Ompeluvinkit / Sewing tips

Ihanat kesämekot 5/5: Olkaimeton trikoomekko

Heinäkuun bonuksena on Ihanat kesämekot -sarja, jossa esittelen viisi ihanaa kaavaa, joilla voi loihtia mekon tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Viidentenä – ja sarjan viimeisenä – ihanana kesämekkona esittelyvuorossa yksinkertainen olkaimeton trikoomekko.

IMG_0328Tänä kesänä hellepäivät ovat olleet kortilla. Aivan kaikkina kesinä niin ei kuitenkaan ole. Helteisten päivien ja lämpimien kesäiltojen huippuvaate on olkaimeton trikoomekko. Ja mikä parasta: tällaisen mekon tekemiseen ei tarvita edes valmista kaavaa.

Itseltäni löytyy lyhyt mekko rantapäivien varalle ja pitkä, ihanasta ohuesta viskoositrikoosta tehty mekko kesäisten iltojen varalle. Olen tehnyt molemmat mekot samalla periaatteella.

Ensin olen pohtinut kuinka pitkän yläosan mekkoon haluan ja kertonut tämän kahdella + lisännyt tuloon saumanvarat. Sen jälkeen olen kokeillut kuinka leveä trikoopätkän pitäisi olla, jotta mekko pysyy hyvin ylhäällä. Koska trikoiden venyvyydessä on eroja, en yleensä käytä mitään tiettyä valmista mittaa. Kun leveyteenkin lisää saumanvarat, on saanut tulokseksi suorakulmion, joka muodostaa mekon yläosan. Tämä suorakulmio ommellaan ensin sivusaumasta tuubiksi ja taitetaan sen jälkeen kahtia, jolloin mekon yläosaan syntyy helposti vuori.

Helman tyyli on vapaa. Sen leveys voi olla kaksi kertaa oma lantionypärys, jolloin sen voi rypyttää kiinni yläosaan. Tai siitä voi leikata niin kellon kuin itse haluaa.

Mekon mukavuuden salaisuutena on minimaalinen määrä saumoja ja mahdollisimman ohut kangas.

Olkaimeton trikoomekko sopii parhaiten niihin kesäpäiviin, jolloin aikoo vain makoilla varjossa välttelemässä polttavaa aurinkoa.

1 comment on “Ihanat kesämekot 5/5: Olkaimeton trikoomekko

  1. Tämä mekko osuikin kohdalle kuin tilauksesta! Idea valmiina, kangas ostettu ja… Öööö mites se mekko kannattaakaan tehdä. Ja eikun Googlen Kuvahaku raksuttamaan, ja mitä osuu silmiin… tämä mekko. Onneksi olit tehnyt ajatustyö puolestani kiitos siitä! T. Senja

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: