Ompeluprojektini / My sewing projects

Touko-kesäkuussa ommeltua 2018 / May and June makes 2018

Please find the English version below ↓

 

Toukokuu ja kesäkuu olivat hieman epätasaisia ompelukuukausia. Välillä kankaat vain odottivat kärsivällisesti ompelukoneen vieressä ja välillä sitten ompelin enemmänkin samaan putkeen.

IMG_0907Aina kun vain mahdollista, yritän käyttää mahdolliset ylijäämäpalat mahdollisimman nopeasti. Näin ne eivät keräänny kangasvarastoon ja hautaudu uudempien kankaiden alle.

Yksi parhaista pienten palojen käyttökohteista on Ogden cami -kaava. Tämä monikäyttöinen toppi on nopea ommella ja vie suhteellisen vähän kangasta. Tällä kertaa ompelin kesäisen version samasta kankaasta, josta ompelin aikaisemmin keväällä mekon. Ogden cami on True Biasin kaava, joka on saavuttanut suuren suosion ompelupiireissä. Eikä ihme. Tämä toppi sopii todella monille vartalotyypeille ja on helposti yhdistettävissä erilaisiin asuihin.

IMG_0966Toukokuun kaunis sää innosti kesämekkojen pariin.

Sew Over It:n Rosie-kaavalla ompelin itselleni klassisen vaaleansinisen puuvillamekon. Rosie on suosikkikaavani mitä tulee kesämekkoihin. Tykkään mekon mallista paljon. Se on kaunis myös neuletakin kanssa sellaisina päivinä kun lämpötila ei nouse hellelukemiin.

Tästä ompeluprojektista kirjoitin Mekkojen vuosi -tekstin, josta voi käydä lukemassa tarkempia ajatuksiani tästä ihanasta kaavasta.

IMG_1006Kesäisten ompeluprojektien sarjaa jatkoi Nina Lee:n Mayfair-mekko. Ompelin tämän mekon kevyestä ja kauniisti laskeutuvasta viskoositrikoosta. Halusin haastaa itseni ompelemalla maksimekon, jollaisia kaapistani ei tällä hetkellä löytynytkään.

Mekon malli on mielestäni yksi kauneimmista trikoomekoista, joihin olen törmännyt. Lisäksi tämä mekko oli todella kiva ommeltava. Viskoositrikoo vaatii tietysti jonkin verran hermoja, mutta kunhan sen käsittelyyn tottuu, on valmis vaate täysin vaivan arvoinen. Mikäli tämä mekko kiinnostaa enemmän, Mekkojen vuosi -kirjoitukseni siitä lyötyy tästä.

IMG_0986Jämäpaloista puheenollen, talvella ompelemastani mekosta oli jäänyt yli pieni pala joustocollegea. Tämä raitakangas on klassisuudessaan monikäyttöinen, joten päätin tehdä palasta yksinkertaisen hameen.

Kaava on Gertien kirjasta Gertie sews vintage casual. Tässä linkki kirja-arvosteluun, jonka kirjoitin kirjasta viime vuonna. En ole ommellut tällä ohjeella hametta pitkään aikaan. Tämä pikainen ompeluprojekti muistutti jälleen miten hauskoja ja palkitsevia nämä yksinkertaisetkin ompelukset voivat olla. Tässä kuvassa olen muuten yhdistänyt hameeseen yksivärisen version Ogden cami -topista.

IMG_1045Sew Together for Summer -ompeluhaaste innosti minut ompelemaan kesäkuun loppupuolella uuden kietaisumekon.

Tästä Eve-mekosta kirjoitinkin jo pari viikkoa sitten pidemmän tekstin. Se löytyy täältä. Kauniin sininen viskoosikangas oli juuri oikea valinta tähän mekkoon. Yhdistin Eve-mekon kaavaan Sew Over It:n Pussy bow blouse -kaavan hihat, jotta sain mekosta pitkähihaisen. Tykkään lopputuloksesta valtavan paljon. Tämä mekko on monikäyttöinen ja mukava – kaikkea mitä mekolta voi toivoa.

IMG_1062Pitkään vuoroaan odottanut Sew Over It:n Joan-mekon kaava pääsi sekin vihdoin valmiiksi saakka. Mekko odotteli jonkin aikaa, että sain viimeisteltyä sen helman ja hihansuut käsin.

Joan on kaavana mielenkiintoinen ja tätä mekkoa olikin hauska ommella. Kangas on tuntematonta sekoitetta, joka joustaa melko paljon. Sanoisin, että tällainen kangas sopii mekkoon erittäin hyvin. Itse en ainakaan pidä kovin kapeista hameista, jotka on ommeltu kovin joustamattomasta kankaasta. Lue lisää tästä ompeluprojektista.

IMG_1072Aivan kesäkuun lopussa ompelin vielä uuden kesäisen puseron kauniista kukkaviskoosista. Kaavana tässä puserossa on Sew Over It:n Anderson blouse -kaava. Tämä oli toinen kerta kun ompelin puseron tällä kaavalla. Kietaisumallinen pusero on ihanan klassinen, mutta sen ilmettä voi muuttaa paljon omalla kangasvalinnalla. Palelen suunnilleen aina, mikäli lämpötila ei ole hellelukemissa. Sen vuoksi pitkähihainen kesäpusero tuli enemmän kuin tarpeeseen. Tämä kangas on yksi kauneimmista viskooseista, johon olen koskaan törmännyt. Sanomattakin siis selvää, että olen todella iloinen siitä millainen pusero siitä syntyi.

****************************

May and June were a bit unbalanced sewing months. There were times when fabrics were just waiting next to my sewing machine. And then there were times when I had a real sewing sprint.

IMG_0907Whenever possible, I try to use up all left over fabric pieces as soon as possible after the ”main” project is done. This way I try to avoid having these smaller fabric pieces piling up in my fabric stash and becoming forgotten small gems.

One of the best patterns for this kind of small pieces is of course the Ogden cami. I love this varied pattern. It is quick to make and requires a relatively small amount of fabric. This time I made my cami out of this pretty crepe that I used for a dress earlier this year. Ogden cami pattern by True bias has been a real success in sewing community. And this is no wonder. It is great for many different body types and fabrics and easy to combine with different outfits.

IMG_0966We had some amazing sunshine in May and this inspired me to sew some new summer dresses.

I used Sew Over It’s Rosie dress pattern to make myself a new light blue cotton dress. Rosie is my all time favorite summer dress pattern. I love its style. It is also very pretty when combined with a simple cardigan. Perfect for those days when we don’t have one of those super warm summer days.

I wrote a Year of Dresses post about this dress. There you can read more about this lovely pattern.

IMG_1006Next up on my summer sewing projects was this Nina Lee Mayfair dress. I made this dress using viscose jersey with amazing drape. This fabric is so dreamy… I wanted to challenge myself and decided to make this dress in maxi length. As a matter of fact, I didn’t have any maxi dresses in my closet.

On my opinion this design is one of the prettiest jersey dresses I have seen in a long time. This was also a very nice sewing project. Viscose jersey of course requires some patience. But once you get used with sewing this fabric, the outcome is well worth the effort. You can read more about this dress here.

IMG_0986Talking about left over pieces, I had some of this lovely knit fabric left after I used it to make a dress last winter. This fabric with classic stripes works well with almost any pattern so I decided to make a simple knit pencil skirt out of it.

This pattern is from Gertie’s book Gertie sews vintage casual. It has been a long time since I last made a skirt with this pattern. Once again I was reminded how much fun this kind of simple and quick sewing project can be. By the way, in this picture I am wearing it with another Ogden cami – this time made out of navy viscose.

IMG_1045Sew Together for Summer sewing challenge inspired me to sew a new wrap dress during the latter part of June.

I wrote a longer post about this Eve dress already couple of weeks ago. This beautiful light blue viscose fabric was the perfect choice for this dress.

I combined Eve dress with Sew Over It’s Pussy bow blouse sleeves. I did this to get a wrap dress with long sleeves. I love long sleeves… This dress is everything one can hope for – it is stylish and comfortable. And I really like how it turned out.

IMG_1062Sew Over It’s Joan dress has long been waiting for its turn in my pattern stash. And now I managed to finally get it finished. Actually it did wait for quite some time for me to do some finishing touches with hand stitches.

Joan dress is an interesting pattern and this was a fund sewing project. Fabric is some kind of unknown blend with quite a lot of stretch. It was a good choice for this pattern. Personally I don’t like pencil skirts made out of fabric with no stretch at all. This fabric makes my Joan dress a comfortable dress to wear. Read more about this sewing project.

IMG_1072Right before June ended I had still time to sew a new summer blouse out of this lovely floral viscose. The pattern is Sew Over It Anderson blouse. This was the second time I made this pattern. I love this classic blouse with pretty vintage style. It can be made out of many kinds of fabrics. I am almost always freezing so there is nothing I like better than long sleeves. And I don’t have that many long sleeved summer blouses in my wardrobe. This fabric is one of the prettiest floral viscoses I have ever sewn with. So is is pretty clear that I love it as a blouse.

0 comments on “Touko-kesäkuussa ommeltua 2018 / May and June makes 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: