Ompeluvinkit / Sewing tips

Konstrastivuorin viehätys

Vuorikankaan valinnassa on kaksi mahdollista suuntaa. Ensimmäinen on valita vuorikangas, joka on väriltään mahdollisimman lähellä vuorattavaa vaatetta. Tällöin vuorikankaan on tarkoitus sulautua varsinaiseen vaatekankaaseen. Toinen vaihtoehto on valita kontrastivuori – kangas, joka pistää silmään.

Missä kontrastivuorin viehätys piilee ja miksi sellaisen valintaa kannattaa harkita?

Kaikkien vaatteiden vuorissa kontrasti ei toimi. On tilanteita ja vaatteita, joissa vuorin ei ole tarkoitus näkyä, ja vaikka se pilkoittaisikin vahingossa, sen ei halua kiinnittävän huomiota. Toisissa vaatteissa sen sijaan vuorikankaan näkymisellä ei ole niin väliä. Kolmas vaatetyyppi on sellainen, jossa vuorikankaan näkymistä voi jopa käyttää hyödyksi.

Kontrastivuori on hyvä valinta esimerkiksi silloin kun haluaa vaatteiden yleisilmeen olevan hillitty, mutta pitää silti värikkäistä ja hauskoista yksityskohdista. Erityisen hyvin kontrastivuori sopii tässä tapauksessa vaikkapa taskukankaaksi tai paidan kalvosimiin.

Mikäli kontrastikangasta haluaa esitellä enemmän, voi sillä tuodan leikkisämmän ilmeen vaikkapa yksiväriseen päällystakkiin.

Pidätkö pääsääntöisesti lapsille tarkoitetuista kankaista, mutta et halua pukeutua lapsellisiin vaatteisiin eikä lähipiirissäsi ole lapsia, joille ommella? Tällaisessa tapauksessa hauskan kankaan voi hyödyntää vaikkapa hupun vuorina.

Kontrastivuorissa voi hyödyntää myös muista ompeluprojekteista yli jääneitä kangaspaloja. Tällöin erityistä iloa tuo tieto kangasvaraston pienenemisestä ja hukkapalojen vähenemisestä.

Kontrastivuorin suurin viehätys on kuitenkin – ainakin itselleni – siinä, että itse tietää sen olemassaolosta. Vaate saattaa näyttää päällepäin aivan tavalliselta, jopa tylsältä. Mutta se kätkee sisäänsä iloisen yllätyksen. Joten vaikka kukaan muu ei hauskoja taskuja tai nappilistan sisäpuolta näkisikään, itse tietää yksinkertaisen tummansinisen paitamekon sisältävän myös jotakin todella persoonallista.

0 comments on “Konstrastivuorin viehätys

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: