Please find the English version below ↓

Talvitakkini on nyt valmis, enkä voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen.

Kaavana tässä takissa käytin Closet Case Patternsin Clare Coat -kaavaa. Ennakoiden kaavan osien lukumäärän, olin onneksi tilannut kaavasta paperisen version, joten vältyin PDF-palapeliltä. Siitä huolimatta puolet tämän projektin ajasta kului erilaisiin valmisteleviin vaiheisiin. Niistä voi lukea enemmän aikaisemmin julkaisemistani ompelupäiväkirjojen luvuista.

Closet Case Patterns kaavoissa on aina erinomaiset kuvalliset ohjeet. Tämä kaava ei suinkaan ollut poikkeus. Vaikka tätä takkia ei missään nimessä suositella aloittelevan ompelijan projektiksi, hyvät ohjeet ovat silti aina tarpeen. Ompeluprosessin kannalta katsottuna en törmännytkään minkäänlaisiin suurta päänvaivaa aiheuttaviin kohtiin. Seurasin ohjeita ja takki eteni.

Clare-takista on kaksi eri versiota. Itse päätin tehdä hieman lyhyemmän, pystykauluksisen takin, jossa ei ole vetoketjua. Takki on täysin vuoritettu. Ompelin välivuoriksi lämpövanua ja käytin takkeihin sopivaa tukikangasta ryhdittämään yleisilmettä.

Huomasin jo ommellessani pari vuotta sitten saman kaavanvalmistajan Kelly-takin, että takkien hihat ovat melko lyhyet ja kapeat. Onneksi tästä ei kuitenkaan koitunut suurempia ongelmia. Sovitin hihoja vain jo hyvissä ajoin varmistuakseni etteivät ne jää kaikkine kangaskerroksineen liian kapeiksi.

Tämän takin yksi parhaista puolista ovat kunnollisen kokoiset taskut, jotka hukkuvat kauniisti takin sivusaumaan. Käytin taskuihin samaa pilkullista viskoosia, jolla vuoritin takin hihoja lukuunottamatta.

Hihat vuoritin liukkaammalla viskoosivuorikankaalla, jotta takki on helpompi pukea päälle.

Kokonaisuutena sanoisin, että tämä on tähän saakka ompelemistani takeista ehdoton suosikkini. Juuri tällaisissa ompeluksissa huomaa selvästi kuinka omat taidot ovat vuosien varrella kehittyneet.

****************************

My winter coat is now finished and I could not be happier with the result.

I chose to make my coat using Closet Case Pattern’s Clare Coat pattern. I had luckily ordered a printed pattern to avoid the PDF chaos this coat would have caused with its many pattern pieces. Nevertheless, all the preparations took for ages! You can read more from my previous sewing diaries posts.

Closet Case Patterns always include very good instructions with many pictures. This pattern was no exception to the rule. Even though this pattern is not recommended for beginner sewers, it is still nice to have good instructions. I had not problems with the sewing process. I simply followed the instructions and saw my coat coming together.

There are two different versions in this pattern. I chose to make the shorter one with amazing standing collar and no zipper. The coat is fully lined. I also interlined my coat for a layer of extra warmth and used an interfacing suitable for coats. This made all the difference to the overall look.

When I was making the Kelly anorak couple of years ago, I noticed that Closet Case Patterns have quite short sleeves and there aren’t too much room to move your arms either. This is why I had some extra fitting rounds before sewing the sleeves together. I wanted to make sure that they weren’t too tight with all these layers of fabrics.

One of the best things in the Clare coat are the proper size pockets that are nicely hidden in the side seams. For the pockets I used the same polka dot rayon that I used to line my coat – except for sleeves.

For the sleeves I used a more slippery rayon lining fabric, which makes this coat easier to wear.

All in all, I have to say that this is so far my favourite me made coat. It is while sewing projects like this when I truly realize how much my sewing skills have developed during all these years of sewing.

2 comments on “Closet Case Patterns: Clare Coat

  1. Tosi kivan ja käytännöllisen näköinen takki. Autoilevalle tuollainen lyhyt takki on kätevä. Kaunis väri.

    Liked by 1 henkilö

  2. Paluuviite: Tammi-kesäkuun suosikkiompelukset / My Jan-Jun sewing favourites – Ompele Oma Onnesi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: