Ompeluvinkit / Sewing tips

Ompeluharrastus pienessä tilassa: oman ompelunurkkauksen luominen

IMG_2373Ompeluharrastus vie tunnetusti tilaa. Siis ihan oikeaa pöytätilaa jostain päin kotia. Usein harrastukselle ei kuitenkaan voi pyhittää kokonaista huonetta tai edes selkeää pysyvää nurkkausta jostakin huoneesta. Usein ompelukonetta joutuu nostamaan edes takaisin pöydän ja kaapin väliä.

Tosiasia kuitenkin on, että jos on intohimoinen ompeluharrastaja, pienikin muistutus harrastuksesta piristää. Pienet muistutukset ihanasta harrastuksesta tuova onnenhetkiä sellaiseenkin päivään, jolloin ompelukonetta ei ehdi tai jaksa nostaa esille.

Oli kotona sitten ompelulle erillinen pysyvä tila tai ei, kannattaa joka tapauksessa harkita pienen ompelunurkkauksen luomista.

Mitä omassa ompelunurkkauksessa sitten voi pitää esillä?

IMG_2372

Ensimmäisenä tulee tietysti mieleen muistikirjat, joita voi täyttää ompeluprojektien suunnitelmilla silloinkin kun ei juuri sillä hetkellä ehdi projekteja toteuttaa. Muistikirjat ja luonnoslehtiöt voivat olla mitä hauskimman näköisiä, joten miksi kätkeä ne laatikon pohjalle.

Monet ompelutarvikkeet ovat nykyään hauskan värisiä ja jopa hauskan näköisiä. Kaavapainoja ainakin löytyy jos jonkinlaisia. Nekin voi asetella kauniisti esille, jolloin ne toimivat ompeluprojektien välissä kivana sisustuselementtinä. On sitä turhempiakin koriste-esineitä. Tai entä värikkäät nuppineulat ja lankakerät? Parhaita säilytysratkaisuja ovatkin ne, joissa käytännöllisyys ja esteettisyys yhdistyvät.

IMG_2375Mikäli ompeluprojektien välissä ei ole niin paljoa aikaa, että ompelunurkkaus ehtii pölyyntyä, voi ompelutarvikkeita jättää laajemminkin esille. Kannattaa kuitenkin pitää pienten esineiden määrä jotenkin hallinnassa, jotta kokonaisuudesta ei tule enemmän romunurkkauksen kuin onnellisen ompelunurkkauksen näköinen.

Ompelunurkkausta voi myös piristää erilaisilla tauluilla tai valokuvilla. Inspiraatiotaulu tai kauniin näköiset kaavakuvitukset piristävät tilaa kuin tilaa. Lisäksi niillä saa helposti muistutettua itseä inspiroivista projekteista.

Oli oma ompelunurkkaus sitten minkä kokoinen ja näköinen tahansa, tärkeintä on luoda siitä oma onnellinen soppi. Itselle rakas harrastus saa näkyä omassa kodissa, joten sitä ei todellakaan tarvitse aina vieraiden tullen piilottaa suljettujen ovien taakse.

0 comments on “Ompeluharrastus pienessä tilassa: oman ompelunurkkauksen luominen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: