Kirja-arvostelut / Book reviews

Kuukauden ompelukirja: Sew Over It Vintage

”Stylish projects for the modern wardrobe & home”

Sew Over It Vintage on kirja jokaiselle, joka tykkää vintage-tyylistä niin vaatteissa kuin sisutuksessakin. Kirjan on kirjoittanut Lisa Comfort, joka omistaa englantilaisen Sew Over It -yrityksen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lisa Comfort: Sew Over It Vintage

Tämä kirja ei ole puhtaasti kaavakirja-kategoriaa, sillä se ei sisällä yhtään valmista kaavaa. Sen sijaan kirja opastaa piirtämään omat kaavat jokaiseen projektiin. Ohjeet kaavojen piirtämiseen ovat hyvät, joten tätä ominaisuutta ei kannata pelästyä.

Sew Over It Vintage  on jaettu neljään osioon. Ensiksi se antaa vinkkejä valmiiden vaatteiden muokkaamiseen enemmän vintage-tyylisiksi. Tässä osiossa on erinomaiset ohjeet muun muassa pienen kauluksen piirtämiseen. Toisessa osiossa keskitytään vaatteiden tekemiseen. Osio alkaa yläosan peruskaavan piirtämisellä. Tämä osio on mainio jokaiselle, joka haluaa päästä perille kaavoituksen saloista mahdollisimman yksinkertaisilla, mutta silti mielenkiintoisilla projekteilla.

Kirjan kolmannesssa osiossa ommellaan asusteita. 60-luvun karvahattu ei välttämättä päädy ompelulistan kärkeen, mutta sen paikan se kyllä ansaitsisi. Arjen glamour on tässä kirjassa esillä aivan ihanalla tavalla.

Viimeinen osio keskittyy sisustamiseen. Projekteihin sisältyy niin lampunvarjostin kuin applikoitu peittokin.

Sew Over It Vintage on visuaalisesti todella kaunis kirja. Kuviin on panostettu paljon, mutta niissä on silti persoonallinen ilme. Projektien määrä on myöskin kiitettävän suuri. Niitä löytyy myös kaikentasoisille ompeluharrastajille. Uskon, että aloittelijakin löytää kirjasta kokeiltavaa. Edistynyt ompelija puolestaan voi haastaa itseään kaavoituksen saralla.

Kuukauden ompelukirja -sarjassa esittelen mielenkiintoisia ja hyödyllisiä ompelukirjoja. Jos sinulla on vinkki kirjasta, josta toivoisit kirjoitusta, voit olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia ompeleomaonnesi@gmail.com

0 comments on “Kuukauden ompelukirja: Sew Over It Vintage

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: