Ompeluvinkit / Sewing tips

Mikä ompeluhaaste? Sew Together for Summer

Maaliskuussa Instagramin täytti kolmen ompeluharrastajan (sewsarahsmith, rocco.sienna ja sewing_in_spain) ilmoitus kesäisestä ompeluhaasteesta. Haasteeseen voi osallistua kuka tahansa taidoista tai tyylistä riippumatta. Tavoitteena on vain ommella paitamekko itse valitsemastaan kaavasta ja kankaasta ja julkaista siitä kuva Instagramissa ennen kesäkuun 21. päivää.

Paitamekot ovat kovasti muodissa ompeluympyröissä tällä hetkellä. Uusia paitamekkokaavoja ilmestyy säännöllisin väliajoin, ja vinkkejä eri yksityiskohdissa onnistumiseen jaetaan ahkerasti. Ja miksipä ei? Paitamekko on klassikkovaate.

Sellaisena se sopii erinomaisesti myös ompeluhaasteeseen. Kun kaavan voi valita itse, jokainen löytää varmasti omaan tyyliin ja arkeen (tai juhlaan) sopivan vaihtoehdon. Paitamekko näyttää hyvältä kaikkien eri vartalotyyppien kanssa. Lisäksi mallista riippuen kangasvaihtoehdot ovat lähes rajattomat.

Ei siis liene ihme, että hasthagilla #sewtogehterforsummer on julkaistu Instagramissa jo pitkälti toista tuhatta kuvaa.

IMG_2220Itse näin haasteen erinomaisena syynä tarttua Sew Over It:n ihanaan Vintage shirtdress -kaavaan. Tein toista vuotta sitten yhden mekon tällä kaavalla ja huomasin siinä monia istuvuusongelmia. Nyt tartuin vihdoin toimeen ja muokkasin kaavaa paremmin omaan vartalooni sopivaksi. Vaiva ei loppujen lopuksi ollut kovin suuri. Lopputulos sen sijaan on suurenmoinen. Olen kovasti yrittänyt viime aikoina ommella kangasvarastojani pois, joten tähänkin mekkoon löysin kankaan valmiina kaapistani. Hihaton mekko on täydellinen kesäisen kaupunkipäivän vaate.

Tässä kesäisessä paitamekkohaasteessa parasta on ollut nähdä ompeluharrastajien onnistumisen hetkiä. Paitamekkoon kuuluu yleensä monien kammoksumat napinlävet sekä monimutkainenkin kaulusrakenne. Siitä huolimatta Instagram on ollut täynnä toinen toistaan ihanampia paitamekkoja. Kannattaa käydä katsomassa!

Ja jos kaipaat ompeluprojektia alkuviikkoon, niin vielä ehdit itsekin mukaan!

0 comments on “Mikä ompeluhaaste? Sew Together for Summer

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: