fullsizerenderHelmikuun ykkösprojektini oli uusi talvitakki. Kyseinen projekti vei useamman päivän, mikä oli mukavaa vaihtelua. En aivan ymmärrä missä välissä aloin nimittäin ommella niin nopeasti mekkoja ja puseroita. Takki on ollut kuluneen kuukauden aikana ihana piristys. Iloinen väri ja kaunis suuri kaulus ovat juuri sitä mitä en ole kaupan valmistakeista löytänyt. Piristystä tämä liian lumeton talvi onkin kaivannut… Projekti oli sen verran palkitseva, että seuraava takkiprojekti odottaakin jo ompelujonossa. Jos talvitakkiprojektini kiinostaa enemmänkin tai kiinnostuit itse tästä Simplicityn kaavasta, kannattaa tutustua kaava-arvosteluuni.

IMG_1777Jos takin ompelu vei enemmän aikaa niin tämä mekko vei sitä vähemmän. Kyseessä on Sew Over It:n Molly-mekko. Ihanassa pääskyskankaassa on pehmeä nurja puoli, joten se sopii täydellisesti talviseen vapaa-ajan mekkoon. Mekon hihat tein mustasta joustocollegesta. Kaula-aukon puolestaan viimeistelin mustalla resorilla. Yhdistelmä toimii hyvin. Molly on mainio kaava. Se valmistuu nopeasti ja on tyyliltään tyylikkään yksinkertainen. Juuri sellainen mekko, johon on mukava pukeutua talvisena viikonloppuna. Tai miksei vielä keväisenäkin. Olen tehnyt kaavalla aikaisemmin yhden mekon ja yhden paidan, joten hiljalleen tätä voisi jo alkaa kutsua luottokaavakseni.

FullSizeRender (1)Toinen joustavien kankaiden mekkoprojektini ei ollutkaan ihan yhtä nopea. Sew Over It Heather-mekko on ollut suunnitelmissani jo jonkin aikaa. Sopivaa kangasta on vain ollut vaikea löytää. Tai oli kunnes näin ihanan vaaleanpunaisen kankaan, joka on kuin tehty kevät- ja kesävaatevarastoni materiaaliksi. Heather-mekossa on isot taskut ja kiva leikkaus. Päätin tehdä tähän versioon lyhyet hihat, koska kangas sopi mielestäni hyvin kesäiseen mekkoon. Heather-kaava on ollut ilmestymisestään saakka kovassa suosiossa Instagramin ompeluyhteisössä. Itsellänikin on tunne, että tämä ensimmäinen mekko ei jää viimeiseksi. Pitkähihaisena tästä saisi hyvin hieman rennomman, mutta silti toimistoon sopivan trikoomekon.

IMG_1750Kuten tammikuussa jo mainitsin, osallistun tänä vuonna #SewMyStyle-haasteeseen. Haasteen helmikuun kaavana oli Named:n Saunio-jakku/neuletakki. Kyseinen kaava ei lähtökohtaisesti ole lainkaan omaa tyyliäni, mutta olen vakaasti päättänyt haastaa itseni kokeilemaan haasteen tarjoamia erilaisia kaavoja. Valitsin projektin kankaan täysin kaavan ohjeiden vastaisesti. Miten onnistuinkaan löytämään kaikista maailman neuloksista sen kaikkein venyvimmän? Ihmeen kaupalla onnistuin kuitenkin ompelemaan neuletakkini kasaan. Suosikkivaatetta tästä ei tullut, mutta kokemus kylläkin. Olen sittemmin bongannut Instagramista kivoja versioita, jotka on tehty luultavasti liiankin paksusta tikkikankaasta. Niissä on kuitenkin potentiaalia rennoksi kesäjakuksi. Saunio saattaa siis päästä ompelupöydälleni vielä uudemman kerran. Paino sanalla saattaa.

img_1724Helmikuussa ajatukseni karkasivat jo hieman kevääseen ja päätin uudistaa olohuoneen ilmettä uusilla tyynynpäällisillä. Tyynynpäälliset ovat hauska väliprojekti isompien ompeluprojektien lomassa. Oletko jo tutustunut vetoketjullisen tyynynpäällisen ompeluun tutustuttavaan ohjeeseeni? Kun tyynyprojektista jää yli kangasta, siitä voi hyvin tehdä tyynyihin sopivan projektipussin neule- tai virkkuutöille. Tähän olen tekemässä ohjeen nyt kevään aikana, joten kannattaa pysyä kuulolla. Saatoin ottaa kevättyynyissä hieman etumatkaa, mutta täytyyhän niistä ehtiä nauttia ennen kuin on kesätyynyjen vuoro. Kaikki vanhat tyynynpäälliseni alkavat olla jo niin kuluneita, että tämä vuosi on virallisesti tyynynpäällisten uusimisen vuosi.

IMG_1691Suuri tavoitteeni on tehdä tulevaisuudessa kaikki omat vaatteeni – sukkia lukuunottamatta. Löysin alkuvuodesta ihastuttavan Etsy-kaupan Evie la Luve, jonka omistaja, Hannah, suunnittelee ja myy alusvaatteiden kaavoja. Helmikuussa päätinkin tutustua myös pitsien ja silkkinauhojen maailmaan. Jos kauniit alusvaatteet kiinnostavat niin Evie la Luve myy hyviä valmiita tarvikepaketteja. Niiden avulla välttää erilaisten eritystavikkeiden ja -materiaalien metsästyksen. Suosittelen lämpimästi! Joustopitsin ompelu on ollut itselleni aivan uusi kokemus. Siitä kokemuksesta voisinkin kirjoittaa aivan oman tarinansa.

Tätä kokonaisuutta tarkastellessani voin todeta helmikuun olleen monipuolisten projektien kuukausi. Ompelin kankaita pitsistä villakankaaseen. Siinä välissä pari trikooprojektia ja perinteiset puuvillaiset tyynynpäälliset. Katastrofaalisen venyvää neulosta unohtamatta. Se, minkä helmikuu osoitti jälleen kerran on, että ompelu on terapeuttisin tietämäni harrastus.

 

0 comments on “Helmikuussa ommeltua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: