Ompeluvinkit / Sewing tips

Kesäiset ompeluvinkit

Kesällä valoisat illat ja lomapäivät innostavat viettämään ompelukoneen ääressä tunnin jos toisenkin. Vai pitäisikö sanoa päivän jos toisenkin? Kun kolme muuta vuodenaikaa kuluu Suomen olosuhteissa helposti samankaltaisissa vaatteissa, kesällä pääsee halutessaan hyvällä syyllä erilaisten ompeluprojektien pariin.

Hihattomat yläosat

Hihattomat yläosat sopivat toki muihinkin vuodenaikoihin – ovathan ne käteviä esimerkiksi neuleiden alla. Kesällä hihattomat pääsevät kuitenkin erinomaisesti oikeuksiinsa. Hihattomat paitamekot sopivat hyvin siistimpäänkin pukeutumiseen. Hihattomat topit puolestaan toimivat hyvin vaikkapa rennompina urheiluvaatteina. Toppiin voi valita myös juhlavan kankaan, jolloin laskeutuva satiinitoppi sopii mainiosti kesäisiin puutarhajuhliin.

Pienten palojen innostamana

Onko kangasvarastoon kertynyt pieniä jämäpaloja, jotka ovat kuitenkin liian suuria tilkkuiluun? Jospa jonakin kesälauantaina pitäisikin huivitalkoot. Jämäpaloista syntyy helposti ja nopeasti erikokoisia ja -muotoisia huiveja. Huivit voi sitoa purjehtiessa päähän tai niillä voi sitoa hiukset rennosti kiinni kesäiseen puistokonserttiin. Ja jos jouksota löytyy paksumpiakin kangaspaloja, mikään ei estä varustautumasta jo hieman syksyyn.

Aikaa uusille haasteille

Kesällä ihmiset ovat tutkitusti iloisemmalla mielellä. Myös hermot saattavat lomalla saada tarvittavaa lepoa. Mikä olisikaan siis parempi ajankohta tarttua uusiin haasteisiin? Kaipaatko uutta uimapukua tai kenties juoksuvaatteita, mutta tekniset kankaat pelottavat? Oletko aina haaveillut hulmuavasta maksimekosta, mutta ajatuskin ohuesta viskoosista ahdistaa? Järjestä itsellesi haasteviikonloppu! Anna itsellesi myös lupa epäonnistua ja katso mihin kesäisen iloinen ompelu voikaan johtaa.

Ompelutilan siivoaminen

Viimeinen kesäinen vinkki liittyykin ompelun mahdollistavaan asiaan. Oli ompelutilasi sitten keittiön pöytä tai hulppea ateljee, entä jos suorittaisit tilassa kesäisen siivouksen? Kun kaikki tarvikkeet ovat kauniisti paikoillaan ja kangaspöly on poissa pinnoilta, ompeluhetket ovat varmasti entistäkin onnellisempia.

0 comments on “Kesäiset ompeluvinkit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: