Kirja-arvostelut / Book reviews

Kuukauden ompelukirja: Ompele, saumaa, sovita / This month’s sewing book: The Dressmaker’s Bible

Please find the English version below ↓

 

”Opi ompelemaan vaatteita”

Lorna Knightin kirjoittama Ompele, saumaa, sovita on yksi harvoista ompelun perusoppaista, jonka pariin palaan edelleenkin aina silloin tällöin. Kyseessä on kattava opas jokaiselle, joka haluaa perehtyä vaatteiden ompeluun. Kirja sopii erinomaisesti myös aloittelevien ompeluharrastajien kirjahyllyyn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lorna Knight: Ompele, saumaa, sovita

Ompele, saumaa, sovita pitää sisällään neljä eri kokonaisuutta. Ensimmäisessä käydään läpi perusasioita, kuten työvälineet, kaavojen valinta ja eri vartalotyypit. Toinen osio keskittyy kankaan työstämiseen eli ompelun perusteisiin. Kuvalliset ohjeet löytyvät niin saumoihin, vetoketjuihin kuin muotolaskoksiinkin. Kolmasosio on nimeltään työmenetelmät ja se sisältää tietoa esimerkiksi hihoista ja kauluksista. Kirjan neljäs osa käy läpi erilaisia koristeideoita.

Kirjassa on hyvä ja yksityiskohtainen kuvitus, joka koostuu valokuvista ja piirroksista. Ohjeet on helppo ymmärtää. Joskin on sanottava, että suomennoksessa on hieman parantamisen varaa.

Ompele, saumaa, sovita on kuitenkin hyvä perusteos, jota suosittelen erityisesti aloitteleville ompeluharrastajille. Pidempään harrastaneille suosittelen suosiolla englanninkielistä Vogue Sewing -kirjaa.

 

Kuukauden ompelukirja -sarjassa esittelen mielenkiintoisia ja hyödyllisiä ompelukirjoja. Jos sinulla on vinkki kirjasta, josta toivoisit kirjoitusta, voit olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia ompeleomaonnesi@gmail.com

****************************

”Learn to sew clothes”

Lorna Knight’s The Dressmaker’s Bible is one of the few basic sewing books I find myself still reading every now and then. It is a comprehensive basic book for anyone wanting to know more about dress making. Therefore it is a good addition also to the beginner home seamstresses.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lorna Knight: The Dressmaker’s Bible

The Dressmaker’s Bible includes four sections. First one is dedicated to the basics like tools, choosing the right patterns and different body types. Second section is all about sewing basics – how to turn that flat fabric into a garment. There are illustrated instructions for sewing seams, zippers and darts – and for so many other basic things. Third part includes instructions for more detailed parts of dressmaking, like collars and sleeves. And fourth section is all about decorating your garment.

The best thing about this book is its illustrations. It includes both photographs and drawing. Instructions are easy to understand.

The Dressmaker’s Bible is a good basic book, that I would recommend especially for beginners. For an intermediate home seamstress Vogue Sewing might be a better option.

 

Monthy sewing book is a series where I talk about interesting and useful sewing books. If you have in your mind a book you would like me to review, please email me ompeleomaonnesi@gmail.com. The language of the book does not matter.

0 comments on “Kuukauden ompelukirja: Ompele, saumaa, sovita / This month’s sewing book: The Dressmaker’s Bible

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: