Ompeluvinkit / Sewing tips

Keväiset ompeluvinkit

Jos kevät ei tuo muuta uutta ompelupöydälle niin ainakin se tuo valoa. Silmät pääsevät jälleen hieman helpommalla kun voi ommella luonnonvalossa. Mutta kevät on myös loistava mahdollisuus innostua uusista ompeluprojekteista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKevyet kankaat

Vaikka Suomessa on usein vielä kevätkuukausinakin yllättävän viileää, kevät inspiroi silti kevyempien kankaiden äärelle. Kauniisti kuvioidut puuvillat ja kevyet viskoosit ovat mainioita kevätvaatteiden ompeluun. Tai miksipä ei piristäisi vaatekaappiaan kukikkaalla trikookankaalla?

Kukkakuosit ja pastellisävyt sopivat aina kevääseen, mutta eivät suinkaan ole ainoa vaihtoehto. Pirteät graafiset kuviot, selkeät perusvärit ja värikkäät raidat sopivat nekin ihanasti kevätvaatteisiin.

Kesä mielessä kaavavalinnoissa

Kun ompelee vaatteensa itse, voi pohtia jo suunnitteluvaiheessa niiden monikäyttöisyyttä. Monet keväiset kankaat kantavat hyvin myös kesän läpi. Keväällä hameen alle voi pukea paksummat sukkahousut ja kesällä jättää sukat kokonaan pois. Vaikka mekot ovatkin ainakin omasta mielestäni kaikista parhaita vaatteita ympäri vuoden, keväällä suosin myös kaksiosaisia asuja – juurikin niiden monikäyttöisyyden vuoksi. Lämpötilan vaihtuessa yllättäen, voi hameen kanssa pukea toisena päivänä lyhythihaisen paitapuseron ja toisena päivänä pitkähihaisen trikoopaidan.

Takkien taikaa

Suomi on siitä hyvä paikka asua, että voi tehdä kauniita takkeja myös kevääksi. Jos talvitakissa ei uskaltautunut kokeilemaan värikästä kangasta niin kevättakissa on uusi mahdollisuus. Kukkakuosinen takki piristää varmasti jopa maanantaiaamuja. Entäpä uusi ulkoilutakki? Kevätaurinko houkuttelee helposti ulos. Haasta itsesi kokeilemaan uusia materiaaleja ja ompele kaunis juoksutakki. Rohkeimmat voivat varustautua kevätsateisiin ompelemalla hempeän sadetakin.

Koristeiden aikaa

Kevään juhlat pääsiäisestä valmistujaisiin antavat mahdollisuuden koristeisiin. Kodin pienet juhlakoristeet tai vaikkapa arkea piristävät hiuskoristeet ovat omia suosikkejani kevään pieninä väliprojekteina.

0 comments on “Keväiset ompeluvinkit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: