Ompeluvinkit / Sewing tips

Pohdintoja luottokaavoista

Uusien kaavojen kokeilu on hauskaa, mutta onko luottokaavojen pariin palaaminen vielä hauskempaa?

Luottokaavat ovat niitä, joita ompelee yhä uudestaan. Niiden alkuvaikeudet on jo voitettu, ja kaava sopii omaan tyyliin täydellisesti. Luottokaavan ei tarvitse olla vuosia vanha löytö. Jokin kaava saattaa nousta luottokaavaksi jo yhdessä päivässä.

Mutta onko tylsää ommella samalla kaavalla monia vaatteita?

Mikäli ompelussa nauttii uuden oppimisesta ja itsensä haastamisesta, vastaus on kyllä. Luottokaavaa käyttäessä ei juuri tarvitse katsoa ohjeita ja lopputuloksen tietää jo etukäteen olevan onnistunut. Mikäli ei jaksa keksiä uusia yksityiskohtia tai tehdä radikaaleja muutoksia kangasvalinnassa, vaatteista tulee myös aika lailla saman näköisiä kerta toisensa jälkeen. Haluatko kaappiisi vain samanlaisia paitoja? Ei ongelmaa, jos haluat. Jos kuitenkin vaihtelu virkistäisi, kannattaa luottokaava hetkeksi laittaa varastoon.

Luottokaavoissa on kuitenkin piilevä hyvä puoli. Kaavan oppii tuntemaan erinomaisesti. Uutta kaavaa etsiessä tätä tuntemusta kannattaa käyttää hyödyksi. Vaatteissa on nimittäin tiettyjä perusasioita, jotka voivat olla samoja tai erilaisia. Yksityiskohdat ovat sitten erikseen. Onko luottomekossasi korkea vyötärö? Hyvä, etsi uusiksi haasteiksi kaavoja, joissa sama tyyliseikka toistuu. Vai onko luottokaavasi tarkoitettu joustaville materiaaleille? On syynsä miksi saman kaavan pariin palaa uudestaan. Yleensä ompeluprosessi ja lopputulos tuntuvat molemmat hauskoilta.

Välillä on kuitenkin virkistävää astua aivan erilaisten projektien pariin. Vaikka siis suosittelen luottokaavojen käyttämistä kaikille, kannatan myös haastavien uutuuksien testaamista. Kuka tietää vaikka niissä piilisi uusi luottokaava!

0 comments on “Pohdintoja luottokaavoista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: