Ompeluvinkit / Sewing tips

Kesken jääneet ompeluprojektit: Mistä niitä tulee?

Kesken jääneet projektit – tuttavallisemmin UFOt – tulevat tutuksi melkein jokaiselle ompeluharrastajalle. Joillakin niitä on kokonainen UFO-laatikollinen ja joillakin ehkä vain yksi. Mistä keskeneräisiä ompeluprojekteja oikein tulee?

Kadonnut innostus
Joskus projekti vain lakkaa innostamasta kesken kaiken. Tämä on usein sidoksissa johonkin alla mainituista muista syistä. Mutta kun innostus katoaa, vaaditaan aika paljon itsekuria jaksaa tehdä projekti loppuun.

Väärä kokovalinta
Varsinkin uusia kaavoja kokeillessa saattaa päätyä valitsemaan alunperin liian suuren tai pienen koon. Kun vaatetta sovittaa ja huomaa ettei se mahdu päälle tai on aivan liian suuri, projekti on askelen lähempänä kesken jääneiden laatikkoa

Huono kangasvalinta
Liian jäykkä kangas laskeutuvassa hameessa, liian laskeutuva kangas jämäkkyyttä vaativassa takissa? Kangasvalinta vaikuttaa niin paljon ompeluprojektin onnistumiseen, ettei ole mikään ihme että huono kangasvalinta vie innostuksen. Puhumattakaan niistä kankaista, jotka rispaantuvat reunoista ennen kuin on saanut kuljetettua kankaan leikkuupöydältä saumurin alle…

Pieleen mennyt osio
Ratkoja on ommellessa paras ytäväni. Yleensä tulemme hyvin toimeen. Siinä vaiheessa kun purkaa samaa napinläpeä (voin kertoa että koneella ommellun napinläven purkaminen ei ole juhlaa…) kolmatta kertaa, alkaa tuo ystävyys kuitenkin hieman rakoilla. Ommellessa törmää mitä ihmeellisimpiin sotkuihin. Alalanka meneekin yhtäkkiä sykkyrälle tai on onnistunut ompelemaan hihan väärinpäin. Jotta UFO-laatikko ei tällaisella hetkellä alkaisi tuntua liian houkuttelevalta vaihtoehdolta, ehdotan pientä teetaukoa suklaapalalla höystettynä.

Uusi inspiraatio
Ompeluideoita pursuava pää on ihana asia, mutta vaatii organisoitumista saada pidettyä suunnitelmat kurissa ja keskittyä tekeillä olevaan projektiin. Hyvä sääntö on olla aloittamatta uutta projektia ennen kuin edellinen on valmistunut. Mutta kuinka pystyä noudattamaan tätä sääntöä kun ideoita on paljon ja kaikki pitäisi saada toteutettua juuri nyt?

0 comments on “Kesken jääneet ompeluprojektit: Mistä niitä tulee?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: