Ompeluvinkit / Sewing tips

Kun kaikki ei mene putkeen…

Uusi ompeluprojekti on vihdoin käsillä. Alku etenee lupaavasti. Kangas on kaunis ja kaava vaikuttaa kaikin puoli hyvältä. Ja sitten – yhtäkkiä – inspiraatio törmää seinään. Jokin kohta menee pieleen uudestaan ja uudestaan. Innostus vähenee hiljalleen kunnes lopulta huomaa, ettei ole istunut ompelukoneen ääreen moneen päivään ja keskeneräinen projekti lojuu pöydällä.

Ilmassa on kaikki vaaran merkit sille, että on syntymässä kesken jäänyt projekti.

Mikä siis neuvoksi?

Lähestymistapoja tilanteessa, jossa kaikki ei mene putkeen, on monia. Jollekin saattaa toimia projektin jättäminen hetkeksi hautumaan. Toinen taas puskee projektin läpi ja tekee sen valmiiksi vaikka hampaat irvessä. Keskitien kulkija edistää projektia hiljalleen muiden projektien lomassa.

Yleensä tällaisen seinään törmäämisen syynä on enemmän vain vähemmän väsymys. Väsyneenä ei jaksa keskittyä ja pienikin virhe tuntuu liian suurelta korjattavalta. Muutaman päivän ompelutauko voi silloin tehdä hyvää. Yksi toimiva keino on viettää tuo ompelutauko selaamalla ihania blogeja ja Instagram-tilejä. Muiden ihanat projektit inspiroivat jatkamaan omaakin urakkaa. Välillä auttaa kun etsii juttuja, joissa toiset ompeluharrastajat kertovat omista virheistään ja epätoivon projekteistaan. ”En olekaan ainoa” on usein se kaikista rohkaisevin havainto.

Sopi itselle parhaiten sitten mikä tahansa lähestymistapa, tärkeintä on muistaa, että seinään törmännyt projekti ei tarkoita seinään törmännyttä harrastusta. Huonoja päiviä tulee aina – myös ompelussa. Mutta ne hyvät päivät ovat kuitenkin monin verroin yleisempiä.

0 comments on “Kun kaikki ei mene putkeen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: