Ompeluvinkit / Sewing tips

Ihanat kesämekot 4/5: Vogue9000

Heinäkuun bonuksena on Ihanat kesämekot -sarja, jossa esittelen viisi ihanaa kaavaa, joilla voi loihtia mekon tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Neljäntenä ihanana kesämekkona esittelyvuorossa Vogue9000.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V9000 on Voguen vintage-uudelleentuotantoa. Kyseessä on alun perin 1950-luvulla julkaistu kaava, joka on vintage-innostuksen myötä painettu uudestaan. Mitoitus on myös muutettu nykyajan mitoitusta vastaavaksi. Miksi tämä mekko lunasti paikkansa ihanien kesämekkojen TOP5:ssä?

Jokainen kesä kaipaa hieman klassista tyylikkyyttä. 1900-luvun vuosikymmeninä osattiin todellakin suunnitella mekkoja, jotka kestävät aikaa. V9000 näyttää kaavan kansikuvituksen perusteella todella vintage-henkiseltä, mutta oikeilla kangasvalinnoilla sen saa erinomaisesti sopimaan nykypäivänkin kesään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mekossa ei ole erillisiä hihoja, vaan olkasaumoja on jatkettu siten, että mekko peittää kuitenkin hyvin olkapäät. Yläosa napitetaan edestä, mutta mekossa on sivusaumassa myös piilovetoketju. Hameosa muodostuu kuudesta kappaleesta. Kyseessä ei siis ole kellohelma, mutta helmassa on silti ihanasti runsautta. Isot kaulukset ovat mekon isoin vintage-elementti. Niitäkin voi kuitenkin halutessaan pienentää.

V9000 kuuluu itselläni kategoriaan kauniit päiväleningit. Se toimii parhaiten erilaisista puuvillakankaista ommeltuna. Kyseessä ei ole aivan yksinkertainen ompeluprojekti. Tässä mekossa kun on kaulus, napinlävet ja vetoketju. Mutta lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen.

V9000 sopii erinomaisesti kesäiseen kaupunkipäivään. Se lunastaa paikkansa myös kaupunkilomalle pakatusta matkalaukusta. Mutta koska kesä ei ole pelkästään aurinkoista lomailua, tämä mekko taipuu oikealla kangasvalinnalla myös toimistokäyttöön ja toimii erinomaisesti myös viileämmillä kesäsäillä.

0 comments on “Ihanat kesämekot 4/5: Vogue9000

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: