Ompeluprojektini / My sewing projects

Heinäkuussa ommeltua / July makes

Please find English version below ↓

 

IMG_2268Heinäkuun ensimmäisenä ompeluprojektina oli #SewMyStyle-haasteen kesäkuun projekti. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan… Kyseessä oli Megan Nielsenin Briar-paita. Päätin tehdä kaavan eri variaatioista yksinkertaisen, lantiopituisen paidan. Tosin, kaavan muutkin versiot olivat kivoja. Lyhyt versio voisi näyttää kivalta tyköistuvan mekon päällä. Löysin täydellistä todella ohutta trikookangasta, joten tein paidasta kesään sopivan urheilupaidan. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin kyseistä kaavaa ja tykkäsin sekä ompeluprosessista että lopputuloksesta. Luulen siis, että syksy tuo tullessaan kaappiini toisenkin Briar-paidan.

IMG_2283Toisessa projektissa päätin käyttää kangasvarastojeni ylijäämäpaloja. Niitä kivoja maksimissaan metrin pätkiä, joita jää yli kun varustautuu ostamalla hieman liikaa kangasta. Olin jo pitkään halunnut kokeilla SewOverIt:n Erin-hameen kaavaa. Heinäkuussa tuli eteen tarve siistille, mutta rennolle kesävaatteelle, joten Erin pääsin kokeiluun. Kaavassa on kaksi helmanpituutta, mutta omaan hameeseeni valitsin pituuden niiden välistä. Joustava farkkukangas ja kiva pilkullinen puuvilla sopivat hyvin yhteen. Hame on edestä napitettu, mikä tuo siihen kivan ilmeen. Lopputuloksena on käytännöllisen rento, mutta samaan aikaan tyylikäs kesäinen farkkuhame.

IMG_2364 2

Heinäkuun toinen SewOverIt-projektini oli Ella-pusero. Tämä kietaisupuseron kaava julkaistiin aikaisemmin tänä vuonna. Päätin välittömästi, että tätä on kokeiltava. Halusin tietää voisiko Ella korvata mekkojen päällä pidettäviä neuletakkeja. Valehtelematta voin sanoa etsineeni tähän sopivaa kangasta monen monta viikkoa. Vihdoin löysin pinkkiä kreppikangasta, joka sopi tähän kaavaan yksinkertaisuudessaan täydellisesti. Kyseinen kreppi oli painajaismaista leikata ja ommella – huraa pyöröleikkurille ja yläsyöttäjälle! Lopputuloksena on kuitenkin kauniisti laskeutuva ja monikäyttöinen pusero.

IMG_2369Kaikkien uusien kaavakokeiluiden lomassa tunsin äkkiä tarvetta ommella perinteisen luottomekon. Kaikkien aikojen suosikkimekkokaavani on Simplicity 2444. Löysin kangaskaupan palalaareja penkoessani täydellistä puuvillakangasta ja kaivoin luottokaavan esille. Täytyy myöntää, että tämä oli rentouttavin projektini pitkään aikaan. Olen tehnyt samalla kaavalla mekkoja jo monta vuotta ja tiedän mekon istuvan erinomaisesti. Puuvillaa on aina ihana ommella. Niinpä päivässä valmistui loistava mekko, joka sopii sekä kesään että talveen. Tällaisia onnellisia ompeluprojekteja ei voi olla liikaa. Mekko on ollut jo monena päivänä käytössä ja se todellakin on edelleen lempikaavani.

IMG_2389Olin vakaasti päättänyt edistää heinäkuussa myös #MakeNine-haastettani. Nyt vuorossa oli Sew Over It:n Anderson-pusero. Tämäkin kaava on ollut pitkään toteutuslistallani, mutta odottanut sitä täydellistä kangasta. Samalla kun metsästin kangasta Ella-puseroon, pidin silmäni auki myös tähän projektiin sopivan viskoosin varalta. Pyrin välttämään mustapohjaisia kankaita, koska ne tekevät yleisesti ottaen minusta vielä tavallistakin kalpeamman näköisen. Mutta enpä voinut lopulta vastustaa pinkkikukkaista kangasta, joka laskeutuu kuin unelma. Anderson-pusero on hyvin vintage-tyylinen. Olkapään rypytykset ja puseron väljyys tekevät siitä kuitenkin sopivan monenlaisille vartalotyypeille. Kesäinen tämä pusero ei suinkaan ole, mutta voihan sitä jo kääntää katseensa hieman syksyäkin kohti.

IMG_2447Heinäkuun viimeisenä valmistuneena ompeluprojektina oli Just Patternsin Christie-mekko. Tämä 90-luvulta inspiraationsa saanut mekkokaava toimii sekä alusmekkona että päällysmekkona. Kuulun Just Patternsin kaavatestausryhmään, joten päätin pitkästä aikaa hullutella kangasvalinnalla ja katsoa mitä kaavasta oikeasti voikaan loihtia. Löysin palalaarista pätkän unelman ohutta, mutta venyvää ja hileellä täytettyä sifonkia. Visio muodostui päässäni heti – mitä ei ihan aina tapahdu. Halusin yhdistää tämän kaavan ja kankaan ja luoda jotakin 1920-luvun inspiromaa. Niinpä syntyi tämä yksinkertaisuudessaan ja keveydessään ainutlaatuinen mekko. Nyt vain odottelen niitä teemajuhlia, joissa voin tätä käyttää…

IMG_2396Heinäkuussa haastoin itseäni myös alusvaatteiden ompelussa. Tämä epävirallinen haaste on ollut käynnissä koko vuoden ja huomaan kyllä kehittyväni jatkuvasti, vaikka paljon opittavaa vielä onkin. Lisäksi aloin toteuttaa 1930-luvun mekkounelmaani. Mekosta puuttuu vielä viimeistelypistot, joten sen vuoksi se ei aivan ehtinyt heinäkuun valmistuneisiin projekteihin.

Kokonaisuudessaan heinäkuu oli monipuolinen ja melko tuottelias ompelukuukausi. Siihen mahtui kuitenkin ylä- ja alamäkiä ompelusten suhteen. Mutta sehän on vain elämää!

****************************

Welcome all my English speaking wollowers! And happy news: This time my post is also in English. Hope you like it! All feedback is welcome.

IMG_2268My fist July sewing project was #SewMyStyle challenge’s June project (better late than never…) and the pattern was of course Megan Nielsen’s Briar tee. I decided to make the simple, hip length version. Though I found also the cropped version quite cute and wonder if it might look nice over a close fitting dress. I managed to find a perfect light weight jersey. That’s why I decided to make this into summer appropriate sportswear. One can’t have too many of these, right? I tried this pattern for the first time and enjoyed both the sewing process and the end result. Therefore it is quite safe to say that there will be more Briar tees in my wardrobe before the fall is over.

IMG_2283My second July sewing project was in line with my attempt to use up some left over fabrics. You know… Those max. one meter fabric pieces which result from playing safe and buying too much fabric for a project. Sew Over It Erin skirt has been on my sewing list for a long time. Now I suddenly needed a stylish but relaxed summer skirt. Erin was the perfect pattern for this! The pattern includes two options for skirt length. However, I ended up making my skirt length between these two options. Stretch denim and cute navy polka dot fabric makes a perfect combination. And I really like to buttoned front. I am very happy with this relaxed, but stylish summery denim skirt.

IMG_2364 2Being a huge Sew Over It fan, my second SOI project for the month of July was Ella blouse. Since this pattern was published earlier this year, I have known I have to give it a try. I wanted to see if Ella could be substitute for cardigans. I can say honestly that I spent weeks trying to find the perfect fabric for my Ella blouse. At last I found this cheerful pink crepe. This kind of simple fabric was perfect! Even though it was a nightmare to cut and sew – Hurray for rotary cutter and walking foot! But it was worth it. Now I have a beautiful drapery blouse that goes with so many different outfits. And yes, I think it might be a substitute for gardigans.

IMG_2369In the middle of new patterns I felt the need to make something tried and true. My all time favourite dress patterns is Simplicity 2444. After finding this lovely cotton fabric (from a remnant section in one fabric store) I decided to combine it with my favourite pattern. I have to say that this was the most relaxing sewing project in a long time. I have used this fabric pattern so many times over the years that I knew the fit would be perfect. And cotton is always such a lovely fabric to sew. So… In one day I made this gorgeous dress that I can wear during summer and winter. One can’t have too many happy sewing projects like this! I have worn this dress may times already and I still think this is one of my all time favourite patterns.

IMG_2389I had decided that during July I make something from my #MakeNine list as well. It was time to make Sew Over It Anderson blouse – a pattern that has long been waiting to be sewn. It just took some time to find the perfect fabric. Not that I would be picky with my fabrics… Wile I was looking for a fabric for Ella blouse, I kept my eyes open for Anderson blouse as well. Usually I try to avoid black fabrics since they make me look even paler than I usually am. However, I could not resist this lovely viscose with pink flowers. It has a dreamy drape. Anderson blouse has this lovely vintage style. I like how the loose fit and also the lovely shoulder seam gathers make it perfect for so many body types. This blouse is no means summery but perhaps it is ok to think about autumn clothes just a little bit already in July.

IMG_2447Last finished July project was Just Patterns’ Christie slip dress. This 1990s inspired dress pattern works both as a slip and as a day/party dress. I am part of Just Patterns pattern development group so I decided to have some fun and find out what kind of secret possibilities this pattern has. I found a dreamy and sparkly chiffon. Not something I would buy for my everyday clothes but it is so pretty! Instantly I had a vision – something that does not always happen. I wanted to combine this fabric and pattern to create something 1920s inspired. That is how this simple and airy, unique dress was created. Now I am just waiting to get invitation to some 1920s theme parties…

IMG_2396My July included also some lingerie sewing. This is a challenge I set my self in January. Though lingerie sewing is not something I would find easy, I see myself getting better at it all the time. Lots to learn but so rewarding! Also, I started making my 1930 dress dream come true. It is still waiting for those finishing touches, though.

In total, July was a happy sewing month. However, there were some ups and downs. But that’s just life!

3 comments on “Heinäkuussa ommeltua / July makes

  1. Kivan näköisiä! Mäkin olen miettinyt kahdella kielellä bloggaamista. Toistaiseksi kirjoitan vain englanniksi, mutta kun monet seuraajat ovat Suomesta, välillä tuntuu hassulta tulkata omaa blogiaan niille, jotka eivät ymmärtäneet kaikkea englanninkielisestä versiosta.

    Tykkää

    • Kiitos! Olen itse pohtinut asiaa siltä kannalta, että haluan ehdottomasti kirjoittaa myös omalla äidinkielelläni. Mutta toki tekstien kääntäminen tuo oman lisätyövaiheensa. Pääseehän siitä kuitenkin aina takaisin yhteen kieleen, jos siltä alkaa tuntua.

      Liked by 1 henkilö

  2. Paluuviite: #2017makenine – yhteenveto / summary – Ompele Oma Onnesi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: