Kirja-arvostelut / Book reviews

Kuukauden ompelukirja: Gertie sews vintage casual

”A modern guide to sportswear styles of the 1940s and 1950s”

Gertien järjestyksessään toinen julkaistu kirja keskittyy vapaa-ajan vaatteisiin. Siinä missä ensimmäinen kirja tarjoaa tietoa ja kaavoja couture-muotiin, toinen kirja sopii erityisen hyvin niille, joiden arkeen näyttävät silkkipaidat ja jakut ovat liikaa.

IMG_2186
Gretchen Hirsch: Gertie Sews Vintage Casual

Gertie sews vintage casual lähtee liikkeelle 1940- ja 1950-luvun tyylisten vapaa-ajan vaatteiden ompelemiseen tarvittavista taidoista. Kirjassa käydään läpi niin inspiraation löytäminen kuin joustavien kankaiden ompelukin. Neuloskankaat ovatkin se tekijä, joka erottaa toisen kirjan ensimmäisestä.

Kirjan toisessa osassa on ohjeet yli kolmenkymmenen vintage-henkisen vaatteen ompeluun. Mukana on eri tyylisiä housuja, paitoja ja mekkoja. Valtaosa vaatteista on helposti muokattavissa nykypäivään sopiviksi. Tyyli ei siis mene niin vahvasti vintage-suuntaan etteivätkö kaavat olisi käyttökelpoisia myös niille, jotka eivät halua näyttää liian vintage-henkisiltä.

Gertien ohjeet ovat tässäkin kirjassa hyvällä tasolla. Kokenutkin ompelija löytää kirjan alkuosasta mitä luultavimmin jotakin uutta tietoa entisajan ompelutekniikoista. Yksi omista suosikkiosioistani on erilaisia taskuja esittelevä luku. Taskut ovat yksinkertainen ja helppo tapa muuttaa vaatteen tyyliä.

Housujen sovittamiseen kirjassa keskitytään varsin kiitettävällä sivumäärällä. Kaikki yleisimmät housujen istuvuusongelmat käydään läpi ja kirjassa annetaan ohjeet ongelmien korjaamiseen. Gertien kirjoissa annettaan kaavat vain perusvaatteisiin. Sen jälkeen kirjassa neuvotaan kuin kaavoja muokataan erilaisten variaatioiden tekemiseksi.  Kun kirjassa lisäksi annetaan vinkit istuvuusongelmien korjaamiseen, kirjan voi hyvinkin sanoa kannustavan kaavanmuokkauksen opetteluun.

Jälleen kerran kirjan kuvien stailaus on todella retroa. Sen ei kannata tässäkään tapauksessa antaa häiritä liikaa. Stailauksen takaa paljastuu monia käyttökelpoisia perusvaatteita.

 

Kuukauden ompelukirja -sarjassa esittelen mielenkiintoisia ja hyödyllisiä ompelukirjoja. Jos sinulla on vinkki kirjasta, josta toivoisit kirjoitusta, voit olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia ompeleomaonnesi@gmail.com

0 comments on “Kuukauden ompelukirja: Gertie sews vintage casual

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: