Ompeluprojektini / My sewing projects

Marraskuussa ommeltua / November makes

Please find the English version below ↓

 

Marraskuu oli monin tavoin perinteinen ompelukuukausi. Ensiksikin ompelin kolme vaatetta Sew Over It:n kaavoilla. Lisäksi ompelin kukkakankaista ja satiinista. Marraskuun värimaailma ei sen sijaan ollut aivan perinteinen. Ompelen aika harvoin mustaa, mutta nyt ompelin kaksikin mustaa kukkakangasta. Lisäksi vaatekaappiini ilmestyi kaksi violettia vaatetta, mikä ei sekään ole kovin tavallista.

IMG_0376

Marraskuun ensimmäinen ompeluprojekti oli Sew Over It:n Pussy Bow Blouse. En uskalla edes ajatella kuinka monta puseroa olen tällä kaavalla ommellut. Kyseessä vain sattuu olemaan todella hyvä kaava. Puserossa ei ole muotolaskoksia eikä nappeja eikä vetoketjua, joten se on yksinkertainen ompeluprojekti. Lisäksi tämä kaava vaatii suhteessa melko vähän kangasta, mikä on aina positiivinen asia.

Tällä kertaa kokeilin puseron ompelemista ohuesta Libertyn puuvillasta. Lopputulos onnistui täydellisesti. Metristä kangasta sain tehtyä kauniin lyhythihaisen puseron, joka sopii yhtä hyvin työ- kuin vapaapäiviinkin.

IMG_0377Toinen marraskuinen projekti oli vihdoinkin ommella mekko Sew Over It:n Doris dress -kaavalla. Olen koko vuoden yrittänyt löytää kaavaan sopivaa kangasta. Vihdoin päädyin kukalliseen viskoosiin. Kaavaan sopisi mielestäni erinomaisesti graafiset printit, mutta en vain itse ole graafisten printtien käyttäjä. Joten kukat toimivat melkein yhtä hyvin. Doris on mekko, joka herää eloon vasta kun sitä käyttää. Trumpettimainen helma ommellaan seitsemästä panelista. Mekko on siis täydellinen tanssimiseen. Yläosan rakenne onkin sitten vastaavasti hyvin yksinkertainen ja nopea ommella. Mekon yläosassa on napit ja sivussa piilovetoketju. Takamuotolaskoksista lähtee pitkät nauhat, jotka voi sitoa taakse tai eteen. Doris ei aivan yllä suosikkimekkokaavojeni joukkoon, mutta oli kyllä mukava ompeluprojekti.

IMG_0378Ei kahta ilman kolmatta… Kolmas Sew Over It -kaava marraskuussa oli yksinkertainen kimono. Kaipasin vaatekaappiini rentoa yläosaa vapaapäiviksi. Täytyy sanoa, että kimono hyvin ohuesta ja hulmuavasta kukkakankaasta sopii tähän tarkoitukseen erittäin hyvin. Tämä kimono oli nopea ommella – kuten melkein kaikki kimonot. Päätin kuitenkin ommella kaikki viimeistelyt käsin, joten se vei tietysti yhden illan pienien piilopistojen parissa. Kimonot sopivat muuten erinomaisesti aloittelevillekin ompelijoille. Niiden hihat eivät vaadi monimutkaista istuttamista ja kappaleet on helppo yhdistää. Tällainen ohut ja eläväinen kangas tuo toki oman haasteensa, mutta kimonot ovat ihania myös puuvillasta ommeltuina.

IMG_0375Marraskuun loppupuolella kulutin yhden illan ompelemalla uuden hameen pikkujoulukautta varten. Kaavavarastostani löytyy itselleni joskus kaavoittama puolikellohameen kaava, joka on ollut käytössä monet kerrat. Puolikellohame on todella nopea ompeluprojekti, joten hame valmistui yhdessä illassa huolimatta siitä että ompelin helman käsin. Kankaana käytin tällä kertaa paksua satiinia. Tämä hame muuttaa väriään valaistuksen mukaan. Hämärässä se näyttää melkeinpä ruskealta kun taas auringon valo korostaa violetin sävyjä. Perushameen ompeleminen oli hauskaa vaihtelua monimutkaisempien projektien välissä.

IMG_0352Marraskuun ykkösprojektinani oli ommella pinkki prinsessamekko pienelle sukulaistytölleni. Koska pinkki on tämän prinsessan suosikkiväri, ompelin mekon paksusta vaaleanpunaisesta satiinista. Mutta jotta mekossa olisi myös hieman Frozenin säihkettä, tein mekkoon päällikerroksen ohuesta vaaleansinisestä glitter-tyllistä. Käytin mekon perustana Simplicityn 1303 -prinsessamekon kaavaa. Mekon hihat ovat hyvin puhvit ja helmassa on enemmän kangasta kuin uskallan ajatellakaan. Mutta täytyy sanoa, että tämä prinsessamekko on vuoden ihanimpia ompeluprojekteja. Jaettu onni on kaksinkertainen onni.

Joulukuun suunnitelmissa on ehkä hieman liikaakin ompeluprojekteja. Lista on niin pitkä, että sen toteuttaminen lienee mahdotonta. Mutta kuukauden kuluttua tiedämme kuinka kävi.

****************************

November was in many ways a very traditional sewing month for me. I did sew three garments with Sew Over It patterns. In addition I used satin ja floral fabrics. On the other hand, the color palette of my makes was little less traditional. I rarely like sewing black, but this month I made two black garments. My wardrobe also saw two new purple garments. Not my usual color at all.

IMG_0376First November project was Sew Over It Pussy Bow Blouse. I don’t even dare to think how many blouses I have made using this pattern. But I just love it… And it happens to be a very good blouse pattern. This blouse doesn’t have buttons or zippers so it is a relatively quick make. In addition it does not require too much fabric, which is always a positive thing.

This time I tried making the blouse with Liberty cotton. It ended up being the perfect fabric choice. I had one meter of fabric and managed to create a pretty short sleeved blouse, that is equally suitable for day at the office and days off.

IMG_0377My second November sewing project was to finally make Sew Over It Doris dress. I have been trying to find the perfect fabric for this project the whole year. Finally I decided to use a floral viscose. I think a nice graphic print would look amazing in Doris dress. However, I am not someone to use graphic prints. They just don’t suite my style. But florals are almost as good a choice. This is one of those dresses that doesn’t look like much until it is worn. Trumpet hem is created with seven panels, which makes this dress perfect for dancing. Bodice of the dress is quite simple and quick to sew. Bodice has cute little buttons and there is also an invisible zip in the side seam. And one more detail, there are long ribbons in the back. Doris might not make into my top 5 of dress patterns, but is was a really nice sewing project.

IMG_0378And there can’t be two without third… My third Sew Over It project in November was this simple kimono jacket. I wanted to make something relaxed yet pretty to wear on weekends. A kimono made with light weight floral fabric fills this gap perfectly. This kimono jacket was a quick make – as almost all kimonos are. However, I choose to hand stitch all the finishing so that took me an evening making all those small stitches. Kimonos are great projects for also more beginner level dress makers. No fitting of sleeves and also otherwise very easy to put together. This kind of slippery fabric brings its own challenges but kimonos look equally lovely made with some nice cotton fabrics.

IMG_0375At the end of November I spent one evening making a new skirt for the approaching Christmas party season. I have this self drafted half circle skirt pattern in my pattern stash. And I have used it many times… Half circle skirts are such a quick make so this skirt only took me one evening to sew, even if I wanted to hand sew the hem.

I used heavy weight satin fabric. Funnily, the fabric changes color depending of the lighting. In darker light it looks almost brown. And sun light brings out all beautiful shades of purple. This kind of basic skirt was such a fun project to make in between those more complex ones.

IMG_0352My number one sewing project in November was to make a pink princess dress for my little niece. Since this little princess loves pink, I used extremely pretty light pink satin to make her dress. But since you just have to have something ”Frozen” in princess dresses these days, I made a top layer with light blue glittery tulle. The dress is based on Simplicity 1303 princess dress pattern. It has extremely puffy sleeves and there is more fabric in the skirt part that I can even tell. But I have to say that this princess dress is one of the loveliest sewing project of the year. Shared happiness is double happiness.

My September plans include way too many sewing projects. The list is so long that I believe it is impossible to sew everything. But in a month’s time we will see how it turned out.

1 comment on “Marraskuussa ommeltua / November makes

  1. Paluuviite: #2017makenine – yhteenveto / summary – Ompele Oma Onnesi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: