Ompeluprojektini / My sewing projects Year of Dresses 2018

Year of Dresses: Sew Over It Joan dress

Please find the English version below ↓

 

Sew Over It:n Joan dress -kaava on ollut kaavakokoelmassani jo pitkän aikaa. Olen yrittänyt etsiä siihen sopivaa kangasta ja pohtia kuinka saisin tästä mekosta itseni näköisen.

Päätin nyt vihdoin toteuttaa mekon piristävän värikkäästä kukkakankaasta, jonka ostin keväällä. Kangas on joustavaa sekoitetta, mutta ei kuitenkaan neulos. Tällainen kangas sopiikin mielestäni täydellisesti kapealinjaiseen mekkoon.

IMG_1062

Joan on selvästi vintage-henkinen mekko. Alkuperäisessä mallissa, mekon helma tulee reilusti polven alle. Itse tykkään hieman lyhemmistä helmoista kapeissa hameissa ja mekoissa, joten lyhensin helmaa melko paljon tätä mekkoa varten. Mekko ohjeistetaan vuorittamaan kokonaan, mutta jätin helmasta vuorin pois. Muilta osin seurasin kaavaa ja annettuja ohjeita.

Joan-mekko on mielestäni yksinkertaisempi ompeluprojekti kuin kuvista voisi kuvitella. Helman takahalkio ohjeistetaan selvästi ja kauluskin on suhteellisen yksinkertainen ommeltava. Kokonaisuutena mekko valmistui nopeasti. Se vain odotti melko kauan ompelupöydälläni, että sain ommeltua helman käsin.

IMG_1065

Uusien kaavojen kokeileminen on aina oma jännitysnäytelmänsä. Itselleni Sew Over It:n mitoitus sopii lähes aina todella hyvin, joten tällä kertaa säästyin sen suuremmilta yllätyksiltä. Kokeilen mielelläni erilaisia pitkähihaisten mekkojen kaavoja. Pitkille hihoille kun on aina käyttöä.

Näin kapeahelmaiset mekot eivät yleensä ole oma juttuni enkä sen vuoksi ole varma tuleeko tästäkään mekosta suosikkiani. Mekon yläosasta tykkään kuitenkin todella paljon. Luulenpa siis, että jossain vaiheessa kokeilen yläosan yhdistämistä jonkin toisen kaavan helmaan.

****************************

Sew Over It Joan dress pattern has been in my pattern stash for quite some time now. I have been trying to find the right fabric to make this dress and find a way to make it my own.

Finally I decided to make this dress with this cheerful floral fabric that I bought earlier this year. It is some kind of woven blend with nice amount of stretch. The perfect kind of fabric for this kind of dress.

IMG_1062

Joan dress has some clear vintage feeling to it. The original skirt is much longer. I think it would be well below knee on me. Since I like my pencil skirts shorter than that I did shorten the skirt quite a lot. The pattern instructs to fully line the dress. I lined only the bodice. Other than these two changes, I followed the pattern and instructions.

I found Joan not as complicated sewing project as one might think by looking at line drawings. Instructions are clear for all steps. This dress didn’t take me too long to sew. It just waited  long time on my sewing table for me to hand stitch the hem.

IMG_1065

It is always exciting to try new patterns. Since Sew Over It patterns usually fit me nicely without any major alterations, I didn’t have any big stress while sewing my Joan dress. I am also a big fan of long sleeved dresses. Those are always needed here in Finland.

I don’t usually like pencil skirts on me. Therefore I am not sure if this will become one of my favorite dresses. However, I am very fond of the bodice of this dress. I think I want to try combining it to some other skirt sometime in the future.

 

Year of Dresses_banner__harmaa_final

0 comments on “Year of Dresses: Sew Over It Joan dress

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: