernia, vaan sopii monenlaiseen tyyliin ja erilaisille vartalotyypeille. Kuten kaikki Tillyn kaavat, myös Bettine sopii hyvin ei niin kokeneellekin ompelijalle.

Bettinen voi ommella monesta eri tyyppisestä kankaasta – mikä lisää kaavan käytettävyyttä. Viskoosia tai kaunista kreppikangasta käyttämällä mekkoon saa juhlavuutta. Puuvilla tai ohut pellava puolestaan takaa toimivan arkimekon.

Bettine on oiva esimerkki siitä kuinka yksinkertaisilla ratkaisuilla saadaan aikaan hauska kokonaisuus. Tässä kaavassa ei ole mitään kikkailuja ja siitä huolimatta siinä on persoonallinen ilme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAloittelijoille sopivan tästä mekosta tekee vyötärön kuminauhakuja. Mekkoon ei siis tarvitse ommella vetoketjua tai napinläpiä. Vyötärölle sijoittuva kuminauha tekee yläosasta nätin pussimaisen. Alaosa puolestaan on hieman kapeampi eli kontrasti toimii hyvin. Hihat ovat kiinteä osa mekon yläosaa. Sehän tarkoittaa, että tämän kaavan kanssa säästyy myös hihojen istutukselta.

Bettinen helma on melko lyhyt, joten hihoista huolimatta mekko sopii hyvin helteisiinkin kesäpäiväiviin. Itse asiassa itse olen tykännyt Bettinestä eniten juuri sellaisina aurinkoisia hellepäivinä kun kuitenkin haluaa pukeutua muuhun kuin perinteisiin hellevaatteisiin.

Mihin tilaisuuksiin Bettine sitten sopii parhaiten? Itselläni Bettine on ollut käytössä niin kaupunkilomilla kuin kesäillallisillakin. Se sopii myös kesäisille cocktail-kutsuille. Kangasvalinnalla Bettinestä saa myös mainion mekon arkisiin askareisiin.

0 comments on “Ihanat kesämekot 2/5: Bettine

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: